Νέο μπλόκο της FIFA στην υποψηφιότητα του Μισέλ Πλατινί

Εκτός των υποψηφίων για την προεδρία της FIFA παραμένει ο Μισέλ Πλατίνι, καθώς "κόπηκε" από την Εκλογική Επιτροπή λόγω του περιοριστικού όρου που του έχει επιβληθεί περί απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 90 μέρες.

Πάντως, ο Γάλλος έχει την δυνατότητα να επανέλθει σε περίπτωση που «καθαρίσει» το όνομά του πριν από τις εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, η Εκλογική Επιτροπή απέρριψε και την υποψηφιότητα του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Λιβερίας, Μουσά Μπιλιτί, χωρίς όμως να ανακοινώσει τους λόγους που πήρε την απόφαση αυτή.

Αντίθετα το "πράσινο φως" πήραν ο πρίγκιπας από την Ιορδανία Αλί μπιν αλ Χουσεΐν, το πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, Ζερόμ Σαμπάν, ο Γενικός Γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματία Τόκιο Σεξγουάλε, αλλά και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Ασίας, σεΐχης Σαλμάν μπιν Εμπραχίμ αλ Xαλίφα.

Μάλιστα, για την περίπτωση του τελευταίου (σ.σ. κατηγορείται για βίαιες ενέργειες εναντίον διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας στο Μπαχρέιν), η Εκλογική Επιτροπή αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι "δεν βρέθηκαν στοιχεία οποιασδήποτε προσωπικής ή άμεσης εμπλοκής".

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr