"Δώρο" τη νίκη στον Αστέρα έκανε ο Παναθηναίκός

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 42 βαθμούς, δύο περισσότερους από τους "πράσινους". Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Καράσκο στο 54ο λεπτό.


Πολύ καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, θα μπορούσε να έχει πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια αν οι παίκτες του ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια. Χωρίς καν να... πέσει (γεγονός βέβαια που δεν μειώνει τις εξαιρετικές τοποθετήσεις του) ο Μπαντής σταμάτησε στο 14΄ τον Κουτρουμπή, στο 30΄ και το 39΄ τον Κλωναρίδη, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι "πράσινοι" δεν κατάφεραν να έχουν ιδανικά τελειώματα στις φάσεις (Κλωναρίδης 12΄, Ατζαγκούν 38΄). Πολλές χαμένες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους, που εύχονταν να μην επιβεβαιωθεί ο... άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου.

Οι ευχές φαίνεται πως δεν έπιασαν τόπο, αφού ο Αστέρας στην πρώτη επικίνδυνη φάση που δημιούργησε, άνοιξε το σκορ. Στο 54΄ ο Ζέκα "πούλησε" τη μπάλα σε πολύ κρίσιμο σημείο, ο Μουνάφο έφυγε μόνος, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Καράσκο κι αυτός την έστειλε στα δίχτυα. Η ψυχολογία του Παναθηναϊκού έπεσε κατακόρυφα και μαζί η απόδοσή του. Καμία σχέση με την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν, με μοναδική αξιόλογη προσπάθεια ένα σουτ του Ζέκα στο 63΄ που εξουδετέρωσε ο Μπαντής.



Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: Σανκαρέ, Κοντοές, Μπαντής - Αταζγκούν, Ζέκα, Τριανταφυλλόπουλος



Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο, Μπαράλες (88΄ Χουάνμα), Ντε Μπλάσις (79΄ Τσαμπούρης), Καράσκο (67΄ Ζησόπουλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Λαγός (81΄ Ντίνας), Αμπέντ, Ατζαγκούν, Μπεργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης (75΄ Καρέλης)
Πηγή: skai.gr