«Ο πειθαρχικά ελεγχόμενος Λεοντής, θα ελέγξει Τζιμπλάκη και Πούλιο!»

Άλλο ένα κρούσμα που κλονίζει την αξιοπιστία των μέχρι τον περασμένο Αύγουστο δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ ήρθε στην επιφάνεια και αφορά τον επί πολλά χρόνια πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων και αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ν. Λεοντή, για τον οποίο διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο.

Ο κ. Λεοντής κατηγορείται ότι παρανόμως και δίχως να είναι ενήμερος ο Άρειος Πάγος προήδρευε για εννέα χρόνια στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ από την οποία αποχώρησε τον περασμένο Αύγουστο επειδή άλλαξε ο νόμος.

Ωστόσο, ο πρώτος που γνωστοποίησε την παραπομπή του πρώην και επί πολλά χρόνια προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, κ. Λεοντή, ήταν ο δικηγόρος αθλητικού δικαίου και αντιπρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, Γιώργος Παναγόπουλος, ο οποίος από τον περασμένο Δεκέμβριο προχώρησε σε καταγγελία προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον υφυπουργό Αθλητισμού, την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την ΕΠΟ.

Στην καταγγελία του, που δημοσιεύει το Soccerplus, ο κ. Παναγόπουλος υποστήριζε, μεταξύ άλλων, για τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ τα εξής:

«… Εξαίρεση, παράνομη βέβαια, αυτού του κανόνα αποτέλεσε ο νυν αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Νικόλαος ΛΕΟΝΤΗΣ, ο οποίος παρά τις προσωπικές αλλεπάλληλες ενστάσεις μου προήδρευσε παράνομα αρχικά ως Πρόεδρος Εφετών και κατόπιν ως Αρεοπαγίτης σχεδόν επί 20 χρόνια της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ( μέλη της οποίας σημειωτέον είναι κατηγορούμενοι ως συμμετέχοντες στην εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου!) ,γεγονός για το οποίο κατηγορείται και έχει παραπεμφθεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, παρότι εξακολουθεί να είναι προϊστάμενος της Επιθεώρησης Δικαστηρίων και ως πειθαρχικός δικαστής χειρίζεται τις υποθέσεις διερεύνησης ευθυνών δικαστικών λειτουργών, μεταξύ των οποίων ο Αρεοπαγίτης κ.ΤΣΙΜΠΛΑΚΗΣ και ο Εισαγγελέας κ.ΠΟΥΛΙΟΣ σχετικά με την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο της υπόθεσης των στημένων αγώνων!

Τέλος σας γνωστοποιώ ότι όλα αυτά τα χρόνια της παράνομης εφαρμογής από την ΕΠΟ του δήθεν «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΥ», μόνον ο κ.ΛΕΟΝΤΗΣ από τους εν ενεργεία δικαστές παρέμεινε στη θέση του ,ενώ όλοι οι άλλοι τακτικοί δικαστές (κ.κ.ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ κ.λ.π) ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ, διαφυλλάσσοντας τόσο το προσωπικό όσο και το κύρος της δικαστικής λειτουργίας, και αντικαταστάθηκαν από συνταξιούχους δικαστές».

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το περιεχόμενο της καταγγελίας του κ. Παναγόπουλου.
Πηγή: soccerplus.gr