Καταγγελίες κατά της ΕΠΟ για υποθέσεις που αφορούν ΑΕΛ και Άρη

Σε καταγγελία προς το ΔΣ της ΕΠΟ που κοινοποιείται στον υφυπουργό αθλητισμού, προχώρησαν ποδοσφαιριστές και διαμεσολαβητές που εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο Γιώργο Παναγόπουλο.

Οι καταγγελίες γίνονται με αφορμή τη συμμετοχή της δικηγόρου και αναπληρωματικού μέλους της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ κας Μ. Αναστασάκη, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και της επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Η πρώτη καταγγελία έγινε από τους Γ. ΑΜΠΑΡΗ, Ν. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, Ι ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ και αφορά την έφεση του Ολυμπιακού Β. κατά της απόφασης της επιτροπής κυπέλλου της ΕΠΟ που ελήφθη στις 18/1/2014 και αφορούσε τη Λάρισα.

Μεταξύ άλλων καταγγέλονται οι «πρακτικές των οργάνων απονομής ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης της ΕΠΟ , θεωρώντας ως παράνομες και ανυπόστατες τις αποφάσεις τους», ζητείται να υποχρεωθεί η Λάρισα ή ίδια η ΕΠΟ να εκτελέσει τις τελεσίδικες αποφάσεις, ενώ προειδοποιούν για προσφυγή στα ποινικά δικαστήρια κατά μελών των οργάνων της ΕΠΟ.

Η δεύτερη καταγγελία έγινε από τους Γρ. ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ, Μ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟ, Χρ. ΑΡΑΒΙΔΗ,

Ι. ΛΥΠΗΜΕΝΟ, Κ. ΚΑΠΕΤΑΝΟ και Ευθ. ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ που είχαν προσφύγει στην επιτροπή Εφέσεων ΕΠΟ για την υπόθεση της εκκαθάρισης του Άρη.

Στην καταγγελία του ζητούν είτε την υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ΑΡΗΣ να εκτελέσει τις τελεσίδικες αποφάσεις , είτε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους η ίδια η ΕΠΟ.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της καταγγελίας στο οποίο αναφέρουν ότι η κα Αναστασάκη «ήταν ενεργό μέλος και μάλιστα επίλεκτο της Επιτροπής που συμμετείχε στις διασκέψεις και όπως βάσιμα πιθανολογείται ασκούσε επιρροή εκτελώντας εντολές των διοικούντων της ΕΠΟ ως «Δούρειος Ίππος» της εγκληματικής οργάνωσης του ποδοσφαίρου».

Το soccerplus.gr φέρνει στη δημοσιότητα τα πλήρες κείμενα των δύο καταγγελιών. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.
Πηγή: soccerplus.gr