Δεκαήμερο-φωτιά στην regular season του NBA!

Λίγο πριν από τον... παροξυσμό που επικρατεί την περίοδο των πλέι οφ, το ενδιαφέρον παραμένει σε υψηλά επίπεδα και για το τελευταίο δεκαήμερο της regular season στον μαγικό κόσμο.

Ρεκόρ που μπορεί να καταρριφθούν, τελευταίες παραστάσεις ενός μεγάλου, ανοικτές θέσεις για τα πλέι οφ, μερικές ακόμη ευκαιρίες για τριπλ νταμπλ του δικού μας, Γιάννη και η προσπάθεια των Σίξερς να μην... ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

Ουόριορς (2015/2016) vs Mπουλς (1995/1996): η ώρα της κρίσης

Oι πρωταθλητές του Στιβ Κερ έδειξαν από το ξεκίνημα της σεζόν πως είναι έτοιμοι για κάτι πολύ μεγάλο. Κι αν μέχρι ενός σημείου, λίγοι... ξεστόμιζαν με αυτοπεποίθηση την άποψη πως οι Ουόριορς θα σπάσουν το ιστορικό ρεκόρ και το72-10 των Μπουλς, πλέον η πρόκληση είναι ακριβώς μπροστά τους.

Με έξι αγώνες να απομένουν για το φινάλε, ο Στεφ Κάρι και η παρέα του έχουν ρεκόρ 68-8 και έχουν... δικαίωμα για μία ήττα αν θέλουν να σπάσουν το ρεκόρ. Με δύο ήττες, απλώς θα το ισοφαρίσουν, ενώ με περισσότερες οι Μπουλς θα περηφανεύονται, αφού θα έχουν παραμείνει η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της λίγκας.

Τι απομένει, λοιπόν, για τους πρωταθλητές μετά την ήττα από τους Σέλτικς στην Oracle Αrena; Μία εξάδα αγώνων με ομάδες της Δύσης. Το ταξίδι ξεκινά με το εντός έδρας παιχνίδι με τους Μπλέιζερς, συνεχίζεται με αγώνα κόντρα στους Τίμπεργουλβς και, ακολούθως, έρχονται οι διπλές μάχες με Γκρίζλις και Σπερς. Εκεί αναμένεται να κριθούν όλα, αφού οι Ουόριορς θα αντιμετωπίσουν το Σαν Αντόνιο και το Μέμφις, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας.

Ολα για το... απόρθητο Σαν Αντόνιο

Οι Σπερς του Γκρεγκ Πόποβιτς πραγματοποιούν σπουδαία χρονιά, αλλά έχουν μείνει στη... σκιά των Ουόριορς, λόγω των κατορθωμάτων του Κάρι και των συμπαικτών του. Ωστόσο, στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τη δόξα πάνω τους. Πώς;

To Σαν Αντόνιο θέλει, σε πρώτη φάση, να γίνει η πρώτη ομάδα που θα ολοκληρώσει μία ολόκληρη σεζόν χωρίς ήττα στην έδρα της. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ, αλλά οι Σπερς βρίσκονται σε εξαιρετικό δρόμο έχοντας 39-0. Απομένουν άλλα δύο παιχνίδια στην έδρα τους, κόντρα σε Ουόριορς και Θάντερ. Αν τα πάρουν, θα γραφτούν στην ιστορία.

Ο δεύτερος τρόπος να κλέψουν τη δόξα από τους Ουόριορς θα είναι να υποχρεώσουν τους «πολεμιστές» σε δύο ήττες. Οι Σπερς θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές και εντός και εκτός έδρας, και δύο θετικά αποτελέσματα αρκούν, ώστε το Γκόλντεν Στέιτ να μην καταρρίψει το ιστορικό ρεκόρ των Μπουλς.

Οι τελευταίες παραστάσεις του Κόμπι

Eνας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ, ο Κόμπι Μπράιαντ, διανύει την τελευταία του σεζόν στη λίγκα. Οι Λέικερς παραπαίουν (16-59) και έτσι τα τελευταία επτά παιχνίδια τους έχουν αξία, καθώς θα αποτελέσουν τις τελευταίες παραστάσεις του Κόμπι.

Τρία εντός έδρας παιχνίδια (Σελτικς, Κλίπερς, Τζαζ) και τέσσερα εκτός (Κλίπερς, Πέλικανς, Ρόκετς, Θάντερ) συνθέτουν την καταληκτική επτάδα αγώνων. Τέσσερα ακόμη γήπεδα θα τον αποθεώσουν πριν πέσει οριστικά αυλαία, στο Staples Center, με αντίπαλο τους Γιούτα Τζαζ, στις 13 Απριλίου.

Για το... τρένο των πλέι οφ!

Πέντε θέσεις μένουν ακόμη ανοικτές για τα πλέι οφ... Ουόριορς, Σπερς, Θάντερ, Κλίπερς από τη Δύση και Καβαλίερς, Ράπτορς, Χόρνετς, Χοκς και Χιτ από την Ανατολή έχουν εξασφαλίσει πως η σεζόν δεν θα τελειώσει για αυτούς στις 13 Απριλίου. Τι γίνεται, όμως, με τα υπόλοιπα πέντε εισιτήρια;

Οσον αφορά στη Δύση, Γκρίζλις και Μπλέιζερς έχουν από 41 νίκες και μοιάζει απίθανο να μείνουν εκτός πλέι οφ, αφού η 9η ομάδα της περιφέρειας, οι Ρόκετς είναι στο 37-39, έξι αγώνες πριν από το φινάλε. Ετσι, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε Μάβερικς (38-38), Τζαζ (38-38) και Ρόκετς (37-39). Τρεις ομάδες παλεύουν για δύο θέσεις.

Κομβικό θα είναι το ματς της 6ης Απριλίου ανάμεσα σε Μάβερικς και Ρόκετς στο Ντάλας. Ωστόσο, το Χιούστον είναι η ομάδα που έχει φαινομενικά ευκολότερο πρόγραμμα από τους δύο συνδιεκδικητές.

Στην Ανατολή, Πίστονς (41-36) και Πέισερς (40-36) έχουν σαφές προβάδισμα απέναντι σε Μπουλς (38-38) και Ουίζαρτνς (37-39). Αλλωστε, ήταν σπουδαίο το διπλό των Πίστονς στο Σικάγο. Οι Πέισερς έχουν σχετικά βατό πρόγραμμα και λογικά δύσκολα θα απειληθούν. Ωστόσο, σίγουρα οι Μπουλς θα κάνουν την ύστατη προσπάθεια αντεπίθεσης.

Γιάννη, στα πόσα τριπλ νταμπλ σταματάς;

Στη σεζόν απογείωσής τους και λίγο πριν γίνει -όπως πολλοί πιστεύουν- all star, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετρά πέντε τριπλ νταμπλ και όλοι αναρωτιούνται πού θα σταματήσει ο «Greek Freak».

Τα τελευταία έξι παιχνίδια των Μπακς δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ομάδα του Μιλγουόκι και, έτσι, το ενδιαφέρον στρέφεται στο ερώτημα: «στα πόσα τριπλ νταμπλ θα σταματήσει ο Γιάννης»;

Μπουλς, Καβαλίερς, Σελτικες, Σίξερς, Μάτζικ και Πέισερς είναι τα υποψήφια, νέα... θύματα του πόιντ γκαρντ Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μία νίκη για τα προσχήματα στη Φιλαδέλφια

Οι Σίξερς αποτελούν τον... συνεπή κομπάρσο του ΝΒΑ από το ξεκίνημα της σεζόν και μετρούν 9 νίκες και 68 ήττες λίγο πριν από το φινάλε της regular season. Κίνητρο τους; Η αποφυγή ενός ιστορικού ρεκόρ.

Αν οι Σίξερς ηττηθούν και στα πέντε παιχνίδια που τους απομένουν, τότε θα ισοφαρίσουν το αρνητικό ρεκόρ με τις περισσότερες ήττες σε μία σεζόν (73). Αξίζει να σημειωθεί πως το ρεκόρ ανήκει στους ίδιους τους Σίξερς, όταν είχαν ηττηθεί 73 φορές τη σεζόν 1972-1973.

Η πρόκληση για την ομάδα της Φιλαδέλφια είναι, λοιπόν, να μην... ξεπεράσει τον εαυτό της και να βρει τουλάχιστον μία νίκη στα παιχνίδια με Πέλικανς, Νικς, Μπακς (εντός), Ράπτορς και Μπουλς (εκτός).
Πηγή: skai.gr