Κλείσιμο

Αποκάλυψη στη "ΔΙΚΗ": Κόλαφος για τον Κοντονή η επιστολή της FIFA

Tην επιστολή της FIFA προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ". Η επιστολή που χρησιμοποιήθηκε για τη συμφωνία επανέναρξης του κυπέλλου Ελλάδος ουσιαστικά δεν δεσμεύει σε τίποτα την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία και αποτελεί κόλαφο για την ελληνική κυβέρνηση.

Μέσα σε γενικολογίες, αοριστίες και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ημερομηνία λήξεως της διαπραγμάτευσης, η FIFA απειλεί ότι θα συζητήσει μέχρι και...αλλαγή ελληνικών νόμων! Παράλληλα δεν δεσμεύεται για τους ποινικά διωκόμενους παράγοντες της ΕΠΟ, όπως μετά επιτάσεως διατείνοταν ότι συμφώνησε η πλευρά Κοντονή.

Αναλυτικά η επιστολή της FIFA έχει ως εξής:

"Κύριο Σταύρο Κοντονή
Υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού
Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Ελλάδα.

Ζυρίχη, 13 Απριλίου 2016

ΘΕΜΑ: Αποστολή FIFA/UEFA στην Αθήνα, 12/4/2016

Αγαπητέ κύριε Κοντονή,

Ειλικρινώς ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά που είσασταν οικοδεπσπότης στη συνάντηση στο γραφείο σας χθες με την αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA, με επικεφαλής τον κύριο Κωστάκη Κουτσοκούμνη, πρόεδρο της ΚΟΠ και μέλος της FIFA.

Με ευχαρίστηση πληροφορούμαστε ότι η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και πως όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι πρόθυμοι να ξεπεραστεί η τωρινή κατάσταση. Όπως έχουμε δηλώσει σε διάφορες περιστάσεις, η FIFA και η UEFA είναι ολοκληρωτικά αφοσιωμένοι ώστε να βοηθήσουν και να εργαστούν με την ΕΠΟ στην αντιμετώπιση των υπό συζήτηση θεμάτων.

Οι δύο πρόσφατες αποστολές των FIFA/UEFA έχουν ήδη φέρει στο φως την ανάγκη να επανεξεταστεί η δομή των κανονισμών της ΕΠΟ σε σχέση με τα πειθαρχικά όργανα και τη διαιτησία ώστε να ευθυγραμμιστούν με τα τωρινά διεθνή δεδομένα. Ιδιαίτερα θα εστιάσουμε στον Κώδικα Ηθικής της ΕΠΟ και στη λειτουργία της Επιτροπής Ηθικής για τη διασφάλιση των τωρινών και προηγούμενων μη καλυμένων υποθέσεων έως ότου να καλυφθούν.

Η αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA έφερε στην επιφάνεια την πιθανή διαμάχη ανάμεσα στους ελληνικούς νόμους και στην υποχρέωση της ΕΠΟ να διευθύνει τις υποθέσεις ανεξάρτητα, κάτι το οποίο φάνηκε από την απόφαση για το Κύπελλο Ελλάδος. Εν τούτοις θα χρειαστεί να γίνουν συζητήσεις με όλους του ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβάνοντας και εσάς προσωπικά.

Στην περίπτωση που θα λάβουμε επίσημη επιβεβαίωση για τη μεταβολή της απόφασης να διακοπεί το Κύπελλο Ελλάδος έως τις 15 Απριλίου 2016, τότε θα οργανώσουμε νέα αποστολή την ερχόμενη εβδομάδα με τον κύριο Κωστάκη Κουτσοκούμνη για να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα καλύπτει τα κύρια θέματα που υπάρχουν μαζί σας και με την ΕΠΟ.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι η διαδικασία θα αποδώσει θετικά αποτελέσματα και πως οι αναρίθμητοι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου στη χώρας σας να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ σε ένα ειρηνικό περιβάλλον.

Ειλικρινά δικός σας,
Ο εκτελών χρέη γενικού γραμματέα
Μάρκους Κάτνερ"
Πηγή: skai.gr