«Επέστρεψε» ο Παναθηναϊκός, 3-0 τον Πλατανιά με ωραία μπάλα

Το γεγονός που προηγήθηκε νωρίς με τον Πέτριτς, κάτι το πάθος και η διάθεση των παικτών αλλά και η στήριξη από τον κόσμο, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην 8η συνεχόμενη νίκη του σε επίπεδο πρωταθλήματος στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός άσκησε ασφυκτική πίεση ψηλά και μόλις στο 7ο λεπτό ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με πλασέ του Πέτριτς, έπειτα από σκαφτή πάσα του Τάσου Λαγού από δεξιά.

Πέραν του γκολ, ο Παναθηναϊκός έχασε δύο ακόμα κλασικές ευκαιρίες για να διπλασιάσει το προβάδισμά του στο πρώτο ημίχρονο, αμφότερες με τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος νικήθηκε από τον Κεβίν Ολιμπά στο τετ-α-τετ του 18ου λεπτού και στο πέναλτι του 1ου λεπτού των καθυστερήσεων.

Με τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αναστασίου πέρασε το Νάνο κι εκείνος τον δικαίωσε, αφού από δικό του κόρνερ στα 23 δευτερόλεπτα, ο Ολιμπά σταμάτησε ξανά τον Μπεργκ και στην επαναφορά ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος δεν λάθεψε από κοντά.

Ο Πλατανιάς ήταν πιο επιθετικός και μάλιστα άγγιξε το γκολ που θα τον έβαζε εκ νέου στο ματς, όταν στο 50ό λεπτό ο Γιακουμάκης σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Λουκ Στιλ.

Στη συνέχεια, πάντως, ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε σε αρκετά λάθη τον αντίπαλο, του έδωσε να καταλάβει ότι δεν είναι διατεθειμένος να τον αφήσει να ξαναμπεί στο ματς και αφού έστειλε την προειδοποιητική βολή με τον Πέτριτς στο 68', κλείδωσε τη νίκη με τρομερή ενέργεια και σουτ-κεραυνό του Κλωναρίδη στο 78ο λεπτό.

Μετά το τέρμα του Κλωναρίδη, ο Παναθηναϊκός "έκοψε' ταχύτητα. Το τελικό 3-0, τον φέρνει τρεις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός:
Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης (46' Νάνο), Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Ζέκα, Λαγός, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (81' Αγγελόπουλος), Πέτριτς (72' Νίνης), Μπεργκ.

Πλατανιάς: Ολιμπά, Μπανανά, Μαχαμάτ, Μιλούνοβιτς, Αγκιλέρα (68' Γουνδουλάκης), Ιτούα, Ζαραδούκας, Μαχλελής (64' Τσουράκης), Τετέ, Αποστολόπουλος, Γιακουμάκης (72' Κάσιο).
Πηγή: skai.gr