Κλείσιμο

Αθώα κατά πλειοψηφία η Βέροια για το ματς με τον Ολυμπιακό!

Την απόφαση να αθωώσει την Βέροια με ψήφους 2-1, αναφορικά με τον αγώνα με τον Ολυμπιακό (3-0, 06/01/13), ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ύποπτος προς χειραγώγηση, πήρε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Η σχετική ανακοίνωση:

"Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με τη υπ΄αριθμ. 63/8-7-2015 απόφασή της απορρίπτει ως απαράδεκτη την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Διακρατεί και δικάζει κατ΄ουσίαν την υπόθεση ως προς την εγκαλουμένη ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ. Δέχεται κατά πλειοψηφία ότι η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ δεν τέλεσε το διωκόμενο πειθαρχικό αδίκημα. Απορρίπτει κατά πλειοψηφία την έφεση του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΡΑ κατά 1) της υπ΄αριθμ. 218/19-5-2015 απόφασης της Π.Ε/SUPER LEAGUE, 2) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΝΑΡΗ, γεν. αρχηγού της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, 3) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, προέδρου ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και 4) της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ως ουσιαστικά αβάσιμη, καθώς επίσης την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ".

Aπό την παραπάνω απόφαση προκύπτει:

α) Ότι η Επιτροπή Εφέσεων μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, για το αν υπήρξε απόπειρα ή/και προκαθορισμός αποτελέσματος στον συγκεκριμένο αγώνα και έκρινε κατά πλειοψηφία ότι δεν υπήρξε. Έστω κι αν το αποτέλεσμα είναι το ίδιο -δηλαδή η αθώωση της Βέροιας και των Αρβανιτίδη, Λαναρή - το σκεπτικό της αθώωσης της Επιτροπής Εφέσεων είναι διαφορετικό από το σκεπτικό αθώωσης της πειθαρχικής επιτροπής της Super League .

β) Ότι η πρόσθετη παρέμβαση του Απόλλωνα Σμ. απορρίφθηκε ως απαράδεκτη πράγμα που ερμηνεύεται ως προβάδισμα του Λεβαδειακού σε περίπτωση που η Βέροια υποβιβαζόταν.
Αυτή η παρατήρηση έχει σημασία διότι μπορεί οι δύο ομάδες, Λεβαδειακός και Απόλλωνας Σμ., να διεκδικήσουν τη θέση της Κέρκυρας.

Με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για τη Βέροια που κατηγορείτο για προκαθορισμό αποτελέσματος στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στις 6/1/2013 παραμένει στη Super League.

Aντιθέτως παραμένει ανοιχτή η θέση της Κέρκυρας αφού η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατόπιν προσφυγής του Εργοτέλη, έκρινε ότι «συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 69 παρ.12 ν.2725/99 και θα αποστείλει έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Η απόκτηση των μετοχών από τον Ίσσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων από τις μετοχές αυτές».

Η Κέρκυρα ετοιμάζεται να προσβάλλει την απόφαση, η οποία για να εκτελεστεί όπως προβλέπεται στο πόρισμα θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον από δύο βαθμούς της «ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης».

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr