O Αθλητικός Παλμός της Ημέρας

Γράφει ο Γιώργος Τσαντάκης
Το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός δεσπόζει στη φάση των 16 του κυπέλλου Ελλάδας. Τα υπόλοιπα 7 ζευγάρια είναι: Ηρακλής-Ολυμπιακός, Ηλυσιακός-Πανιώνιος, Ξάνθη-Αιγάλεω, Αρης-Εθνικός, Καστοριά-Πτολεμαϊδα, Λάρισα-Χαλκηδόνα και ΟΦΗ-Καλαμαριά.
Στους χθεσινούς δεύτερους επαναληπτικούς αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Αιγάλεω-ΠΑΟΚ 2-0, Αρης-Ατρόμητος 3-0, Ξάνθη-Λεβαδειακός 3-0, Καστοριά-Παύλος Μελάς 4-0, Ιωνικός-Παναθηναϊκός 0-1 και Καλλιθέα-ολυμπιακός 3-2.
Η FIFA έκανε το θαύμα της τελικά και ο Νικόλα Μάλμπασα ανήκει πλέον στο δυναμικό της ΑΕΚ. Η παγκόσμια ομοσπονδία εξέδωσε την προσωρινή μπλε κάρτα του Σέρβου ποδοσφαιριστή δίνοντας του το δικαίωμα να αγωνιστεί κανονικά στο παιχνίδι πρωταθλήματος της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Στην Ελλάδα βρίσκεται από χθες το χρυσό παιδί του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα. Χαρακτήρισε θαύμα την επιτυχία της Εθνικής ομάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας και αποκάλυψε ότι προβλήματα υγείας τον κράτησαν μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού θα είναι για τα επόμενα χρόνια ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός Νόρντιν Βόουτερ καθώς ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του από την Κυπριακή Ανόρθωση."Δεν έχω κατακτήσει τα τελευταία δέκα χρόνια κάποιον τίτλο και αυτός είναι ο σκοπός μου με τον Παναθηναϊκό», δήλωσε το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «πρασίνων» κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Τη φανέλα του Ηρακλή θα φοράει από σήμερα ο Ζοελ Επαλέ. Ο Καμερουνέζος μεσοεπιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους με το Γηραιό.
Παρελθόν από την ΑΕΚ αποτελεί ο Κόφι Αμπονσά. Ο Γκανέζος αμυντικός έλυσε χθες κοινή συναίνεση το συμβόλαιό του με την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.
Την απόκτηση του Ισμαέλ Αντο από την Μακάμπι Τελ Αβίβ ανακοίνωσε η διοίκηση του Εργοτέλη. Ο Γκανέζος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους με την κρητική ΠΑΕ με δυνατότητα μονομερούς ανανέωσης από την ομάδα για έναν ακόμη χρόνο.
Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται από χθες ο Απόλλωνας Καλαμαριάς μετά την απομάκρυνση του Εδουάρδο Αμορίν. Προσωρινός αντικαταστάτης του θα είναι ο Νίκος Ζαλίκας.
Ο Δημήτρης Καζάζης θα καθοδηγεί από σήμερα την ανδρική ομάδα βόλει της ΑΕΚ όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΤΑΠ. Ο κύριος Καζάζης αντικαθιστά τον μέχρι πρότινος προπονητή της Ένωσης Χρήστο Παπαδόπουλο.
Για την Ευρωλίγκα του μπάσκετ ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στις εννέα τη Μπενετόν ενώ για το κύπελλο της Ελλάδας στο πόλο ο Εθνικός υποδέχεται στις επτά και μισή τα Χανιά. Χθες η ΑΕΚ επικράτησε με 75-71 της Σιένα ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 77-71 από την Πρόκομ. Για το Ούλεμπ Καπ, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 68-61 στο Βερολίνο την Αλμπα και εξασφάλισε την πρόκριση στην φάση των 16 της διοργάνωσης.
Για την Ευρωλίγκα του βόλεϊ χθες ο Ηρακλής επικράτησε με 3-0 σετ της Νόλικο και ο Παναθηναϊκός με 3-2 της Χοτβόλει και προκρίθηκαν στους 12 του θεσμού.
Στα ημιτελικά του Τοπ Τιμς Καπ προκρίθηκε και ο Ολυμπιακός καθώς επικράτησε της Ζιραάτ στη Αγκυρα με 3-0 σετ.
Πηγή: skai.gr