Ιστορία έγραψε ο Φέντερερ κερδίζοντας το 20ο Γκραν Σλαμ στην Αυστραλία

Τον 20ο τίτλο Γκραν Σλαμ της καριέρας του κατέκτησε στη Μελβούρνη ο Ρότζερ Φέντερερ, γράφοντας ιστορία.

Ο σπουδαίος ελβετός τενίστας επικράτησε με 3-2 σετ του Κροάτη Μαρίν Τσίλιτς και κατέκτησε το Αυστραλιανό Όουπεν για δεύτερο διαδοχικό έτος και για έκτη φορά συνολικά.

Ο 36χρονος Φέντερερ έγινε ο πρώτος άνδρας στην ιστορία με 20 τίτλους Γκραν Σλαμ, αυξάνοντας το προβάδισμά του έναντι του Ισπανού Ραφαέλ Ναντάλ, ο οποίος ακολουθεί με 16 νίκες. Στις γυναίκες, είκοσι ή περισσότερους τίτλους έχουν κερδίσει η Μάργκαρετ Κορτ, η Στέφι Γκραφ και η Σερένα Γουίλιαμς.

Ο τελικός στη Μελβούρνη ήταν αμφίρροπος. O Φέντερερ άρχισε αποφασισμένος τον αγώνα, κερδίζοντας το πρώτο σετ 6-2 γκέιμς, προτού χάσει το δεύτερο στο τάι-μπρέικ με 6-7. Ο Ελβετός επικράτησε στο τρίτο σετ με 6-3, όμως ο Τσίλιτς αντεπιτέθηκε στο τέταρτο και ισοφάρισε το παιχνίδι.

Ωστόσο, ενώ το momentum έμοιαζε να είναι στο πλευρό το Κροάτη ο Φέντερερ φάνηκε απόλυτα ψύχραιμος και «καθάρισε» το αποφασιστικό σετ με 6-1.

Το άστρο του Φέντερερ έμοιαζε να οδεύει προς τη δύση του πριν δώδεκα μήνες, καθώς δεν είχε κερδίσει ούτε ένα Γκραν Σλαμ από το 2012.

Ωστόσο, μετά από υπερεντατική προπόνηση για να βελτιώσει το ρεβέρ και τη φυσική του κατάσταση, ο Ελβετός επανήλθε δυναμικά και αρχής γενομένης από το περσινό Αυστραλιανό Όουπεν έχει πλέον κερδίσει τρεις από τους τελευταίους πέντε μεγάλους τίτλους.

Ο Φέντερερ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του κατά την τελετή απονομής. «Είμαι τόσο χαρούμενος, είναι απίστευτο», είπε, με βαθιές αναπνοές. «Το παραμύθι συνεχίζεται για εμένα. Μετά από τη σπουδαία χρονιά που είχα πέρυσι, είναι απίστευτο».


Πηγή: skai.gr