Απόφαση σταθμός της ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ

Η ανεξάρτητη επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ εξέδωσε την Τρίτη μία απόφαση σταθμό με την οποία απαλλάσσει την ΑΕΚ για το περιεχόμενο της καλοκαιρινής ανακοίνωσής της σε βάρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των πρακτικών της.

Το σκεπτικό της, αποτελούμενης από τακτικούς δικαστές νεοσύστατης επιτροπής, εκθέτει ανεπανόρθωτα την ΕΠΟ καθώς γίνεται αναφορά ακόμη και σε "συγκεκριμένα περιστατικά που τυγχάνουν ποινικής αξιολόγησης".

To σκεπτικό της απόφασης:«Η ανακοίνωση έχει επικριτικό περιεχόμενο αφού αποδίδει στα πρόσωπα αυτά (ΕΠΟ) ευθύνη για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνεπώς δεν προκύπτει ότι οι εν λόγω μομφές ήταν αναληθείς ούτε ότι τυχόν αναλήθεια ήταν σε γνώση της ΠΑΕ. Μάλιστα, προκύπτει από την πληθώρα των προσκομιζόμενων δημοσιευμάτων ότι ο Τύπος βρίθει από δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της ΕΠΟ με αναφορά μάλιστα σε συγκεκριμένα περιστατικά που τυγχάνουν ποινικής αξιολόγησης.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει δικαιολογημένο ενδιαφέρον να εκφράσει την αξιολογική της κρίση για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και τα πρόσωπα που ελέγχουν τη διεξαγωγή του. Το δικαίωμα αυτό συνιστά ενάσκηση της ελευθερίας του λόγου και έχει νομικό έρεισμα στο άρθρο 11 του Συντάγματος.

Η επίδικη ανακοίνωση είναι μεν δυσφημιστική για τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς πλην όμως το ειδικότερο περιεχόμενό της αν και οξύτατο δεν υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο για την έκφραση της άποψης με συνέπεια να μην προκύπτει ο σκοπός εξύβρισης των θεσμοθετημένων οργάνων της ΕΠΟ», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασης.
Πηγή: skai.gr