Κύπελλο Ελλάδος: Προβάδισμα πρόκρισης για Ξάνθη και Απόλλων

Η Ξάνθη και ο Απόλλων Σμύρνης απέκτησαν προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος μετά τα πρώτα παιχνίδια με ΟΦΗ και Χανιά αντίστοιχα, τα οποία έληξαν ισόπαλα με το ίδιο σκορ (1-1).

ΟΦΗ – Ξάνθη 1-1

Τον πρώτο λόγο για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος απέκτησε η Ξάνθη. Οι Ακρίτες έμειναν στο 1-1 με τον ΟΦΗ στο "Θ. Βαρδινογιάννης" και θα πάνε για την ρεβάνς στα Πηγάδια με προβάδισμα πρόκρισης.

Παρά τα προβλήματα οι Κρητικοί ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο ματς και θα μπορούσαν να σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο, με τους Ακρίτες να μην είναι ιδιαίτερα απειλητικοί.

Βέβαια, ότι δεν έκαναν στα πρώτα 45 λεπτά το πέτυχαν με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όταν στο 48’ ο Κουτσιανικούλης έκανε το 1-0 για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 53’ ήρθε το γκολ της ισοφάρισης από τον Σολτάνι. Στην συνέχεια, η Ξάνθη κυνήγησε και δεύτερο τέρμα, όμως ο Λορία διατήρησε το 1-1, έχοντας και την βοήθεια του δοκαριού του στο 89’ στην κεφαλιά του Βασιλακάκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ:
Λόρια, Μπολάκης, Μονιάκης (69' Μαραθιανός), Φαζός, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μακρής, Ροβίθης, Κουτσιανικούλης (81' Περογαμβράκης), Μερεμπασβίλι (64' Τζορτζ).

Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (52' Βασιλακάκης), Κλέιτον (77' Βάλτερ), Γούτας, Καπετάνος (69' Φλίσκας).

Χανιά – Απόλλων Σμύρνης 1-1

Προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο Απόλλων Σμύρνης. Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" ήρθε ισόπαλη 1-1 με τα Χανιά στα Περιβόλια και απέκτησε το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς στη Ριζούπολη.

Στο ξεκίνημα το ματς ήταν ισορροπημένο, με τους γηπεδούχους σταδιακά να παίρνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως όποτε χρειάστηκε ο Πίτκας κράτησε το μηδέν.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Απόλλωνα να αιφνιδιάζει τους πάντες καθώς σκόραρε στο 77’ με πέναλτι του Σουάνη (ο Σικαλιάς ανέτρεψε τον Βάντερσον).

Βέβαια, η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 81’ ο Κρητικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

Χανιά:
Σικαλιάς, Παπουτσογιαννόπουλος (46' Γανωτής), Εσόνο (73' Σακελλαρίου), Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας, Ενγκουέμ, Γκονζάλες, Ρόχας (81' Αλέκου), Πάγκαλος, Κρητικός.

Απόλλων Σμύρνης: Πίτκας, Ψιάνος, Γκόλιας, Κοτσώνης, Κύργιας, Ηρακλής (89' Χατζής), Πινέιρο, Άρσιτς (61' Φαρία), Βάντερσον, Λαγός (53' Σουάνης), Τζιώρας.
Πηγή: skai.gr