Αρχίζει η ακροαματική διαδικασία στη δίκη του Μέσι για την υπόθεση φοροδιαφυγής

Ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου της Βαρκελώνης, ο Αργεντινός σούπερ σταρ θα πρέπει αν αποδείξει ότι δεν ήξερε, δεν γνώριζε, δεν άκουσε για την απόκρυψη εισοδημάτων που έκανε συστηματικά η εταιρεία που έχει ιδρύσει με τον πατέρα του και φέρει το όνομά του. Δίπλα του επίσης ως κατηγορούμενος θα καθίσει ο Χόρχε Μέσι, ο οποίος προσπάθησε να βγάλει... λάδι τον γιο του κατά τη διαδικασία των ερευνών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο δικαστής απέρριψε την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος ζητούσε την απαλλαγή του Μέσι, με το αιτιολογικό ότι υπεύθυνος για τη φοροδιαφυγή είναι ο πατέρας του και όχι ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος επιμένει ότι είχε άγνοια και απλά υπέγραφε τα έγγραφα που του έδιναν. Ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, από το 2007 μέχρι το 2009.

«Σε αυτό το είδος του εγκλήματος δεν είναι απαραίτητο κάποιος να έχει πλήρη γνώση όλων των οικονομικών στοιχείων, ούτε του ακριβούς ποσού. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζει τον τρόπο για να διαπράξει την απάτη και να τον αποδεχθεί» είχε πει ο δικαστής που παρέπεμψε τον ποδοσφαιριστή σε δίκη.

Ο συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός αποφάνθηκε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι ο Μέσι θα μπορούσε να γνωρίζει και να έχει συναινέσει στη δημιουργία και τη διατήρηση μιας πλασματικής εταιρικής δομής με αποκλειστικό σκοπό την αποφυγή της τήρησης των φορολογικών υποχρεώσεων από έσοδα που προέρχονται από την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της εικόνας του, όπως ανέφερε στην απόφασή του.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, αποκρύφτηκαν έσοδα χρησιμοποιώντας εταιρείες στην Ουρουγουάη, το Μπελίζ, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ακροαματική διαδικασία θα αρχίσει αύριο Τρίτη (31/5) με την παρουσίαση των σχετικών στοιχείων και την κατάθεση μαρτύρων, ενώ η απολογία του Μέσι, η παρουσία του οποίου στο δικαστήριο είναι υποχρεωτική, θα γίνει την Πέμπτη (2/6).
Πηγή: skai.gr