Η συναίνεση απορρύθμισε τις αντίρροπες δυνάμεις στη ΓΣ της ΕΠΟ

Η επινόηση της ηγεσίας της ΕΠΟ να φέρει «πακέτο» προς ψήφιση την επικύρωση της ποινής της Εκτελεστικής Επιτροπής περί αναστολής ιδιότητας μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας με την πρόταση «κοινής αποδοχής» για διέξοδο από το διαφαινόμενο αδιέξοδο μέσω της διενέργειας νέων εκλογών, οι παρασκηνιακές επαφές και συμφωνίες που έγιναν και κορυφώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε ταβέρνα στον Καρέα και πριν την έναρξη της ΓΣ στο κτήριο της ΕΟΕ, και η σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ΕΠΣ Θεσσαλίας στην πρόταση της διοίκησης της ΕΠΟ περί άρσης της ποινής αναστολής ιδιότητας μέλους σε περίπτωση διενέργειας νέων εκλογών, οδήγησαν σε μία ήρεμη Γενική Συνέλευση και απέτρεψαν ένα πιθανό μπρά ντε φερ που δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί σε περίπτωση επέκτασης ισχύς της ποινής για ένα χρόνο.

Όσον αφορά στις Ενώσεις που φέρονται να έχουν αντιπολιτευτικές τάσεις ή που σταθερά εντάσσονται στην αντιπολίτευση, αν και επρόκειτο να εκδηλωθούν με αφορμή το θέμα της ΕΠΣ Θεσσαλίας, «χάθηκαν» στη συναίνεση.

Το «μήνυμα» εστάλη από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας, Ευ. Γραμμένο, όποιος πριν αρχίσει η ψηφοφορία είπε ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση Γκιρτζίκη, γνωρίζοντας προφανώς ότι αυτή είναι και η επιθυμία της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια, όταν η ψηφοφορία άρχισε, το «ναι» της ΑΕΚ «απέδειξε» ότι η συναινετική πρόταση της διοίκησης της ΕΠΟ οδήγησε σε αποφυγή μιας ιδιότυπης καταμέτρησης δυνάμεων, μεταφέροντάς την ενδεχομένως για τον Ιούνιο του 2016, δημιούργησε όμως εύλογες απορίες σε Ενώσεις για το «τι παίχτηκε», που οφείλονταν οι «συναινετικές ψήφοι», αν υπάρχουν υπόγειες και αδιόρατες συμφωνίες και αν υφίσταται κάποιο στοιχειωδώς συγκροτημένο μέτωπο.

Το αποτελέσματα ήταν 142 ψήφοι υπέρ της επικύρωσης της απόφασης για αναστολή της ιδιότητας μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας και της προτεινόμενης από τον κ. Γκιρτζίκη λύσης, οκτώ «όχι» και τέσσερα «παρόν».

Η ΕΠΣ Λάρισας, παρότι εκπροσωπούνταν, δήλωσε αποχή από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

«Όχι» ψήφησαν τρείς εκπρόσωποι των ΕΠΣ Αρτας, τρεις της ΕΠΣ Ηλείας, ένας εκπρόσωπος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας (οι άλλοι δύο την ώρα της ψηφοφορίας ήταν εκτός αιθούσης και προσήλθαν λίγο πριν την ολοκλήρωσή της) και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. «Παρόν» ψήφησαν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η ΕΠΣ Ηρακλείου.

Η διοίκηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας, παρότι δεν αναγνωρίζεται από την ΕΠΟ και δεν της επετράπη από το κ. Γκιρτζίκη να εκθέσει τις θέσεις της στο σώμα – κάτι που ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας –, δηλώνει ευχαριστημένη από τη απόφαση και προσθέτει ότι άμεσα θ’ αρχίσει τις διεργασίες για την προκήρυξη νέων εκλογών.

Ένταση μεταξύ Τρομπούκη και Γκιρτζίκη

Η μόνη στιγμή που ανέβηκαν οι τόνοι στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ήταν στη διάρκεια της παρέμβασης του προέδρου της ΕΠΣ Αρτας, Αθ. Τρομπούκη ο οποίος ζήτησε διευκρινήσεις σχετικά με το ποιος θα προκηρύξει τις εκλογές στην ΕΠΣ Θεσσαλίας από τη στιγμή που η παρούσα διοίκηση δεν αναγνωρίζεται από την ΕΠΟ.

Σε αυτό το σημείο ο πρόεδρος της ΕΠΟ φανέρωσε εκ νέου την αδυναμία του να επιχειρηματολογεί εκτός κείμενου και να ανταπεξέρχεται, έστω υποτυπωδώς, όπως από τη θέση του θα έπρεπε, στις απαιτήσεις του δημόσιου διαλόγου στο πλαίσιο της ΓΣ.

Πάρτε μια γεύση διαλόγου και θριάμβου των επιχειρημάτων που αποτέλεσε το highlight της ΓΣ της ΕΠΟ:

Τρομπούκης: Υπό ποια διοίκηση θα προκηρυχτούν οι εκλογές της ΕΠΣΘ, κ. πρόεδρε;

Γκιρτζίκης: Ότι ανεβήκατε στο βήμα, δείχνει ότι έχετε μια αρνητική στάση για το θέμα.

Τρομπούκης: Ξαναρωτάω κ. πρόεδρε υπό ποια διοίκηση;

Γκιρτζίκης: Δεν σας απαντάω.

Κουλούρης: Δεν πρέπει να αποβάλλονται Ενώσεις από το ποδόσφαιρο

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας, Αρ. Κουλούρης, μεταξύ άλλων, υποστήριξε: «Υπάρχει ένα ελαφρυντικό στην κίνηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας αυτό είναι πως καμία ΕΠΣ νομίζω δεν έχει εναρμονίσει το καταστατικό της με της ΕΠΟ. Καμία Ένωση δεν πρέπει να αποβληθεί από το ποδόσφαιρο αυτή είναι η θέση της ΕΠΣ Ηλείας».
Πηγή: soccerplus.gr