Κλείσιμο

Ξανά... ουραγός η ΑΕΚ(ήττα 1-0 απο τον Πανθρακικό)

Το αήττητο σερί που έχει ο Πανθρακικός συνεχίστηκε για 5ο συνεχόμενο ματς. Αυτή την φορά η ομάδα της Κομοτηνής επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ (3η νίκη, ενώ έχει και 2 ισοπαλίες) χάρη στο γκολ του Βαϊρουά στο 62ο λεπτό, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Ο Πανθρακικός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Έχασε σωρεία ευκαιριών για να φτάσει σε πιο άνετη νίκη, με μοιραίο παίκτη τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Κομοτηνής νικήθηκε στο 43΄ από τον Κωνσταντόπουλο στο σουτ που επιχείρησε από τη μικρή περιοχή από πάσα του Βαϊρουά, ενώ είχε άλλα τρία προς την εστία του Κωνσταντόπουλου στο 32΄, 40΄ και 41΄, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να μπλοκάρει τη μπάλα την πρώτη φορά και τις άλλες δύο να φεύγει λίγο άουτ. Υποτονική και χωρίς καλή κυκλοφορία η ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά, διάστημα στο οποίο είχε ένα σουτ του Φούντα στο 36΄ που έδιωξε σε κόρνερ ο Κουτσόπουλος.

Με τον Παπαδόπουλο να φτάνει και πάλι κοντά στο γκολ, αλλά να αστοχεί με κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Η Ένωση ζήτησε πέναλτι στο 53΄ σε πέσιμο του Παυλή από μαρκάρισμα του Σαρακατσάνου, αλλά πολύ σωστά ο διαιτητής Ζαχαριάδης «τιμώρησε» με κίτρινη κάρτα τον επιθετικό των «κιτρινόμαυρων» για θέατρο. Στο 62΄ «αποδόθηκε δικαιοσύνη» στο ματς, με τον Πανθρακικό να ανοίγει το σκορ. Ο Κωνσταντόπουλος νίκησε και πάλι τον Παπαδόπουλο, που κινήθηκε απο θέση οφσάντ,  στο τετ-α-τετ που είχαν, αλλά στο «ριμπάουντ» της φάσης ο Βαϊρουά σε κενό τέρμα έκανε το 1-0. Παρά το εις βάρος της σκορ, η ΑΕΚ δεν απείλησε ούτε μία φορά στο υπόλοιπο του αγώνα την εστία του Κουτσόπουλου και υπέστη...φυσιολογικά την 9η εφετινή της ήττα χάρη στην οποία «επέστρεψε» στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Σερφά - Κοτσαρίδης, Παυλής, Αρκούδας

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Σερφά, Μουνάφο, Λαδάκης, Μίνγκας (86΄ Κυβελίδης), Λουσέρο, Βαϊρουά (81΄ Βιγιαρέχο), Μπαϊκαρά, Παπαδόπουλος (+90' Κοντογουλίδης)

ΑΕΚ (Εβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοτσαρίδης, Κουτρουμπής, Κοντοές, Αρκούδας, Φέτσης (73΄ Κατίδης), Κορδέρο, Φουρτάδο (68' Σταματής), Γκερέιρο, Φούντας, Παυλής


Σε αναμετρήσεις για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 1-0

Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

Ατρόμητος-ΟΦΗ 3-2

Πλατανιάς-Βέροια 0-0

Ξάνθη-Πανιώνιος 4-0

Αστέρας Τρίπολης-Αρης 1-1

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2

Πανθρακικός-ΑΕΚ 1-0



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 36

2. ΠΑΟΚ 28

3. Αστέρας Τρίπολης 25

4. Ατρόμητος 24

5. Πανιώνιος 21

. ΠΑΣ Γιάννινα 21

7. Παναθηναϊκός 20

8. Λεβαδειακός 18

9. Πανθρακικός 17

10. Πλατανιάς Χανίων 16

11. ΟΦΗ 14

. Ξάνθη 14

13. Κέρκυρα 12

. Βέροια 12

. Άρης 12

16. ΑΕΚ 11

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.
Πηγή: skai.gr