Απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα στον Μάικ Τζόουνς

Απώλεια που δεν υπολόγισαν μέτρησαν σήμερα οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές για το αυριανό, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, παιχνίδι που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή αστέρων, Ελλήνων και ξένων, του παρελθόντος.

Αφορά στον Μάικ Τζόουνς, τον άλλοτε Αμερικανό του ΠΑΟΚ, στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα, εξαιτίας κατηγοριών εις βάρος του από το 1990 για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ο Τζόουνς αφίχθη στη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκε, όμως, το πρόβλημα στο αεροδρόμιο, δεν κατέστη εφικτό να ξεπεραστεί, αν και οι διοργανωτές, όπως επισήμαναν, είχαν όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις πως θα περνούσε κανονικά από το σχετικό έλεγχο και με το ίδιο αεροπλάνο που ήρθε επέστρεψε στην Κύπρο.

«Στη 1:00 μμ. περιμέναμε την άφιξη του Μάικ Τζόουνς. Υπήρχε, όμως, στο κομπιούτερ απαγόρευση εισόδου στη χώρα. Παρά το ότι ορισμένες αρχές μας είχαν διαβεβαιώσει ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα, γι’ αυτό και στείλαμε τα εισιτήρια, εν τέλει υπήρξε απαγόρευση. Σε μια χώρα όπου οι Πακιστανοί, οι Αφγανοί μπαινοβγαίνουν, σκοτώνουν, βιάζουν, χωρίς χαρτιά, χωρίς τίποτα, ένας άνθρωπος που με την παρουσία του, με τις ικανότητες του, θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, δε γίνεται δεκτός και απαγορεύεται η είσοδός του στη χώρα, ως ανεπιθύμητος, για μια υπόθεση που έγινε πριν από 25 χρόνια. Αυτό είναι επιεικώς απαράδεκτο. Αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα, μαζί με πολλά άλλα, πρέπει να αλλάξουν. Για μας που ζούμε τον αθλητισμό είναι πράγματα πρωτόγνωρα και μας αφήνουν πραγματικά άφωνους. Όλοι βγάζουμε τα συμπεράσματά μας,» δήλωσ
Πηγή: skai.gr