Πειθαρχική δίωξη κατά Τζεμπούρ για την γροθιά στον Βελλίδη

Πειθαρχική δίωξη κατά του Ραφίκ Τζεμπούρ άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντινός Σιμιτζόγλου, για την συμμετοχή του στα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ ποδοσφαιριστών μετά το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2-1).

Συγκεκριμένα, όπως φάνηκε και από τη μετάδοση της NOVA, ο Αλγερινός μέσα στην ένταση που δημιουργήθηκε κινήθηκαν απειλητικά κατά αντιπάλου, με αποτέλεσμα να γρονθοκοπήσει στο πρόσωπο τον τερματοφύλακα του "Δικεφάλου του Βορρά", Μάρκο Βελλίδη.

Πλέον, ο επιθετικός της "Ενωσης" κινδυνεύει με "καμπάνα" τριών αγωνιστικών και πρόστιμο 200 ευρώ, με το άρθρο 10 του ΚΑΠ να σημειώνει ότι μπορούν να επιβληθούν οι παραπάνω ποινές" αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά του σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας ή για ανταπόδοση της βάναυσης συμπεριφοράς την οποία υπέστη ο ποδοσφαιριστής, έστω και αν βρισκόταν σε άμυνα".

Η σχετική ενημέρωση:

"Ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκσε δίωξη σε βάρος του Ραφίκ Τζεμπούρ ποδοσφαιριστή της ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ διότι την 11/5/2016 μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΑΕΚ στα πλαίσια των play-offs για το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE και πριν μεταβούν οι παίκτες στα αποδυτήρια, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, γρονθοκόπησε τον Μάρκο Βελλίδη παίκτη της ομάδας ΠΑΕ ΠΑΟΚ, γεγονός που διέλαθε της προσοχής του διαιτητή του αγώνα.

Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 15 παρ.8β του Κ.Α.Π και 10, 34 παρ. 2α του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ".
Πηγή: soccerplus.gr