Σούπερ Λίγκα: Υπογράφηκε με την ΟΠΑΠ ΑΕ η χορηγική συμφωνία μέχρι το 2015

Για δύο ακόμη χρόνια αντί 26εκ. ευρώ o ΟΠΑΠ θα είναι ο μεγάλος χορηγός της Super League. Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την υπογραφή της διετούς χορηγικής συμφωνίας ανάμεσα στην ΟΠΑΠ ΑΕ και στη Σούπερ Λίγκα παραχωρήθηκε σήμερα στα γραφεία του Οργανισμού. Το παρών εκτός των προέδρων των δύο συμβαλλόμενων πλευρών, Λουρόπουλου και Μώραλη, έδωσαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, καθώς και ο ιδιοκτήτες των Λεβαδειακού, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρομήτου, κ.κ. Κομπότης, Χριστοβασίλης και Σπανός.

Πρώτος μίλησε ο Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ: «Καλωσορίζω τον κ. υπουργό, τους προέδρους της Σούπερ Λίγκας και το Γιάννη Μώραλη με ευκαιρία της υπογραφής της ανταποδοτικής χορηγίας. Είμαι στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τις λεπτομέρειες της σύμβασης με τους όρους μνημονίου που υπογράψαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η διετής σύμβαση είναι η μόνη που υπογράφει ο ΟΠΑΠ στη διαδικασία της μεταφοράς του ποσοστού που πωλείται από το ελληνικό δημόσιο, όλες οι άλλες είναι μονοετείς. Με αυτό τον τρόπο αποτυπώνεται το ενδιαφέρον του οργανισμού για υγιή αθλητικά προγράμματα».

Στη συνέχεια ο κ. Λουρόπουλος αναφέρθηκε στη βία: «Όλοι μας βαθιά συγκινημένοι από αυτό που συνέβη στη Βοστόνη, είναι συγκλονιστικό σε ένα αγώνισμα μαραθωνίου να βλέπουμε έναν άνθρωπο 76 ετών να τρέχει σε αγώνα ειρήνης και ξαφνικά να δέχεται μία πέτρα στο κεφάλι. Το φαινόμενο της βίας είναι ακατάληκτο, αδιανόητο, δεν ξέρω από πού αρχίζει και που τελειώνει. Ήταν ένα κομβικό θέμα στην υπογραφή της σύμβασης έως ότου να φτάσουμε σε συμφωνία. Θέλουμε υγιή πρωταθλήματα και γεμάτες κερκίδες. Με την επικύρωση της συμφωνίας η ΟΠΑΠ ΑΕ στηρίζει με ένα ακόμη τρόπο το ποδόσφαιρο.»

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης: «Είναι μία θετική μέρα για τη Σούπερ Λίγκα. Μετά από καιρό φτάσαμε στην υπογραφή της σύμβασης. Διαχρονικά ο ΟΠΑΠ στηρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και χωρίς τον Οργανισμό δεν θα είχαμε αυτό το ποδόσφαιρο που έχουμε. Η διαδικασία ήταν χρονοβόρα. Σε πολύ δύσκολο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον εξασφαλίζεται η λειτουργία συνεταιρισμού για τα προσεχή δύο χρόνια», είπε αρχικά ο διοικητικός ηγέτης του συνεταιρισμού και συνέχισε: «Τα χρήματα δεν πηγαίνουν στις ομάδες, αλλά θα πληρώνονται μία σειρά εξόδων, οι ασφάλειες των παικτών, τα πρωταθλήματα υποδομών κ.α. Η λογική της σύμβασης είναι ίδια, υπάρχουν ρήτρες για θέμα βίας, της συμμετοχής των ομάδων, μια σειρά επιμέρους θεμάτων που αφορούν τη σωστή λειτουργία μίας σύμβασης. Πράγματι το ποδόσφαιρο έχει σημαντικά προβλήματα. Διαβάζω πολλά, γίνεται και σωστή κριτική, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι δεν έχουμε γηπεδικές εγκαταστάσεις που πρέπει, δεν έχουμε υπηρεσίες προς τους φιλάθλους που πρέπει, ούτε την ποιότητα του ποδοσφαίρου άλλων χωρών, δεν έχουμε οικονομική σταθερότητα ως συνεταιρισμός. Σ' αυτά όλα δεν φταίει η Σούπερ Λίγκα».

«Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας δεν είναι δυνατόν να αποδώσουν άμεσα, αλλά υπάρχει σχέδιο και πλάνο. Τώρα χρειάζεται στήριξη το ποδόσφαιρο για να κάνει ένα, όχι 10 βήματα. Σημαντικό κομμάτι στις συζητήσεις είχε το κομμάτι της βίας. Δυστυχώς έγιναν επεισόδια στο ΟΑΚΑ, αλλά και στο ματς Βέροια-Άρης. Δύο αρνητικά περιστατικά σημειώθηκαν εφέτος, ενώ πέρυσι πέντε, αυτό είναι ένα βήμα μείωσης της βίας.»

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης: «Συμφωνώ με τον κ. Μώραλη, υπάρχει βοήθεια για ένα πλάνο 2 ετών μέσα σε εποχές που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Όλα τα πρωταθλήματα βοηθιούνται από τον ΟΠΑΠ, βασικός μοχλός ανάπτυξης αθλητισμού. Περάσαμε ένα ήρεμο πρωτάθλημα και στο παρά κάτι έγιναν πράγματα που μας δυσφήμισαν στο εξωτερικό με τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ.

Εύχομαι η Σούπερ Λίγκα να κάνει μεγαλύτερο προγραμματισμό , όχι τελευταία στιγμή να μην ξέρουμ πόσες ομάδες θα είναι, να κάνει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο να υπάρχουν ομάδες στην κατηγορία που θα είναι καθαρές σε όλα τα επίπεδα. Θα πρέπει οι ομάδες να μην χρωστούν, να έχουν γήπεδα ικανά για να πηγαίνει ο κόσμος, έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, μπορεί να είναι λίγες ομάδες, να μην μετράει το όνομα, χωρίς να αναφέρομαι στην ΑΕΚ, αλλά να είναι υγιείς.»
Πηγή: skai.gr