Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 1-0 τον Παναιτωλικό με το βλέμμα στην Τούμπα

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε με το τέρμα του Πέτριτς να πάρει τη νίκη στην Λεωφόρο κόντρα στον Παναιτωλικό για την 23η αγωνιστική και περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Τούμπας για να μάθει αν θα μειώσει την διαφορά από την κορυφή.

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο οι γηπεδούχοι που είχαν περισσότερο το μυαλό στα μετόπισθεν, έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους.

Το δεύτερο μέρος συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο από πλευράς Τριφυλλιού και στο 59΄ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς ο Ρουσκουγιέδα είδε την δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Πέτριτς και άφησε τον Παναιτωλικό με δέκα παίκτες.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα οι «πράσινοι» αύξησαν ακόμη περισσότερο την πίεση στα καρέ του Στεφανάκου και στο 67΄ ήρθε η λύτρωση με το τέρμα του Πέτριτς ύστερα από κεφαλιά που πήρε ο Μπεργκ.

Στο 78΄ ο Καρέλης βρέθηκε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ωστόσο δεν κατάφερε να τον νικήσει και το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Εν κατακλείδι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, κράτησε τη μπάλα στα πόδια του περισσότερη ώρα και έψαξε το γκολ. Η διαχείριση του ματς σε συνδυασμό με την άμυνα του «τριφυλλιού» που έχει βρει ισορροπία και τον τρόπο να κρατάει το «0», έφεραν ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος (46' Ατζαγκούν), Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Λαγός (82' Νίνης), Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (65' Καρέλης), Μπεργκ, Πέτριτς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεφανάκος, Μπεχαράνο, Μαλεζάς, Ετζενγκέλε, Σκαρμοτσίνο, Γοδόι, Φωτάκης (80' Λάζαρ) , Ρουσκουγιέδα, Μαρτίνες (85' Θεοδωρίδης), Βιγιαφάνες (68' Καπέλ), Άλβες.
Πηγή: skai.gr