Κύπελλο Ελλάδος: Πάρτυ ο ΟΣΦΠ, μπαμ τα Χανιά, πέρασε ο Πανιώνιος

Σαρωτικός ο Ολυμπιακός απέναντι στον Τύρναβο, κέρδισε και στο δεύτερο ματς με 8-0 και με το συνολικό 11-0 πέρασε στην επόμενη φάση. Τα Χανιά έκαναν τη μεγάλη έκπληξη απέναντι στον ΠΑΣ και πήραν το εισιτήριο στα πέναλτι για τους «8» του θεσμού. Πρόκριση για Πανιώνιο απέναντι στη Βέροια.

Ολυμπιακός - Τύρναβος 8-0

Το δικό του πάρτυ έστησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν… προπόνηση απέναντι στον Τύρναβο (8-0) και με συνολικό σκορ 11-0 προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Πρωταγωνιστής για τους Πειραιώτες ήταν ο ορεξάτος Ντουρμάζ, που πέτυχε χατ-τρικ (55’, 57’, 82’), δημιούργησε τα δύο τέρματα που πέτυχε ο Μιλιβόγιεβιτς (9’, 25’), ενώ έβγαλε και μία ασίστ στον Μπουχαλάκη (17’).

Τα υπόλοιπα δύο γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν ο Διαμαντάκος στο 11ο λεπτό και ο Φουστέρ με πέναλτι στο 85’, ενώ το ντεμπούτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού έκανε ο Χάρα.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Σαλίνο, Βούρος, Γιαννούλης (58' Πελέ), Μαζουακού (46' Φουστέρ), Μπουχαλάκης, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, Φορτούνης, Διαμαντάκος (46' Χάρα), Μπενίτες.

Τύρναβος: Μάλτζαρης (46' Ντάλλας), Κισκαμπάνης, Καραμανλής, Σιάτρας (26' Παπασάββας), Χαλούλος, Εμμανουήλ, Γεωργίου, Αλεξίου (62' Ότα), Σουλιώτης, Στεριαννός, Ιβανίδης.

ΠΑΣ Γιάννινα - Χανιά 3-5 (1-2 κ.α. και παρ.)

Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε στον πάγκο των Χανίων, ο Σούλης Παπαδόπουλος. Οι Κρητικοί πήραν τεράστια πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς επικράτησαν στους Ζωσιμάδες 5-3 στα πέναλτι του ΠΑΣ Γιάννινα (1-2 κ.α. και παρ.). 

Μπορεί ο «Άγιαξ της Ηπείρου»  να άνοιξε το σκόρ με τον Σαπαλίδη στο 39’, όμως η αποβολή του Τάσου Κρητικού στο 43’ δημιούργησε προβλήματα στους γηπεδούχους.

Ο ΑΟΧ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα στο δεύτερο μέρος, με τα γκολ του Στέλιου Κρητικού (52’) και του Γκοτοβού (84’) ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (1-2) και έστειλε το ματς στην παράταση.

Τα πάντα κρίθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι, με τον Μανιά να είναι ο μοιραίος παίκτης για τους γηπεδούχους, καθώς σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Σικαλιά.
Ετσι, οι Κρητικοί πήραν την πρόκριση με τελικό σκορ 5-3 και έγιναν η τρίτη ομάδα της Football League που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου, με τους Ηρακλή και Απόλλων Αθηνών.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα:
Σωτηρίου, Ντάσιος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Ναδάλες, Αυγενικού (60' Τζημόπουλος), Χαρίσης, Ηλιάδης (79' Μανιάς), Γιάκος (100' Ίλιτς), Σαπαλίδης, Κρητικός

Χανιά: Σικαλιάς, Οικονομόπουλος, Εσσόνο, Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας (46' Κρητικός), Ενγκουέμ, Καραγιάννης (104' Γανωτής), Αλέκου (46' Μαρτσάκης), Γκονζάλες, Πάγκαλος

Βέροια-Πανιώνιος 1-1

Την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγυρίζει ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» πήραν ισοπαλία στην Βέροια από την τοπική ομάδα (1-1) και σε συνδυασμό με την νίκη τους στο πρώτο ματς (2-1) πήραν το εισιτήριο για τους "8".

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν το γρήγορο γκολ που θα τους έδινε προβάδισμα πρόκρισης, όμως η ομάδα της Νέας Σμύρνης διατήρησε το μηδέν στην άμυνα χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Μάλιστα, στο 80ο λεπτό ο Μασούρας άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, «παγώνοντας» την «Βασίλισσα του Βορρά», η οποία το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει με τον Καλτσά στο 85’.

Οι συνθέσεις:

Βέροια: Τζινάρ, Μαλόν, Βέρτζος, Όσοϊτς, Αμαραντίδης, Μπαλάφας, Βεργώνης (57' Βάθκεθ), Γεωργιάδης (70' Παυλίδης), Εσπάρθα (57' Καλτσάς), Ντουμίτρου, Κάμπορα.

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Πάνος, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Γκέζος, Σιώπης, Καθάριος (67' Μπουμάλ), Μπούζας (89' Γκίνη), Φούντας (67' Κολοβός), Μασούρας.
Πηγή: skai.gr