Άντεξε την πίεση και πέρασε στον τελικό η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, μετά από τη ρεβάνς-θρίλερ εναντίον τιυ Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 στο ΟΑΚΑ με γκολ του Ρομαό στο 82΄, αλλά η Ενωση πήρε την πρόκριση χάρη στη νίκη της με 2-1 στον πρώτο αγώνα κι έτσι θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ στον τελικό της 6ης Μαϊου.

Tο θρίλερ κράτησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τον Ολυμπιακό να πιέζει και τους γηπεδούχους να αμύνονται και να ολοκληρώνουν το ματς με τον Ούγκο Αλμέιδα κάτω από τα δοκάρια λόγω αποβολής του Ανέστη στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων. Τρία λεπτά μετά, αποβλήθηκε και ο Ντα Κόστα με δεύτερη κίτρινη.

Η μεγάλη ανατροπή δεν όλοκληρώθηκε και οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν βίωσαν αντίστοιχο εφιάλτη με εκείνον του 2015, όταν είχαν αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό με γκολ στην εκπνοή.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Ροντρίγκες (62΄ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (78΄ Αλμέιδα), Μάνταλος (90+1΄ Βάργκας), Αραούχο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μαρτίνς, Καμπιάσο (61΄ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Μάριν (82΄ Ελγιουνούσι), Ανσαριφάρντ (58΄ Καρντόσο).

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Πηγή: skai.gr