Δύο περιοριστικοί όροι στον Αρβανιτίδη για το ΟΣΦΠ - Βέροια

Τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα επέβαλαν από κοινού ο ανακριτής διαφθοράς και ο εισαγγελέας στον πρώην ιδιοκτήτη και πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Βέροια, Γιώργο Αρβανιτίδη, αναφορικά με τον αγώνα της ομάδας της Ημαθίας με τον Ολυμπιακό στις 06/01/2013, για τον οποίο απολογήθηκε την Παρασκευή (15/05) στο πλαίσιο της υπόθεσης της "εγκληματικής οργάνωσης".

Κατά την αποχώρησή του από την Ευελπίδων ο κ. Αρβανιτίδης δήλωσε ότι "έχει εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη", ενώ φέρεται να κατέθεσε μηνύσεις κατά των Νίκου Γεωργέα, Γιώργου Καλαϊτζίδη, Αλέξη Κούγια και Νίκου Παναγόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχοι περιοριστικοί επιβλήθηκαν στο πρώην μέλος της ΚΕΔ και πραταρητή διαιτησίας Super League, Γ. Δούρο.

Ο κ. Αρβανιτίδης κατηγορείται για δωροδοκία-δωροληψία και αλλοίωση αποτελέσματος για στοιχηματικούς λόγους, κάτι για το οποίο απολογήθηκε την Πέμπτη (14/05) και στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League μαζί με τον πρώην γενικό αρχηγό της Βέροιας, Γιώργο Λαναρή, έπειτα από δίωξη που άσκησε ο υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ ("ποδοσφαιρικός εισαγγελεάς") βασιζόμενος στη δικογραφία για την "εγκληματική οργάνωση".

Υπενθυμίζεται ότι η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της τις επόμενες μέρες, με την Βέροια να κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό.

O περιοριστικός όρος της απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο επέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής διαφθοράς Γ. Ανδρεάδης στον γενικό αρχηγό της Βέροιας, Γ. Λαναρή που απολογήθηκε την Τετάρτη 6/5 για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Λαναρής φέρεται να αντιμετωπίζει την κατηγορία δωροδοκίας – δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση του αποτελέσματος και στοιχηματισμό για τον αγώνα Ολυμπιακού-Βέροιας 3-0 που έγινε στις 6/1/2013.

Σύμφωνα με το υλικό και τις καταθέσεις που έχει στα χέρια του ο ανακριτής διαφθοράς, ο γενικός αρχηγός Γιώργος Λαναρής φέρεται, να μπήκε στα αποδυτήρια του «Καραϊσκάκης» στο ημίχρονο του αγώνα, με το αποτέλεσμα μέχρι τότε να είναι 0-0, και να έδωσε εντολή σε παίκτες και τεχνική ηγεσία να χάσουν το παιχνίδι και μάλιστα με τελικό αποτέλεσμα 3-0, όπως και έγινε.

Στον κ. Λαναρή που ήδη έχει απολογηθεί έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να αναγκαστεί σε παραίτηση από τα καθήκοντά του στη Βέροια.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr