Νίκες για Ολυμπιακό, Βέροια, ΟΦΗ, ισοπαλία σε Νεά Σμύρνη, Χαριλάου

Την 6η νίκη του στο Καραϊσκάκη, σε ισάριθμα παιχνίδια, πέτυχε απόψε ο Ολυμπιακός, αυτή την φορά επί του Εργοτέλη με 3-0, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  της Σούπερ Λίγκας. Ο Κάμπελ στο 3΄, ο Ολαϊτάν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου και ο Ντομίνγκες στο 62΄ ήταν οι σκόρερ των «ερυθρόλευκων».

Χωρίς να «πατήσει γκάζι» ο Ολυμπιακός πέτυχε την 12η νίκη του στο πρωτάθλημα, απέναντι σε μία καλή ομάδα, που δεν κλείστηκε καθόλου κι έπαιξε ανοιχτό ποδόσφαιρο. Η διαφορά δυναμικότητας, όμως, των δύο αντιπάλων ήταν εμφανέστατη σε ολόκληρη της διάρκεια του αγώνα, ακόμη και στο πρώτο μέρος, που στο μεγαλύτερο διάστημα οι παίκτες του Μίτσελ δεν απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν πολύ γρήγορα με το πολύ όμορφο πλασέ του Κάμπελ στο 3ο λεπτό κι από κει και πέρα «πάγωσαν» το ρυθμό του ματς, δίδοντας την ευκαιρία στους Κρήτες να βγουν στην επίθεση και να απειλήσουν με το Ρομάνο στο 22΄, η κεφαλιά του οποίου από καλή θέση έφυγε άουτ.

Χωρίς να κάνει την παραμικρή ευκαιρία μετά το γκολ του Κάμπελ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και ουσιαστικά να «τελειώσει» το ματς. Από την εξαιρετική ενέργεια του Σάμαρη και την ασίστ στον Ολαϊτάν, ο Νιγηριανός με πλασέ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα με την φανέλα του Ολυμπιακού (2-0).

Τυπικής διαδικασίας ήταν το δεύτερο ημίχρονο, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να πετυχαίνουν και τρίτο γκολ με τον Ντομίνγκες στο 62΄, επίσης το πρώτο του Αργεντινού στη Σούπερ Λίγκα. Αξίζει να επισημανθεί ότι με τους Πειραιώτες έκανε ντεμπούτο ο Μιγκέλ Τόρες, ενώ στο 29΄ ο Μανιάτης τραυματίστηκε (πιθανότατα διάστρεμμα) και αποχώρησε υποβασταζόμενος αφού του τοποθετήθηκε πάγος στο πόδι.

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: Ρομάνο



Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μπονγκ, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Εντιγκά, Μανιάτης (29΄λ.τ. Σάμαρης), Βάις (59΄ Ντομίνγκες), Κάμπελ, Σαβιόλα (68΄ Μασάντο), Ολαϊτάν.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Μεχία, Ρομάνο (79΄ Ουέλινγκτον), Μπουχαλάκης (71΄ Αναστασάκος), Διαμαντάκος, Τζανακάκης, Χαλκιαδάκης (71΄ Κούτρης), Κοζορώνης, Πιτσος, Μπαντιμπανγκά, Σαρρής.



Ύστερα από συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι και αφού χρειάστηκε να κάνει μεγάλη ανατροπή, η Βέροια νίκησε με 4-3 (51΄ Μρντάκοβιτς, 63΄, 70΄ Καλτσάς, 79΄ Μπεν - 3΄ Σανιγκέτι, 60΄ Ορτέγκα, 90΄+ Καπό) τον Λεβαδειακό στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, πανηγύρισε νίκη ύστερα από πολύ καιρό και πήρε βαθμολογικό οξυγόνο, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ.



Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με γκολ από τα... «αποδυτήρια», καθώς μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, στην πρώτη φάση του αγώνα, ο Σανιγκέτι έκανε το 0-1 με κεφαλιά σε φάουλ του Κονέ. Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, που πίεσαν πολύ τους «πράσινους», έχασαν ευκαιρίες με τους Τραπ (6΄, 20΄) και Σιόντη (12΄, 22΄) αλλά στην ισοφάριση έφτασαν στο 51ο λεπτό, με τον Μρντάκοβιτς.



Το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ήταν μακράν το εντυπωσιακότερο, μέχρι στιγμής, στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς στο 60΄ ο Ορτέγκα έκανε το 1-2 για τον Λεβαδειακό, μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο! Τρία λεπτά αργότερα, όμως, ο Καλτσάς ισοφάρισε εκ νέου για τη «βασίλισσα του βορρά», που από το σημείο εκείνο και ύστερα έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο!



Έτσι, στο 70΄ με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του ο Καλτσάς έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στη συνάντηση (η μπάλα βρήκε και στον Πετράτσι), ενώ την ολική ανατροπή «υπέγραψε» στο 79ο λεπτό ο Μπεν, για να μειώσει απλά στις καθυστερήσεις ο Καπό



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Παππάς (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παυλίδης, Τραπ, Γεωργιάδης - Πετράτσι, Μάρτινς

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Αναστασόπουλος, Μοχαμαντού, Γεωργιάδης, Σιόντης (46΄ Καλτσάς), Μρντάκοβιτς, Μπεν, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπαργκάν (54΄ Ζεζίνιο), Όστοϊτς (75΄ Παυλίδης), Τραπ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πριζόφσκι, Σανγκινέτι, Μουλόπουλος, Σκέμπης, Λαμπρόπουλος, Κονέ (74΄ Καπό), Πετράτσι, Ροτζέριο, Μάντζιος, Γιάντσης (58΄ Ορτέγκα), Κάντζι (85΄ Βασιλείου)






Με πρωταγωνιστή τον Θανάση Παπάζογλου, που σημείωσε δύο από τα τέρματα της ομάδας του (40΄, 53΄), ο ΟΦΗ έφτασε στη δεύτερη συνεχή νίκη στη Σούπερ Λίγκα επικρατώντας στο Ηράκλειο με 3-1 της Καλλονής, που προηγήθηκε στο 32΄ με τον Λεοζίνιο, για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ το τρίτο τέρμα των γηπεδούχων σημείωσε ο Μακουκούλα στο 88΄.



Η μάχη για την κυριαρχία στη μεσαία γραμμή δεν ανέδειξε νικητή στο πρώτο 20λεπτο, με αποτέλεσμα ο δύο αντίπαλοι να αδυνατούν να οργανώσουν σωστά δομημένες επιθέσεις και να αναλίσκονται σε ενέργειες χωρίς όφελος, όπως κάποια άστοχα μακρινά σουτ. Μετά το 20ό λεπτό, πάντως, οι γηπεδούχοι «έστρωσαν» το παιχνίδι τους και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις, με τον Παπάζογλου στο 21΄ να μην μπορεί να πλασάρει από εξαιρετική θέση και τον ίδιο να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή στο γύρισμα του Ζε Εντουάρντο.



Ενάντια στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με άλλο ένα γκολ του Λεοζίνιο, ο οποίος στο 32ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό πόδι του και με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Φερνάντες για το 0-1. Από το σημείο εκείνο ως τη λήξη του ημιχρόνου η πίεση των Κρητών στην περιοχή της Καλλονής έγινε «αφόρητη» και στο 34΄ ο Χογκ έκανε σωτήρια επέμβαση στην κεφαλιά του Παπάζογλου, ενώ στο 38΄ ο Ζε Εντουάρντο αστόχησε από πλεονεκτική θέση.



Η υπεροχή του ΟΦΗ καρποφόρησε τελικά στο 40΄, με τον Παπάζογλου να κάνει το 1-1 πιάνοντας εξαιρετική κεφαλιά που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Χογκ, ενώ στο 53΄ ο πανύψηλος Έλληνας επιθετικός αξιοποίησε την υπεροχή του στο ψηλό παιχνίδι και με νέα κεφαλιά έφερε την ομάδα του σε θέση οδηγού, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στην πλήρη ανατροπή, που ολοκληρώθηκε το γκολ του Μακουκούλα στο 88΄.



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κ. Ιωαννίδης (Αργολίδας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπάζογλου, Ζόρο - Χογκ, Γιόναν, Αναστασιάδης

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:



ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Κουτσιανικούλης (85΄ Μακουκούλα), Παπάζογλου (90΄+ Κυζιρίδης), Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Μπούρμπος, Μακρής, Μίλιαζες, Όγιος (74΄ Μονιάκης)

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Λεάντρο, Ανασταδιάδης, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Φαρία, Λεοζίνιο, Γιόναν (81΄ Βλαστέλλης), Μανούσος (72΄ Γαλας), Καζάκης (72΄ Περόνε).






Μοιράστηκαν τους βαθμούς Πανιώνιος και Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη (0-0), στο παιχνίδι για την 13ης αγωνιστική του πρωταθλήματος  της Σούπερ Λίγκα. Χωρίς πολλές φάσεις και μέτριο θέαμα το ματς, με σημαντικότερη στιγμή για τον Πανιώνιο το 20ο λεπτό με τον Τσέμα να αποκρούει πέναλτι του Αραβίδη. Να σημειώσουμε πως η Ξάνθη αγωνίστηκε από το 58' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής (δεύτερη κίτρινη) του Κάλβο.

Χωρίς πολλές φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Ο Πανιώνιος είχε μια φλύαρη υπεροχή και προσπαθούσε με ανορθόδοξο τρόπο να απειλήσει την άμυνα της Ξάνθης, ενώ η τελευταία με ξαφνικές αντεπιθέσεις προσπαθούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ. Η σημαντικότερη στιγμή στο 45λεπτο έγινε στο 20ο λεπτό και ο Πανιώνιος έχασε μοναδική ευκαιρία για να πρηγηθεί στο σκορ. Τότε ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι σε σε χέρι του Ντε Γκούζμαν, ο Αραβίδης ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Τσέμα απέκρουσε και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Πανιώνιος είχε την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να φθάσει με αξιώσεις στην εστία της ακριτικής ομάδας. Η πίεση στην άμυνα των φιλοξενούμενων έγινε αισθητή μετά την αποβολή του Κάρλος Κάλβο στο 58' και τη Ξάνθη να προσπαθεί να κλείσει τους διαδρόμους στους επιθετικούς της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Η ομάδα, πάντως, του Ράινερ Μάουρερ θα μπορούσε να προηγηθεί στο 63ο λεπτό, αλλά το σουτ φάουλ του Χοσέμι προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννακόπουλου, ενώ στο 68' ο Σολτάνι σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Ο Πανιώνιος απάντησε στα ...δοκάρια στο 78ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Κολοβού ο Καμπάνταης με κεφαλιά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσέμα. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης στα τελευταία δέκα λεπτά πίεσε περισσότερο την άμυνα της Ξάνθης, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα...

Ο διαιτητής Θάνος (Γρεβενών) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Αυλωνίτη, Αραβίδη, Κουλουχέρη, Βασιλακάκη - Γούτα, Ντε Γκουζμάν, Φλίσκα, ενώ απέβαλε στο 58ο λεπτό τον Κάλβο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος, Κολοβός, Μενδρινός (86' Λάζνικ), Μητρόπουλος, Γιάννου, Αραβίδης (76' Καμπάνταης), Καλτσάς (64' Ντούνης).

Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Παΐτο, Γούτας, Ντε Γκούζμαν (55' Βασιλακάκης), Φλίσκας, Χοσέμι, Σολτάνι, Σολάρι (87' Ράνος), Μάνταλος (75' Μαρίν), Κάλβο.

Πηγή: skai.gr