Οριστικοποιήθηκε η ανταλλαγή των Ιρβινγκ, Τόμας

Οι «Καβς» ζητούσαν επιπρόσθετη αποζημίωση για τη συμφωνία, η οποία έφερε στο Κλίβελαντ τους Αϊζάια Τόμας, Τζέι Κράουντερ, Άντε Ζίζιτς και μια επιλογή στον πρώτο γύρο του ντραφτ του 2018, εξαιτίας του τραυματισμού του Τόμας στο ισχίο.

Οι Σέλτικς αντιστάθηκαν στην προσπάθεια της ομάδας από το Κλίβελαντ να πάρει άλλη μια επιλογή στον πρώτο γύρο του ντραφτ ή ένα νεαρό «αστέρα» από τους «Κέλτες», προκειμένου οι Καβαλίερς να αποζημιωθούν με αυτόν τον τρόπο για την απροθυμία τους να υπογράψουν τον Τόμας παρά τον τραυματισμό του, για τον οποίο η ομάδα από τη Βοστώνη ανακοίνωσε ότι ήταν διαφανής.

Τελικά οι Καβαλίερς συμφώνησαν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία με την επιλογή στον δεύτερο γύρο του ντραφτ, την ώρα που υπήρχε ο κίνδυνος και οι δύο ομάδες να αποχωρήσουν από τη συμφωνία που είχε ανακοινωθεί στις 22 Αυγούστου. Οι επιλογές τους περιλάμβαναν ακόμη την πλήρη ακύρωση της ανταλλαγής ή την επαναδιαπραγμάτευσή της.

Οι Καβαλίερς αισθάνονταν ότι οι Σέλτικς δεν τούς παρείχαν όλες τις πληροφορίες αναφορικά με την διάρκεια της αποθεραπείας του Τόμας, ο οποίος τραυματίστηκε στο ισχίο τον Μάρτιο. Οι «Κέλτες», από την πλευρά τους, ισχυρίστηκαν ότι παρείχαν τις απαραίτητες πληροφορίες στους «Καβς», την ώρα που παραμένει ασαφές πότε θα επιστρέψει ο Τόμας στην αγωνιστική δράση.

Η επιλογή από το ντραφτ του 2020 που θα λάβει το Κλίβελαντ από το Μαϊάμι είχε σταλεί στους Σέλτικς, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον Ζόραν Ντράγκιτς, τον Ιούλιο του 2015.
Πηγή: skai.gr