Και ο Γκαγκάτσης "αποδομεί" την κατάθεση Γκιρτζίκη στον Εισαγγελέα!

Μετά τον Γιώργο Σαρρή, ένας ακόμη πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Βασίλης Γκαγκάτσης, έρχεται να «αποδομήσει» την κατάθεση του νυν προέδρου της ΕΠΟ προς τον Εισαγγελέα για την υπόθεση της «κάρτας υγείας».

Συγκεκριμένα στο από 11/03/2014 σημείωμα παροχής εξηγήσεων του νυν προέδρου της ΕΠΟ κ. Γκιρτζίκη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, το εξής: "Με τις ανύπαρκτες για το αντικείμενο (σ.σ. την "κάρτα υγείας") γνώσεις μου σπεύδω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν διαχειρίστηκα το όλο ζήτημα και κατ’ ακολουθία, πέραν της σύμφωνης γνώμης μου επί της αρχής, δεν έχω ούτε εξέφρασα άποψη επί των ειδικότερων όρων της συμβάσεως, ούτε είχα συμμετοχή στην διαμόρφωση των όρων της ή της παράτασής της ή της τροποποίησής της".

Από το παραπάνω προκύπτει ότι όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει "ανύπαρκτες γνώσεις" για το αντικείμενο της "κάρτας υγείας" και συμφώνησε για την υπογραφή σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία μόνο επί της αρχής ως μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Όμως στην κατάθεσή του ο Βασίλης Γκαγκάτσης αναφέρεται στο ρόλο του Γιώργου Γκιρτζίκη και δίνει μια διάσταση διαφορετική από αυτήν που επιχείρησε να δώσει ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα στην δική του κατάθεση στον Εισαγγελέα αναφέρει χαρακτηριστικά «Μετ΄ ανάθεση εκ μέρους του Δ.Σ. στους κ.κ. Ιωάννη Οικονομίδη, Γενικό Γραμματέα, που ήταν και ο εμπνευστής της συγκεκριμένης μελέτης, Γεώργιο Σιντόρη, αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και δικηγόρο και Γεώργιο Γκιρτζίκη, ταμεία της ομοσπονδίας, μελετήθηκε όλη η πρόταση και πράγματι διετύπωσαν εισήγηση προς το Δ.Σ. στις 17/5/2015 η οποία εγκρίθηκε από το Δ.Σ. από το υπ΄ αριθμόν 11 πρακτικό της συνεδρίασής του».

Επομένως, προκύπτει, από όσα καταθέτει ο κ. Γκαγκάτσης, ότι ο κ. Γκιρτζίκης δεν αναφέρει στο σημείωμα παροχής εξηγήσεων προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ότι συμμετείχε στην επιτροπή που εισηγήθηκε την υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία που ανέλαβε το έργο και αρκείται στο να παρουσιάζει εαυτόν ως κάποιον με "ανύπαρκτες γνώσεις", που παρόλα αυτά συμμετείχε στην επιτροπή για το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Υπενθυμίζεται ότι 23 πρόσωπα, με την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος για την επονομαζόμενη υπόθεση της «κάρτας υγείας» επειδή με πράξεις ή παραλείψεις τους ζημίωσαν την περιουσία της ομοσπονδίας κατά 23 εκατ.ευρώ πλέον των φόρων.

Αυτό συνέβη διότι από το 2005 που υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία και έως το 2013 οπότε καταγγέλθηκε, η ΕΠΟ παρότι προμηθεύτηκε τα ιατρικά μηχανήματα δεν μπόρεσε να διεξάγει 250.000 μετρήσεις αθλητών όπως εγγυούνταν, με αποτέλεσμα να πληρώνει την εταιρεία ως εάν τις έκανε.

Τις μετρήσεις προβλεπόταν ότι θα τις πληρώνουν οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, αλλά αφού δεν πραγματοποιούνταν τις πλήρωνε η ΕΠΟ στην ανάδοχο εταιρεία, παρότι βάσει σύμβασης δικαιούταν να μην το κάνει!

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr