H διαφθορά στο ποδόσφαιρο στο επίκεντρο - Στην Αθήνα ο πρώην αντιπρόεδρος της Interpol

Η καταπολέμηση της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα τεθεί στο επίκεντρο σε συνάντηση εργασίας που θα γίνει την Τετάρτη στην Αθήνα με την παρουσία του πρώην αντιπροέδρου της Ιντερπόλ, και επικεφαλής της συνεργασίας Ιντερπόλ – ΦΙΦΑ, για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων, Τζον Άμποτ (φωτό) ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Η συνάντηση εργασίας με θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία στελεχών της αστυνομίας, του αρμόδιου υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ποδοσφαιρικών φορέων.

Φoρτώνουν με δικογραφίες τους εισαγγελείς της κάθαρσης!

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία για τις τέσσερις εισαγγελικές έρευνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο έφερε η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ», ενώ παράλληλα αποκάλυψε την αβελτηρία της Δικαιοσύνης, καθώς οι δικογραφίες προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, παρότι θεωρούνται μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Η εκπομπή παρουσίασε έγγραφο της Οικονομικής Αστυνομίας, στο οποίο καταγράφεται η ζημία του ελληνικού Δημοσίου (μέσω του ΟΠΑΠ) από το σκάνδαλο των πλαστών ενημεροτήτων, κατέδειξε τη ζημία των 30 εκ. ευρώ στις κακουργηματικές διώξεις της κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή, παρουσίασε εισαγγελικά στοιχεία για την έρευνα περί εγκληματικής οργάνωσης και έδωσε το στίγμα της πολύκροτης υπόθεσης του σκανδάλου των στημένων αγώνων, όπου μέσα σε τέσσερα χρόνια άλλαξαν τρεις ανακριτές.


Πηγή: skai.gr - Θάνος Μπλούνας