Ένορκη κατάθεση: "Ο Μαρινάκης βοηθούσε με διαιτητές τον Αρβανιτίδη" - Στο εδώλιο ο Κούγιας για δωροδοκία




Ένορκη μαρτυρική κατάθεση που περιέχεται στη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ". Η κυρία Α.Τ. εμπλέκει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη σε στενή σχέση τον πρώην ιδιοκτήτη της Βέροιας Γιώργο Αρβανιτίδη και διατείνεται ότι υπήρχε ευνοϊκή μεταχείριση του πρώτου στον δεύτερο με θέματα διαιτησίας.

Η κατάθεση έγινε στις 7/4/2014 στον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα και ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης την συμπεριέλαβε στη δικογραφία που διερευνά από τις αρχές Ιανουαρίου του 2015. Η κυρία Α.Τ. αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Kατά τη χρονική περίοδο 2010-2012 ο πρόεδρος της Βέροιας συναντήθηκε περίπου 4 φορές με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού κ.Μαρινάκη στα γραφεία που διατηρεί ο δεύτερος στον Πειραιά. Συνδετικός κρίκος των δύο ανδρών υπήρξε ο κ.Κουρίδης, νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε σε καφέ του Πειραιά, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα γραφεία του κ.Μαρινάκη, συνάντηση του κ.Αρβανιτίδη, του κ.Κουρίδη και ενός ακόμα προσώπου, παράγοντα της ΕΠΟ,του οποίου τα στοιχεία δεν θυμάμαι. Σε αυτή τη συνάντηση παραβρέθηκα και εγώ. Κατά τη διάρκειά της ο κ.Κουρίδης συμβούλευε τον κ.Αρβανιτίδη για το πως έπρεπε να φερθεί κατά τη συνάντησή του με τον κ.Μαρινάκη. Χαρακτηριστικά του είπε: "Θα πας, δεν θα καθίσεις πολύ Γιώργο... Αν τον δεις πολύ νευριασμένο, φύγε και θα σου κλείσω εγώ ένα άλλο ραντεβού και αν όχι, κα΄θησε και συζήτησε το πρόβλημά σου". Πράγματι ο κ.Αρβανιτίδης επισκέφθηκε τα γραφεία του κ.Μαρινάκη και μετά από μία συνάτνηση περίπου μισής ώρας επέστρεψε χαρούμενος και αποχωρήσαμε. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής μας, πληροφορήθηκα από τον κ.Αρβανιτίδη τα εξής για την παραπάνω συνάντηση.Ότι το περιεχόμενο της συζήτησης κατά το μεγαλύτερο μέρος της αφορούσε τη διαιτησία και τη βοήθεια που χρειαζόταν η ομάδα της Βέροιας. Μου είπε επίσης ότι πολλοί θα ήθελαν να γνωρίσουν τον κ.Μαρινάκη, αλλά ήταν ο μοναδικός που τον γνώρισε. Προσωπική εκτίμησή μου είναι ότι η Βέροια έχει βοηθηθεί από τη διαιτησία χάριν της γνωριμίας του κ.Αρβανιτίδη τόσο με τον κ.Κουρίδη, όσο και με τον κ.Μαρινάκη"..

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΓΙΑ
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείυ Πλημμελημάτων Αθηνών θα καθίσει στις 20 Ιουλίου 2015 ο Αλέξης Κούγιας. Κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από τον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστείδη Κορέα και αφορά στον αγώνα Ολυμπιακού Χερσονήσου-Παναχαϊκής, για τον οποίο ο πρώην γενικός αρχηγός της πατρινής ΠΑΕ Πέτρος Σταθάκης ομολόγησε ότι δωροδόκησε για λογαριασμό του ιδιοκτήτη της ομάδας τον γενικό αρχηγό των γηπεδούχων. Για την ίδια υπόθεση η Παναχαϊκή και ο Πέτρος Σταθάκης τιμωρήθηκαν αμετάκλητα από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Νωρίτερα, στις 26 Μαϊου, ο Αλέξης Κούγιας θα καθίσει και στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πατρών ως κατηγορούμενος για παραβίαση των Ν. 2190/1920 περί Ανωνύμων Εταρειών και του αθλητικού νόμου 2725/99 γιατί η ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν υπέβαλε 4 ισολογισμούς ως όφειλε.

Πηγή: skai.gr