Τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων και νέο πρόστιμο στον Παναθηναϊκό

Χωρίς τους φιλάθλους του θα αγωνιστεί στους τέσσερις πρώτους εντός έδρας αγώνες της νέας σεζόν ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα. Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε με ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και συνολικό πρόστιμο 100 χιλιάδες ευρώ, για όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, στον 3ο και 4ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα.


Αναλυτικά, αναφορικά στη σημερινή απόφαση, ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών επικαλούμενος περιπτώσεις επανειλημμένων και κατάφορων παραβιάσεων των κανονισμών της διοργάνωσης. Επέβαλε πρόστιμο 40.000 ευρώ για χρήση παράνομων σειρήνων, φωτοβολίδων και κροτίδων. Στη σχετική αναφορά του, ο αθλητικός δικαστής της Ευρωλίγκας γράφει: «Οι φιλοξενούμενες ομάδες πρέπει να γνωρίζουν πως όποτε ταξιδέψουν στην Αθήνα, είναι πολύ πιθανό ν' αντιμετωπίσουν αντιαθλητική συμπεριφορά από ορισμένους οπαδούς των γηπεδούχων καθώς και ενοχλήσεις πάσης φύσης».


 Ο δικαστής ανέφερε επίσης επανειλημμένες προειδοποιήσεις σε προηγούμενες αποφάσεις που εξέδωσε σύμφωνα με τις οποίες περαιτέρω παραβιάσεις θα τιμωρούνται με μεγαλύτερες και ισχυρότερες κυρώσεις». Ο Παναθηναϊκός μπορεί να εφεσιβάλει την απόφαση του αθλητικού δικαστή της Ευρωλίγκας εντός 10 ημερών.

Επιπλέον, η διοργανώτρια Αρχή, Ευρωλίγκα, αποφάσισε να επιβάλλει στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός 60.000 ευρώ πρόστιμο και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών ως ποινή στους «πράσινους» για το γεγονός πως οι «πράσινοι» επέτρεψαν την είσοδο περισσότερων φιλάθλων από όσο επιτρέπει η χωρητικότητα του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και στους δύο εντός έδρας αγώνες με την Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα. Ουσιαστικά, οι 30.000 ευρώ αφορούν στον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ (είχε ήδη ανακοινωθεί η ποινή). Από τη στιγμή που επαναλήφθηκε στον 4ο η Ευρωλίγκα τιμώρησε με άλλες 30.000 ευρώ την ΚΑΕ, αλλά και μία αγωνιστική κεκλεισμένων.

Από τις 4 Απριλίου, όταν υποδέχτηκε την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ για την 14η αγωνιστική της φάσης των «16», η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί μέχρι σήμερα, εντός 25 ημερών δηλαδή με συνολικό πρόστιμο 259 χιλιάδες ευρώ! Συγκεκριμένα, είχε τιμωρηθεί με 9.000 ευρώ για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ, εν συνεχεία με πρόστιμο 150.000 ευρώ για τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μετά τον πρώτο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα και σήμερα ακολούθησαν άλλες 100 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο, για την παρουσία υπεράριθμων φιλάθλων στο ΟΑΚΑ, στον τρίτο και τέταρτο αγώνα των πλέι οφ με τους Καταλανούς.

Πηγή: skai.gr