Καρδιοκτύπησε αλλά νίκησε!

Ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου, που έκανε σπουδαία εμφάνιση στην επανάληψη, αλλά ήταν άτυχος και άστοχος. Το γκολ του Πράνιτς στο 16΄ έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση στο «Απόστολος Νικολαΐδης», τελευταία από το σημερινό «πρώτο πιάτο» της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο ημίχρονο έχασε ο Παναθηναϊκός, διάστημα που είχε την καθολική υπεροχή στο ματς, υποχρεώνοντας τον Πανιώνιο σε παθητικό ρόλο.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, τόσο από τις πτέρυγες (κυρίως από αριστερά με το Νάνο), όσο και στον άξονα, με τους Πράνιτς και Μέντες να βγάζουν αρκετές κάθετες μπαλιές προς τους Μπεργκ και Καρέλη. Με διαρκές πρέσινγκ πολύ ψηλά, οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να αλλάξουν τη μπάλα και να οργανωθούν, γεγονός που περιόρισε στο ελάχιστο την επιθετική τους παρουσία.

Ο Παναθηναϊκός στα πρώτα 45 λεπτά είχε ένα γκολ και δύο κλασικές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ, ενώ αρκετές φορές οι παίκτες του Αναστασίου βγήκαν με καλές προϋποθέσεις στην επίθεση, αλλά στην τελική προσπάθεια ήταν επιπόλαιοι. Όπως για παράδειγμα στο ξεκίνημα του αγώνα ο Ντίνας, που αντί να δώσει στον αμαρκάριστο Μπεργκ, προτίμησε να τελειώσει μόνος του (ανεπιτυχώς) την φάση.

Το γκολ για τους «πράσινους» δεν άργησε να έρθει. Στο 16΄ από εξαιρετική σέντρα του Νάνο ο Πράνιτς με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Μοιραίος παίκτης για το «τριφύλλι» στη συνέχεια ήταν ο Καρέλης, ο οποίος στο 33΄ δέχτηκε την καταπληκτική ασίστ του Μπεργκ, αλλά νικήθηκε από τον Ανέστη στο τετ-α-τετ που είχαν, ενώ στο 39΄ η κεφαλιά που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας των «κυανέρυθρων».

Η εικόνα του αγώνα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν εντελώς διαφορετική. Οι Νεοσμυρνιώτες μπήκαν πιο αποφασισμένοι, έκλεισαν τους διαδρόμους από τα πλάγια και κυριάρχησαν σε όλο το γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ενέργεια, οι παίκτες του έκαναν πολλά λάθη και έμειναν από δυνάμεις, γεγονός που σαφώς προβλημάτισε τον προπονητή τους, αλλά και τον κόσμο.

Τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει έχασε ο Πανιώνιος στο 68ο λεπτό, όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Αραβίδη από τον Κουτρουμπή, αλλά ο Λάζνικ που το εκτέλεσε σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Καπίνο. Δύο λεπτά μετά ο Καμπάνταης βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Καπίνο, αλλά ο επιθετικός των «κυανέρυθρων» αστόχησε. Νέα μεγάλη στιγμή για τον Πανιώνιο στο 73΄, με τον Κούρντι να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Καπίνο, ο οποίος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Η πρώτη καλή φάση για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 76΄ με τον Πράνιτς από το γύρισμα του Μπεγκ να αστοχεί από πολύ καλή θέση. Στο 86΄ ο Καμπάνταης αστόχησε από το σημείο του πέναλτι.



Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου)

Κίτρινες: Κουτρουμπής, Μπεργκ, Νάνο - Κολοβός



Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες, Αμπέιντ (λ.τρ. 30΄ Δώνης), Πράνιτς, Ντίνας (77΄ Ατζαγκούν), Καρέλης (70΄ Κλωναρίδης), Μπεργκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Παναγόπουλος): Ανέστης, Ζαχαράκης (46΄ Ντούνης), Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρος (82΄ Γιάννου), Παναγιωτούδης (66΄ Λάζνικ), Κούρντι, Παντίδος, Αραβίδης, Κολοβός, Καμπάνταης.





Την 6η εφετινή του νίκη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας (όλες εντός έδρας) πέτυχε σήμερα ο Λεβαδειακός, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-0 του Εργοτέλη στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής. Σκόρερ και των δύο τερμάτων των νικητών ήταν ο Βαγγέλης Μάντζιος (26΄, 32΄).

Από τις 10 Νοεμβρίου και το 3-1 επί του Πανθρακικού στο Παγκρήτιο (11η αγωνιστική) έχει να «γευτεί» την χαρά της νίκης ο Εργοτέλης. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη συμπλήρωσε σήμερα 8 ματς χωρίς την χαρά της επιτυχίας (5 ήττες και 3 ισοπαλίες), γεγονός που μπλέκει τα πράγματα στη συνέχεια, σε ό,τι αφορά το μέλλον της στην κατηγορία.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους. Στο 14΄ ο Μπουχαλάκης πλάσαρε πάνω στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Πρζιρόβσκι με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Μετά το πρώτο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο οι Κρητικοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να πετύχουν δύο γκολ με το Βαγγέλη Μάντζιο και να βάλουν από νωρίς τις βάσεις για το «τρίποντο».

Ο έμπειρος επιθετικός «χτύπησε» για πρώτη φορά στο 26΄, όταν κατέβασε τη μπάλα με το στήθος από το γύρισμα του Ροζέριο και με πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0). Εξι λεπτά αργότερα (32΄) από την ξαφνική αντεπίθεση του Λεβαδειακού, ο Ροζέριο έδωσε στο Μάντζιο, ο οποίος με διαγώνιο σουτ από πλάγια πέτυχε το 2-0, γκολ για το οποίο φέρει σημαντική ευθύνη και ο γκολκίπερ του Εργοτέλη, Καβουσάκης.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο. Με την...προίκα του 2-0 οι γηπεδούχοι προτίμησαν να επικεντρωθούν περισσότερο στα αμυντικά τους καθήκοντα και δεν κοίταξαν πως θα ανεβάσουν κι άλλο το δείκτη του σκορ, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν την οπισθοχώρηση του αντιπάλου τους και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν. Η μοναδική καλή στιγμή για τον Εργοτέλη στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 82΄ με την κεφαλιά του Ρομάνο να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και άουτ.

Νωρίτερα, στο 79΄ και 80΄ ο Λυκογιάννης βρέθηκε δύο φορές σε θέσεις βολής μέσα στην περιοχή του Εργοτέλη, αλλά την πρώτη έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στη δεύτερη ο Καβουσάκης απόκρουσε σωτήρια.



Διαιτητής: Αμπάρκιολης

Κίτρινες: Μάγκας, Πετράτσι - Σαρρής, Μπουχαλάκης



Οι συνθέσεις:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόβσκι, Γεωργίου, Μάγκας, Λυκογιάννης, Νικολακάκης, Κονέ, Κώτσιος, Ροζέριο, Μαρτίνεθ (10΄ Πετράτσι), Μάντζιος (90`+2` Ιωαννίδης), Βασιλείου (80΄ Καπό)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Καβουσάκης, Πίτσος (46΄ Χαντί), Σαρρής, Καρντόζο, Μπουχαλάκης (82΄ Κούτρης), Τζανακάκης, Μεχία, Μπαντιμπανγκά, Αναστασάκος, Ρομάνο, Διαμαντάκος (72΄ Βερπακόφσκις).



Μεγάλη νίκη πέτυχε η Βέροια, καθώς επικράτησε μέσα στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ με 1-0, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα της Κρήτης ήταν κακή και η Βέροια κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς με το γκολ του Μπεν στο 84ο λεπτό του αγώνα. Να σημειώσουμε ότι ο ΟΦΗ αγωνίστηκε με εννιά παίκτες μετά τις αποβολές των Μπούρμπου (74') και Ζόρο (81').

Χωρίς καλές στιγμές έληξε το πρώτο μέρος. Ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή και την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά ήταν φλύαρος και δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία της Βέροιας. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και προσπαθούσαν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία και να απειλήσουν με ξαφνικές αντεπιθέσεις. Η ομάδα της Κρήτης έδειχνε μπλοκαρισμένη από από τη σφιχτή άμυνα της Βέροιας και δεν μπόρεσε να απειλήσει, ουσιαστικά, ούτε μια φορά στο πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη ο Σα Πίντο έκανε κάποιες αλλαγές, ενίχυσε επιθετικά την ομάδα του και η Βέροια δέχθηκε μεγάλη πίεση στα μετόπισθεν. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, ήταν αυτοί που μπορούσαν να προηγηθούν στο σκορ. Σε μια από τις ξαφνικές αντεπιθέσεις στο 64ο λεπτό ο Μπεν ...κατάφερε να αστοχήσει μόνος προ της κενής εστίας, μετά από κεφαλιά του Μπαργκάν.

Οσο περνούσαν τα λεπτά τόσο πιο επικίνδυνη γινόταν η Βέροια στις αντεπιθέσεις και σίγουρα θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ, καθώς ο ΟΦΗ μετά το δυνατό ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο του β' μέρους έδειχνε να πελαγοδρομεί. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα του ΟΦΗ και στο 84ο λεπτό κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Τότε ο Μπεν εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων και με πλασέ νίκησε τον Φερνάντεζ «παγώνοντας» τις κερκίδες.

Ο διαιτητής Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μονιάκη, Μπανούση - Γεωργιάδη, Ζεζίνιο ενώ απέβαλε τον Μπούρμπο στο 74' με δεύτερη κίτρινη κάρτα και με απευθείας κόκκινη τον Ζόρο στον 81ο λεπτό.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Τριποτσέρης, Ζόρο, Περογαμβράκης, Παπάζογλου, Βερόν (78' Μονιάκης), Ζε Εντουάρντο (54' Μπανούσης), Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες, Όγιος (53' Λαμπρόπουλος).

Βέροια (Ράικο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Όστοϊτς, Μπεν, Τραπ, Ζεζίνιο (85' Μάνος), Μπάρμπας, Αποστολόπουλος, Μπαργκάν, Σιόντης (61' Παυλίδης), Γεωργιάδης (90'+ Βεργώνης).
Πηγή: skai.gr