Με υπογραφή Ιμπαγάσα

Ο Ολυμπιακός δεν...χαρίστηκε στον Πλατανιά, επικράτησε με 4-0 στα Περιβόλια κι έβαλε σε μπελάδες του Κρητικούς, που θέλουν οπωσδήποτε ένα βαθμό στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για να παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα.

 Ο Αμπντούν στο 20΄ άνοιξε το σκορ, στο 62΄ ο Φουστέρ έκανε το 2-0, στο 80΄ ο Μήτρογλου το 3-0 και στην τελευταία φάση του αγώνα ο Βλαχοδήμος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, σε αναμέτρηση για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ.

Πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Πλατανιάς κι απείλησε στο 7΄ με το φάουλ του Κουρτσεσιώτη, το φάουλ του οποίου πέρασε παράλληλα από την εστία του Μέγερι, ενώ στο 9΄ η κεφαλιά του Ναζλίδη δεν ανησύχησε το γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Σιγά-σιγά οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να «παίρνουν μέτρα» στο γήπεδο και στο 20΄ με το δυνατό σουτ του Αμπντούν από το ύψος της μεγάλης περιοχής πήραν το προβάδισμα (1-0). Το ημίχρονο δεν είχε άλλες σημαντικές φάσεις, εάν εξαιρέσει κανείς την ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 44΄ με τον Κώστα Μήτρογλου να πιάνει το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Η καλή εικόνα που είχε στο πρώτο μέρος ο Πλατανιάς συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη είχε καλύτερη ανάπτυξη και στο 59΄ ο διαιτητής Κάκος δεν καταλόγισε καθαρό πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε ανατροπή του Γιάννου από τον Μανωλά. Τρία λεπτά μετά οι δύο αλλαγές του Μίτσελ, Ιμπαγάσα και Φουστέρ συνεργάστηκαν άψογα και ο Ισπανός με δυνατό σουτ από ασίστ του Αργεντινού πέτυχε το 2-0 και το ματς, ουσιαστικά, τελείωσε.

Στο 65΄, μάλιστα, ο Μήτρογλου έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ, όταν αστόχησε εξ επαφής μετά το γύρισμα του Χολέμπας. Ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού, όμως, κατάφερε να σκοράρει στο 80΄ με εξαιρετικό πλασέ μετά από νέα ασίστ του Ιμπαγάσα, που μέσα σε 23 λεπτά από την είσοδό του στο γήπεδο ήταν ο δημιουργός των δύο τερμάτων των «ερυθρόλευκων». Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Διαιτητής: Α. Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες: Τετέ - Φέισα

Οι συνθέσεις:

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Αγγελος Αναστασιάδης): Ζάλουντοκ, Αργυρόπουλος, Στόλερ, Δημήτρης, Κουρτεσιώτης, Αγκιλέρα (71΄ Δέντσας), Τετέ, Ναζλίδης, Γιάννου (70΄ Μιρτσέτα), Μπέλιτς, Αναστασάκος (79΄ Γιακουμάκης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Χολέμπας, Μανωλάς, Κοντρέρας, Μοδέστο, Φέισα, Μασάντο (57΄ Ιμπαγάσα), Γκρέκο, Φετφατζίδης (57΄ Φουστέρ), Αμπντούν (73΄ Βλαχοδήμος), Μήτρογλου.

Πηγή: skai.gr