Γυμναστική: «Χρυσός» ο Πετρούνιας, «ασημένιος» ο Κοσμίδης

Δύο μετάλλια, ένα χρυσό από το Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους κι ένα ασημένιο από το Λευτέρη Κοσμίδη στις ασκήσεις εδάφους, πανηγύρισε η ελληνική γυμναστική στην πρεμιέρα των τελικών οργάνων, στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης που διεξάγεται στο Κότμπους (21-24 Μαρτίου). Με το μετάλλιο αυτό ο Κοσμίδης έφτασε τα 20 στην καριέρα του, σε αγώνες της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου της FIG.

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα ο Λευτέρης Πετρούνιας κατάκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιό, καθώς είχε προηγηθεί ο αντίστοιχος θρίαμβος στο Λα Ρος Σιρ-Ιόν της Γαλλίας.

Ο 23χρονος πρώτευσε και στο Κότμπους με 15.825 βαθμούς (συντελεστής δυσκολίας 7.00) κι απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Μόσχας (17-21 Απριλίου).

«Ξεκίνησα τη χρονιά ιδανικά, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, αλλά μπορώ να πάω ακόμα καλύτερα! Το πρόγραμμά μου είναι καινούργιο και έχω κι άλλη δουλειά μπροστά μου, ώστε να τελειοποιήσω την εκτέλεση. Είναι πολύ σημαντική η έξοδος του προγράμματός μου, επειδή έχει μεγάλη δυσκολία, αλλά και επειδή είναι η τελευταία εντύπωση που μένει. Αν όλα πάνε καλά, πιστεύω ότι θα είμαι ανάμεσα στα φαβορί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», υπογράμμισε μετά την επικράτησή του ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Tον «χορό» των ελληνικών μεταλλίων άνοιξε νωρίτερα ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος κατάκτησε τη 2η θέση στις ασκήσεις εδάφους με 15.125 βαθμούς (αρχική αξία προγράμματος 6.50). Ο κάτοχος του ευρωπαϊκού τίτλου επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ παράλληλα έφτασε σε ένα σπουδαίο επίτευγμα, αφού η συλλογή του μετρά πλέον 20 μετάλλια σε αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου της FIG (15 στο έδαφος, 4 στο άλμα και 1 στους κρίκους) από το 2006!

«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου, όχι όμως από τη βαθμολογία και τη θέση μου. Πιστεύω ότι υπήρξε μια μικρή αδικία. Ο Γερμανός αντίπαλός μου κρατήθηκε ψηλότερα στη βαθμολογία λόγω έδρας, ήταν δύσκολο να τον κερδίσω μέσα στη χώρα του. Για μένα πάντως ήταν ένας επιτυχημένος αγώνας προετοιμασίας ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου θα βρίσκομαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Χαίρομαι για το γεγονός ότι έφτασα τα 20 μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα, είναι κάτι που δείχνει ότι έχω μια σταθερά καλή πορεία όλα αυτά τα χρόνια», σχολίασε ο Λευτέρης Κοσμίδης.

Το παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους ολοκληρώνεται αύριο (Κυριακή 24/03) με το δεύτερο σκέλος των τελικών οργάνων, που επίσης θα περιλαμβάνει διπλή ελληνική συμμετοχή. Ο Βασίλης Τσολακίδης θα αγωνιστεί στο δίζυγο και η Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας, στοχεύοντας αμφότεροι σε μια θέση στο βάθρο.


Πηγή: skai.gr