Aποφασιστικό βήμα παραμονής για ΟΦΗ(2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα)

Νίκη με σημαντικό βαθμολογικό αντίκρισμα πέτυχε ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο με 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με τους Παπάζογλου (17΄), Κουτσιανικούλη (64΄) και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 85΄με τον Γιάκο.

Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι σχεδόν σε όλο το α' ημίχρονο. Απείλησαν στο 12', όταν ο Φεγκρούς απέκρουσε το σουτ από εξαιρετική θέση του Παπάζογλου και άνοιξαν το σκορ στο 17', όταν ο επιθετικός του ΟΦΗ βρέθηκε πάλι σε θέση βολής και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΣ ήταν κακός και ουσιαστικά μόνο μια φορά (42') έκανε αισθητή την παρουσία του, με τον Κολοβέτσιο ανενόχλητο μέσα στην περιοχή να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο β' ημίχρονο και μάλιστα μέσα σε ένα δεκάλεπτο ο ΟΦΗ δημιούργησε δύο σημαντικές ευκαιρίες και πέτυχε ένα δεύτερο γκολ. Αρχικά (57') απείλησε με κεφαλιά του Κουτσιανικούλη ελάχιστα άουτ, στη συνέχεια (59') το διαγώνιο σουτ του Λαμπρόπουλου πήγε στο κάθετο δοκάρι και στο 64' ο Κουτσιανικούλης έφυγε στην αντεπίθεση και με σουτ έκανε το 2-0.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΟΦΗ εξασφάλιζε μια άνετη νίκη, στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ βγήκε μπροστά και στο 85' έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, καθώς ο νεοεισελθών Γιάκος ελίχθηκε και με σουτ μείωσε σε 2-1. Μοιραία, τα τελευταία λεπτά ήταν αγχωτικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι κλείστηκαν πίσω και κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη και να πάρουν τη βαθμολογική ανάσα που είχαν ανάγκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος, Μακρής

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Γουναρίδης, Βερόν, Σαρ, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (88' Περογαμβράκης), Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος (92' Κουρδάκης), Σόουζα, Μπούρμπος, Μακρής, Βιτώρος (56' Ιωαννίδης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος (85' Κεϊτά), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γεωργίου, Λίλα, Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος (72' Γιάκος), Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι, Ίλιτς (83' Νικλητσιώτης).



Πηγή: skai.gr