«Ντοπέ» Λισγάρας και Μανούσος!

Θετικός σε απαγορευμένη ουσία βρέθηκε ο Γιώργος Μανούσος, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΕΣΚΑΝ μετά το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και της Καλλονής, ενώ  υπάρχει και δεύτερο δείγμα ντόπινγκ στη Superleague και  πρόκειται για τον Λισγάρα, τον αμυντικό του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος μάλιστα ανιχνεύχθηκε θετικός στον αγώνα της 5ης αγωνιστικής κόντρα στην Καλλονή!

Πρόκειται δηλαδή για δείγμα που ελήφθη στον ίδιο αγώνα που ανιχνεύθηκε και ο Μανούσος της Καλλονής, όπως παραδέχτηκε λίγο νωρίτερα με ανακοίνωσή της η ομάδα της Μυτιλήνης. Πλέον, ο Αστέρας θα ζητήσει την εξέταση του δεύτερου δείγματος, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο να υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο δείγμα.

Από 'κει και πέρα, ο ΕΣΚΑΝ ειδοποίησε τον επιθετικό της Καλλονής ότι δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο προσεχές παιχνίδι με την Ξάνθη! Στη Μυτιλήνη υποστηρίζουν πως ο παίκτης έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή και δεν πρόκειται για περίπτωση ντόπινγκ, ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο Μανούσος είχε δηλώσει το φάρμακο ή όχι!

Ο 26χρονος επιθετικός ενημερώθηκε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνικά για τα αποτελέσματα της εξέτασης του δείγματος που έδωσε και ακολούθως ενημέρωσε το σύλλογό του, που με τη σειρά του εξέδωσε ανακοίνωση. Η ΑΕΛΚ επισημαίνει ότι «... η συγκεκριμένη ουσία (σ.σ. η οποία ανιχνεύθηκε στο δείγμα) περιλαμβανόταν σε φαρμακευτική αγωγή που είχε χορηγηθεί στον παίχτη μας για την αποκατάσταση τραυματισμού του στο δεξί του πόδι και δεν του αύξανε την αγωνιστική ικανότητα (δύναμη, αντοχή)». Η Καλλονή ενημέρωσε επίσης ότι θα ζητήσει την εξέταση και του δεύτερου δείγματος.

Σε κάθε περίπτωση και μέχρι να ξεκαθαρίσει η συγκεκριμένη υπόθεση, ο Μανούσος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της νεοφώτιστης ομάδας, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ματς με την Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη.

Η Καλλονή δεν διευκρινίζει στην ανακοίνωση, την ουσία που φέρεται ότι έκανε χρήση ο παίκτης της.

Ο Μανούσος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ένας ακόμη παίκτης που είχε συμμετάσχει στα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής, έχει ανιχνευθεί θετικός στον σχετικό έλεγχο!
Πηγή: skai.gr