Σίλντενφελντ: «Στην Ελλάδα δεν αρκεί να είσαι καλύτερος στο γήπεδο»

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Ντιναμό Μόσχας και θέλει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον.

Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός ανήκει στη ρωσική ομάδα και παίζει ως δανεικός στον Παναθηναϊκό, όμως, θα ήθελε να συνεχίζει να φοράει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος.

Ο Σίλντενφελντ μίλησε στον κροατικό Τύπο για το μέλλον του, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά:
«Όποτε έχω την ευκαιρία, πετάγομαι μέχρι το Ζάγκρεμπ, γιατί η μεγάλη μου κόρη άρχισε σχολείο και θα ήταν δύσκολο γι’ αυτή να έρθει εδώ και να προσαρμοστεί σε ένα νέο περιβάλλον. Όταν μπορούν, η σύζυγος και τα παιδιά μου έρχονται στην Αθήνα.

Για την ώρα λειτουργούμε έτσι. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Αν όλα πάνε καλά και αν επεκτείνω το συμβόλαιό μου, θα δούμε τι μου προσφέρουν και ίσως τότε η οικογένειά μου θα έρθει σε μένα», ενώ για το ελληνικό πρωτάθλημα είπε: «Την Τετάρτη είναι η μέρα κρίσης για μας»!

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος σχολίασε: "Αυτή είναι η τρίτη διακοπή στο πρωτάθλημα και αυτό δεν μας βοηθά. Με το που πιάνουμε το ρυθμό μας υπάρχει κάποια διακοπή. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να αρχίσει το πρωτάθλημα γιατί ακολουθεί και η διακοπή για τις εθνικές ομάδες".

Αναφορικά με το ντέρμπι είπε: "Κερδίσαμε, αλλά μας αφαιρέθηκαν οι τρεις βαθμοί εξαιτίας των επεισοδίων. Τώρα με εννιά αγωνιστικές για το τέλος είμαι πίσω έξι βαθμούς αντί για τρεις. Εμείς όμως αισθανόμαστε σαν νικητές".

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι ικανός να φτάσει τον Ολυμπιακό: "Σαν αθλητές θέλουμε να κερδίζουμε στον αγωνιστικό χώρο και εκεί το επαναλαμβάνω αισθανόμαστε ως νικητές. Ωστόσο, όλες οι προσπάθειές μας δεν ανταποδίδονται. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο Μαρινάκης, είναι ο απόλυτος άρχοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι το άλφα και το ωμέγα και είναι ολοφάνερο, ότι δεν αρκεί να είσαι καλύτερος μόνο μέσα στο γήπεδο".
Πηγή: skai.gr