Κλείσιμο

Επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΟ, 2-0 σε ρυθμούς... λάτιν τον Ατρόμητο

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επέστρεψε στις νίκες εντός έδρας ο Παναθηναϊκός, καθώς μετά το πέρας δύο μηνών (4 Ιανουαρίου η τελευταία κόντρα στον Παναιτωλικό) οι «πράσινοι» πανηγύρισαν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη, επικρατώντας του Ατρόμητου με 2-0.

O Παναθηναϊκός ήταν λάτιν απόψε στη Λεωφόρο και έφτασε σε καλή εμφάνιση και νίκη (πρώτη μετά από πέντε ματς στην ιστορική του έδρα) στη μεγάλη επιστροφή του Σεμπαστιάν Λέτο στο "τριφύλλι".

Ο Αργεντινός άσος μαζί με τον συμπατριώτη του Λούκας Βιγιαφάνιες και τον Βραζιλιάνο Ευανζελίστα (οι δύο τελευταίοι πέτυχαν τα δύο γκολ της αναμέτρησης), αλλά και τους Μολέδο και Ζέκα ήταν οι κορυφαίοι των "πράσινων", μία αγωνιστική πριν το ντέρμπι των "αιωνίων" στο Φάληρο.

Εκπλήξεις επεφύλαξε στις αρχικές του επιλογές ο Αντρέα Στραματσόνι, επιλέγοντας το 4-2-3-1 με τους Μολέντο και Τελάντερ στο κέντρο της άμυνας και τον Κουτρουμπή στο πλάι του Ζέκα σε θέση αμυντικού χαφ. Πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπεργκ, επιλέχθηκαν από τον Ιταλό οι Εβαντζελίστα, Βιγιαφάνιες και Βλαχοδήμος

Σε ό,τι αφορά την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, η μοναδική επιλογή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως έκπληξη είναι η χρησιμοποίηση του Γροντή σε θέση αμυντικού χαφ αντί του τιμωρημένου Κεϊτά στο πλάι του Χαβιέρ Ούμπιντες. Με άλλα λόγια, οι Περιστεριώτες δεν είχαν κλασικό αμυντικό χαφ στην ενδεκάδα τους, ενώ πίσω από τον Λε Ταλέκ επιλέχθηκε ο Σουμπίνιο, με τον Μπρίτο δεξιά και Ματέι αριστερά.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Τελάντερ, Μολέντο, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Ζέκα, Εβαντζελίστα (67’ Λέτο), Βιγιαφάνες, Βλαχοδήμος (46’ Καλτσάς), Μπεργκ (84’ Μαμούτε)

Ατρόμητος: Μπάρκας, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης (73’ Ουσέρο), Κυβρακίδης, Γροντής (83’ Θεολόγου), Ούμπιντες, Σουμπίνιο, Μπρίτο, Ματέι (80’ Παπαδόπουλος), Λε Ταλέκ.
Πηγή: skai.gr