Super League: Πολύς ντόρος για το τίποτα, ΠΑΟΚ–Ολυμπιακός 0-0

Το ντέρμπι της Τούμπας «καυτό» πριν ο Γιάχος σφυρίξει την έναρξή του. Τα όσα προηγήθηκαν με τις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας, αλλά και όσα εκτυλίχθησαν πριν την έναρξη του ματς, είχαν ανεβάσει τη… θερμοκρασία, ωστόσο μετά από ένα παιχνίδι… σούπα, τα πνεύματα ευτυχώς ηρέμησαν.

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» σημειώθηκε στο 10΄ με ένα μακρινό σουτ από τον Μήτρογλου που απέκρουσε τελικά ο Ιτάνζ.

Στο 17΄ ήταν η σειρά του Τσόρι να δοκιμάσει το πόδι του από μακρινή απόσταση χωρίς όμως να βρει στόχο.

Στο 23΄ ο ΟΣΦΠ έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ. Το κόρνερ του Τσόρι και η κεφαλιά του Σιόβα, βρήκαν το Μήτρογλου σε θέση βολής, ωστόσο ο Ιτάζν παρενέβη και πάλι επιτυχώς.

Τρία λεπτά αργότερα, από λάθος του Ρικάρντο Κόστα, ο Ντοσεβί δεν πρόλαβε να πλασάρει στο άδειο τέρμα.

Στο 33΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα ευκαιρία για το 1-0 με τον Κασάμι, ωστόσο ο Ιτάνζ ήταν και πάλι εκεί που έπρεπε για να αποσοβήσει τον κίνδυνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανεβάσει κάπως το ρυθμό του και θα μπορούσε στο 54΄ να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ωστόσο το σουτ του Μακ εξουδετερώθηκε από τον Ρομπέρτο.

Στο 62΄ ο Τσόρι προσπάθησε να εκτελέσει ένα κόρνερ, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να πετούν προς το μέρος του αντικείμενα, ένα εκ των οποίων τον βρήκε στον ώμο με αποτέλεσμα να υπάρξει τρίλεπτη διακοπή και τα αίματα να ανάψουν για λίγο.
Στη συνέχεια η ομάδα του Περέιρα έδειξε να βολεύεται με τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ οι γηπεδούχοι έδειξαν λιγότερο φρέσκοι με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει μέχρι τέλους.

Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να ρισκάρει το +8 και από τη στιγμή που δεν σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο, όταν υπερείχε, διαχειρίστηκε το 0-0 χωρίς να κινδυνεύσει.
Ο ΠΑΟΚ ήθελε και μόχθησε, αλλά δεν μπορούσε πολλά περισσότερα. Χωρίς εναλλακτικές επιλογές στον πάγκο, ο Αναστασιάδης στερήθηκε της δυνατότητας ν' αλλάξει πράγματα στη ροή ενός αγώνα που κυλούσε στα μέτρα των "ερυθρολεύκων".

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρικάρντο Κόστα, Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Νομπόα (87' Γκολάσα), Περέιρα (84' Παπαδόπουλος), Μακ, Σαλπιγγίδης (91' Παπαγιαννόπουλος), Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (74' Μιλιβόγεβιτς), Ντοσεβί (90' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (74' Φορτούνης), Αφελάι, Μήτρογλου.
Πηγή: skai.gr