Πρωταγωνιστής στο «θεατρικό» του Εργοτέλη ο διαιτητής Δελφάκης

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό να έρχεται ισόπαλος 1-1 με τον Εργοτέλη. Προηγήθηκαν με Πράνιτς οι Πράσινοι και δέχτηκαν την ισοφάριση από τον Μπαντιμπαγκά. Πολλά παράπονα από τον Δελφάκη το Τριφύλλι, καθώς ανέχθηκε το "θέατρο" των φιλοξενούμενων.

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν άλλαξε κάτι στον σχηματικό της ομάδας, επιλέγοντας για ακόμη μία φορά το 4-4-2 με σχηματισμό ρόμβου στο κέντρο. Ο Λαγός ήταν το μοναδικό αμυντικό χαφ, οι Ζέκα, Πράνιτς μπροστά του και ο Ατζαγκούν πίσω από το δίδυμο των Μπεργκ και Καρέλη στην επίθεση. Κάτι που τον βοήθησε στην αρχή του αγώνα να πάρει τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και να απειλεί κυρίως με σουτ, την εστία του Στοΐκοβιτς.

Οι «πράσινοι» έβγαιναν κυρίως από τον άξονα, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την πίεση που ασκούσαν οι δύο επιθετικοί αλλά και ο Ατζαγκούν, όμως οι προσπάθειες του Πράνιτς, αλλά και η συνεργασία του Ζέκα με τον Μπεργκ δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μέχρι το 19ο λεπτό όμως, όταν ο Κροάτης έκανε μία ατομική προσπάθεια από αριστερά και με ένα απίστευτο διαγώνιο σουτ, νίκησε τον Στοΐκοβιτς, ανοίγοντας το σκορ.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τους Κρητικούς να βγουν μπροστά σιγά σιγά, έχοντας και την βοήθεια του Δελφάκη που ανεχόταν το σκληρό παιχνίδι τους. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε 5 λεπτά έγιναν τρία πεντακάθαρα φάουλ στον Μπεργκ, αλλά ο διαιτητής από την Αρκαδία έκανε τον… Κινέζο. Έτσι, μετά και την απίστευτη ενέργεια του Σουηδού στο 25’, η οποία όμως δεν κατέληξε στα δίχτυα, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίρνουν τον έλεγχο του κέντρου και να προσπαθούν να απειλήσουν την εστία του Κοτσόλη.

Κάτι ωστόσο που δεν γινόταν, καθώς μπορεί να έφταναν έξω από την περιοχή, αλλά η τετράδα των Τριανταφυλλόπουλου, Ρισβάνη, Σίλντενφελντ και Νάνο καθάριζε κάθε προσπάθειά τους, εγκλωβίζοντας τον Μονακέλο, αλλά και τους Μπαντιμπαγκά, Χαντί και Κούμπικ, με αποτέλεσμα το σκορ στο πρώτο μέρος να μην αλλάξει.

Στην πρώτη φάση της επανάληψης όμως και από μία στιγμιαία αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού, που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ο Εργοτέλης ισοφάρισε με τον Μπαντιμπαγκά, κάνοντας το 1-1. Από εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι μόνο ποδόσφαιρο δεν έπαιζαν, καθώς το ρεπερτόριό τους περιελάμβανε κλωτσιές, αγκωνιές και πολύ θέατρο σε κάθε μαρκάρισμα των «πράσινων».

Με τον Δελφάκη να συνεχίζει να ανέχεται το σκληρό παιχνίδι των Κρητικών, ο εκνευρισμός άρχισε να καταβάλει τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου που έριξε στο παιχνίδι τον Πέτριτς αντί του Καρέλη στο 66ο λεπτό. Ο Κροάτης στα πρώτα 7 λεπτά κατάφερε να κάνει τρεις ευκαιρίες, η μία εκ των οποίων ήταν το δοκάρι του στο 73’. Έτσι, ο προπονητής του Παναθηναϊκού έριξε και τον Κλωναρίδη στο παιχνίδι αντί του Ρισβάνη, μετατρέποντας το 4-4-2 σε 3-5-2 ουσιαστικά.

Ωστόσο ούτε αυτό άλλαξε κάτι, καθώς ο Δελφάκης έκανε το άσπρο… μαύρη για χάρη του Εργοτέλη. Είναι χαρακτηριστικό πως ο μέγας θεατρίνος Στοΐκοβιτς που ξεκίνησε να κάνει καθυστερήσεις από το 50’ έβγαλε το ματς χωρίς κάρτα, παρά τις καθυστερήσεις που έκανε ακόμη και λόγω του αέρα που τον χτύπαγε.

Το τελικό 1-1 είναι καθαρά έργο Δελφάκη που κυριολεκτικά υπέβαλε τον Παναθηναϊκό στο χειρουργείο της χρονιάς.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
9’ Σουτ του Πράνιτς έξω από την περιοχή, η μπάλα περνάει μόλις άουτ.
10’ Νέο σουτ από τον Κροάτη και πάλι εκτός περιοχής, όμως η μπάλα πάλι βγαίνει άουτ.
15' Ο Ζέκα στρώνει με το κεφάλι στον Μπεργκ που βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Εργοτέλη, κάνει το σουτ με τη μία, όμως η μπάλα περνάει από το δοκάρι του Στοΐκοβιτς.
17' Ο Σίντενφελντ διώχνει με κεφαλιά την σέντρα που έγινε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, όμως ο Μονακέλο έκανε το ανάποδο ψαλιδάκι, το οποίο ο Καπίνο απέκρουσε σε κόρνερ.
19’ Ο Πράνιτς μπαίνει από την αριστερή πλευρά στην περιοχή και κάνει την σέντρα σουτ, με τον Στοΐκοβιτς να μην μπορεί να αποκρούσει, 1-0.
25' Ο Πράνιτς βγάζει για τον Μπεργκ μέσα στην περιοχή, ο οποίος κυριολεκτικά χορεύει τρεις αντιπάλους κάνει το σουτ, αλλά ο Στοΐκοβιτς αποκρούει. Ο Σουηδός παίρνει το ριμπάουντ, περνάει τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα, αλλά ο Ζέκα με κεφαλιά δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα.
30’ Σουτ του Λαγού έξω από την περιοχή, ο Στοΐκοβιτς πέφτει στην γωνία του και διώχνει σε κόρνερ.
47’ Σέντρα από τα αριστερά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, όπου επικρατεί μία σύγχυση, την οποία εκμεταλλεύεται ο Μπαντιμπαγκά και κάνει το 1-1.
63’ Σουτ του Μπαντιμπαγκά, από το ύψος της περιοχής μετά από λάθος του Αμπέντ, ο Καπίνο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.
65’ Ο Πράνιτς βγάζει για τον Ζέκα που μπαίνει από δεξιά και κάνει την παράλληλη σέντρα. Η μπάλα περνάει από Μπεργκ και Ατζαγκούν, στρώνεται στον Νάνο, το σουτ του οποίου περνάει άουτ.
71’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέτριτς, η μπάλα περνάει άουτ.
72’ Σουτ του Πέτριτς από πλάγια θέση δεξιά, η μπάλα περνάει και πάλι άουτ.
73’ Ο Αμπέντ κάνει την σέντρα από αριστερά, ο Πέτριτς πιάνει την κεφαλιά, όμως ο Στοΐκοβιτς πετάγεται στην γωνιά του και διώχνει. Η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι και απομακρύνεται.
77’ Μακρινό σουτ του Χαντί, ο Καπίνο διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός (57' Αμπέιντ), Μπεργκ, Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης (66' Πέτριτς), Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης (80' Κλωναρίδης), Πράνιτς

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Στοϊκοβιτς, Πίτσος, Αντελέγιε, Τζανακάκης, Ιμπραΐμ, Καρντόσο, Μεχία, Μπαντιμπαγκά (89' Ρέντζας), Κούμπικ (77' Μπουχαλάκης), Χαντί, Μονακέλο (90+3' Γιοβάνοβιτς)


Αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στη Λεωφόρο!

Επίθεση από δυο διμοιρίες των ΜΑΤ δέχτηκαν οπαδοί του Παναθηναϊκού που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών στην οδό Τσόχα κι έβριζαν τον Δελφάκη και τους βοηθούς του.

Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» δεν ξέφυγαν στη συμπεριφορά τους κι έμειναν μόνο στα... γαλλικά και ξαφνικά χωρίς λόγο οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους επιτέθηκαν με δακρυγόνα, κροτίδες κρότου-λάμψης και αρκετές γκλοπιές!

Αμέσως, η περιοχή έγινε πεδίο μάχης, καθώς οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αντεπιτέθηκαν με πέτρες κι άλλα αντικείμενα, τα ΜΑΤ συνέχισαν να χτυπούν και να ρίχουν δεκάδες δακρυγόνα, ενώ το σκηνικό μεταφέρθηκε πίσω από το ένα πέταλο του γηπέδου.

Λίγη ώρα αργότερα η κατάσταση ευτυχώς εκτονώθηκε, ωστόσο, άπαντες τα είχαν με τα ΜΑΤ που επιτέθηκαν αναίτια στους οπαδούς των «πράσινων».
Πηγή: skai.gr