Για 3η φορά ο Άρης βιώνει μία από τις πιο «μαύρες σελίδες» στην ιστορία του


Για 3η φορά ο Άρης βιώνει μία από τις πιο «μαύρες σελίδες» στην ιστορία του, τον υποβιβασμό στη Β΄ Εθνική. Τρεις «στροφές» πριν το φινάλε της σεζόν, η ομάδα της Θεσσαλονίκης «αποχαιρέτησε» και μαθηματικά τη Σούπερ Λίγκα, μετά την εντός έδρας ήττα από τον αδιάφορο Εργοτέλη με 2-0, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Τα γκολ της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη, η οποία έμεινε στο 87΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Στοΐκοβιτς, πέτυχαν οι Σαρρής (28΄) και Διαμαντάκος (30΄).

Μετά τις σεζόν 1996/1997 και 2004/2005, ο Άρης από τη νέα περίοδο θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Football League. Και τις δύο φορές επανήλθε άμεσα στα μεγάλα σαλόνια κι αυτό -λογικά- θα επιδιώξει να κάνει και του χρόνου. Οι ελπίδες της ομάδας του Σούλη Παπαδόπουλου για παραμονή, ουσιαστικά, είχαν «εξαφανιστεί» μετά την αποτυχία επί της Βέροιας (0-0) και στη συνέχεια στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (1-1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», που αποδεικνύεται ότι ήταν ο βασικότερος παράγοντας για την υποβιβασμό της. Σε 16 εντός έδρας ματς έως τώρα οι Θεσσαλονικείς έχουν μόλις μία νίκη, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες!

Ο Εργοτέλης ήταν η ομάδα που «άγγιξε» πρώτη το γκολ στο 9΄, με το Διαμαντάκο να βγαίνει τετ-α-τετ με το Διούδη, αλλά ο γκολκίπερ του Άρη με δύσκολη επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του. Οι προσπάθειες των οπαδών του Άρη να «σπρώξουν» τους παίκτες της ομάδας τους δεν απέδωσαν. Οι γηπεδούχοι, εμφανώς αγχωμένοι, αλλά και απογοητευμένοι από τις νίκες των Πλατανιά και Βέροιας, δεν είχαν διάθεση στο παιχνίδι κι αυτό ήταν κάτι που εκμεταλλεύτηκε γρήγορα ο Εργοτέλης.

Στο 28΄ από εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια της άμυνας, ο Σαρρής «εκτέλεσε» το Διούδη (0-1), ενώ στο 30΄ και πάλι «κοιμήθηκαν» οι αμυντικοί των Θεσσαλονικέων στη σέντρα του Μπουχαλάκη, με αποτέλεσμα ο Διαμαντάκος με όλη του την άνεση να κατεβάσει τη μπάλα και να «γράψει» το 0-2. Ο σκόρερ των Κρητικών είχε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία στο 32΄ να τελειώσει το ματς, αλλά και πάλι ο Διούδης ήταν στη σωστή θέση.

Το δεύτερο μέρος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Εάν εξαιρέσει κανείς την καλή ευκαιρία που είχαν οι γηπεδούχοι στο 46΄, με τον Μπακασέτα να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, στο υπόλοιπο διάστημα οι δύο ομάδες δεν έπαιξαν ποδόσφαιρο, αλλά περίμεναν το σφύριγμα της λήξης. Στο 87΄ αποβλήθηκε ο γκολκίπερ του Εργοτέλη, Στοΐκοβιτς (ανέτρεψε τον Μανιά), ενώ το σφύριγμα της λήξης του Θάνου συνοδεύτηκε από τις αποδοκιμασίες των οπαδών του Άρη.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Κόκκινες: 87΄ Στοΐκοβιτς

Κίτρινες: Τζανακάκης, Μπουχαλάκης

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Γιαννίτσης (46΄ Καραγκούνης), Οικονομόπουλος (46΄ Τριανταφυλλάκος), Τάτος, Μπακασέτας, Καμινιώτης (62΄ Σουνάς), Βαγγέλη, Μανιάς, Βλάχος, Μπουγαΐδης, Τσιάρας

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Πίτσος, Μεχία, Τζανακάκης, Ιμπραΐμ (84΄ Μονακέλο), Καρντόσο, Σαρρής, Μπουχαλάκης (75΄ Κοζορώνης), Ρομάνο, Χαντί, Διαμαντάκος (90΄ Αθανασίου)



Με πρωταγωνιστές τους δύο Βραζιλιάνους, Ζε Εντουάρντο και Ντουντού, ο ΟΦΗ νίκησε στο Ηράκλειο τον Ατρόμητο με 2-0, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Στο 57΄ και 67΄ οι Ζε Εντουάρντο και Ντουντού αντίστοιχα, βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα του Σηφάκη και χάρισαν στους Κρητικούς το 7ο εντός έδρας «τρίποντο» και 10ο συνολικό στη σεζόν.

Το ματς ήταν κακό στο πρώτο μέρος, χωρίς πολλές φάσεις, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε πολλά λάθη και φάουλ. Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ στο 23΄ από στημένη φάση. Το φάουλ του Μιλιάζες στην περιοχή έφερε τον Μακρή να πιάνει την κεφαλιά, το Σηφάκη να αποκρούει προσωρινά και στο «ριμπάουντ» ο Ζόρο αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής.

Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο και για τις δύο ομάδες. Οι Περιστεριώτες έκαναν ίσως το χειρότερό τους εφετινό παιχνίδι, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι, ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι απουσίαζαν για διάφορους λόγους οι Παπαδόπουλος, Πίτου Γκαρσία.

Η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και κατάφερε να προηγηθεί στο 57΄ με το δυνατό σουτ του Ζε Εντουάρντο (δεύτερο εφετινό του γκολ), μετά την εξαιρετική ασίστ που πήρε από το Ροβίθη. Δύο λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκε ο Ατρόμητος απείλησε για πρώτη φορά στο ματς την εστία του Φερνάντες, με τη γυριστή κεφαλιά του Φυτανίδη να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τις βάσεις για την 10η εφετινή τους νίκη (7η εντός έδρας) έβαλαν οι γηπεδούχοι στο 67΄, με την προβολή του Ντουντού, μετά την χαμηλή σέντρα-σουτ του Μιλιάζες. Ο Βραζιλιάνος βγήκε στην...πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου και με το γκολ που σημείωσε ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι. Στο 78΄ το σουτ του Μπρίτο σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Φερνάντες.



Διαιτητής: Α.Κουτσιαύτης (Άρτας)

Κίτρινες: Ζόρο, Κουτσιανικούλης - Φωτάκης



Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου, Ντουντού, Ροβίθης (65΄ Κουτσιανικούλης), Κάλαϊτζιτς (90΄ Φραγκουλάκης), Ζε Εντουάρντο (74΄ Στάθης), Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Ταυλαρίδης (77΄ Ναπολεόνι), Φυτανίδης, Γεωργίου (65΄ Μπρίτο), Μπάλλας (71΄ Φωτάκης), Γιαννούλης, Καραμάνος, Δημούτσος, Ούμπιντες, Λαζαρίδης, Φάμπιο

Πηγή: skai.gr