Κλείσιμο

Η μάχη των εταιρειών στους «16» του Champions league

H Puma (Ντόρτμουντ) είναι η μεγάλη ηττημένη, αφού έχει απομείνει χωρίς εκπρόσωπο. Πρόκειται για ένα νέο «χτύπημα» στην διάσημη εταιρεία, μετά τον αποκλεισμό της Ιταλίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Η Αdidas με έξι ομάδες και η Nike με επτά, κυριαρχούν στην φάση των «16» του UCL. «Συνοδεύονται» από την New Balance, η οποία έχει τρείς εκπροσώπους, χάνοντας μόνο μία ομάδα στην πορεία.

Το κορυφαίο τουρνουά άρχισε με έξι μάρκες αθλητικού εξοπλισμού. Εκτός από την Puma, «αποκλείστηκαν», η Kappa (Νάπολι) και η Macron (Σπόρτινγκ Λισαβόνας). Την ίδια στιγμή, η ομάδα της Αdidas έμεινε με λιγότερες από τις μισές ομάδες και συγκεκριμένα με έξι από τις 14. Η Nike διατηρεί επτά από τους 11 εκπροσώπους της. Με αυτή την έννοια, η πιο επιτυχημένη περίπτωση είναι αυτή της New Balance, έχοντας τρεις από τις τέσσερις.

Οι ομάδες της Αdidas κατέκτησαν τέσσερα από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην σεζόν 2016-17, όπως φυσικά το Champions League και το Europa League. Αυτή την στιγμή η NIKE είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια, με Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σ.Ζ, να είναι πρωτοπόρες στα αντίστοιχα πρωταθλήματά τους.
Πηγή: Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ