To Τσάμπιονς Λιγκ χάθηκε, η Ευρώπη μένει (Σάλκε-Ολυμπιακός 1-0)


Άντεξε 77 λεπτά ο Ολυμπιακός στη Βέλτινς Αρένα του Γκέλζενκιρχεν, όμως η βολίδα του Φουκς σε αυτό το λεπτό, καθώς και η κάκιστη εκτίμηση του Κάρολ που ήταν εκτός εστίας, ανάγκασαν τον Ολυμπιακό σε ήττα που τον αφήνει μεν εκτός τσάμπιονς λιγκ, όμως σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στο Εμιρεϊτς μεταξύ Αρσεναλ και Μονπελιέ (2-0 οι Λονδρέζοι) του επιτρέπει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή περιπέτεια στο γιουρόπα λιγκ.

O Ολυμπιακός δεν μπορούσε να απειλήσει (μόνη του ευκαιρία το σουτ του Αμπντούν στο 18') και υπήρχαν στιγμές που ήταν συνέχεια σε αμυντική διαδικασία. Η Σάλκε γυρνούσε την μπάλα, αλλά διαδρόμους δεν εύρισκε και περισσότερο απειλούσε είτε με μακρινά σουτ, είτε στις αντεπιθέσεις. Ετσι ήρθαν οι καλές στιγμές των Ντράξλερ (21', 36', 45'), Νόιστετερ (26'), ενώ ο Κάρολ χρειάστηκε να επέμβει στο φάουλ του Φουκς στο 23'. Δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για τους Γερμανούς το άστοχο διαγώνιο σουτ του Χούντελααρ στο 31', εντός περιοχής.

Στο ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός ήταν κυρίως σε παθητικό ρόλο, είχε κάποιες δίλεπτες επιθετικές «εξάρσεις», αλλά χωρίς το «καθαρό» μυαλό και την καλή τελική πάσα (δεν βοήθησαν Γκρέκο αλλά και Μασάντο), με τον Μήτρογλου να είναι αποκομμένος.


Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγές και με τη Σάλκε να μπαίνει δυνατά, παίρνοντας εξαρχής τα ηνία του αγώνα. Εκλεισε, σταδιακά, τον Ολυμπιακό, αλλά η κατοχή μπάλας δεν είχε ουσία, καθώς με εξαίρεση το μακρινό σουτ του Χούντελααρ στο 48' δεν απείλησε τον Κάρολ.

Οσο περνούσε η ώρα η πίεση αυξάνονταν και ήρθαν οι καλές ευκαιρίες των Χούντελααρ (63') και Χόλτμπι (65'), την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι», σε παθητικό ρόλο, προσπάθησαν να απειλήσουν με μια αντεπίθεση προς τον Μήτρογλου (62').

Ο Ζαρντίμ έβαλε τον Φουστέρ αντί του αρνητικού Γκρέκο (στο 65') για να βελτιώσει την εικόνα του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε την πρώτη του ευκαιρία στο 72' με το σουτ του Μασάντο. Αμέσως ο Πορτογάλος έβαλε και τον Τζιμπούρ αντί του Μήτρογλου και οι «ερυθρόλευκοι» σαν να «αφυπνίστηκαν». Είχαν ένα δίλεπτο δικής τους πίεσης, με την… τριπλή ευκαιρία σε μια φάση διαρκείας με τους Αμπντούν και Τζιμπούρ (δύο φορές).

Παρά την αντίδραση του Ολυμπιακού, το γκολ ήρθε, τελικά, από την Σάλκε με το μακρινό σουτ του Φουκς στο 77' (φέρει ευθύνη ο Κάρολ). Ο Ζαρντίμ έπαιξε το τελευταίο του «χαρτί» βάζοντας τον Ιμπαγάσα αντί του Μοντέστο για να δώσει μεγαλύτερη επιθετική πνοή στους «ερυθρόλευκους».

Οι πρωταθλητές απείλησαν με τον Φουστέρ στο 80', όμως άφησαν και χώρους στους Γερμανούς, που είχαν τις δικές τους ευκαιρίες με τους Πούκι (80', 88', 90'+2'), Φουκς (83') και Χούντελααρ (86'). Οσο για τον Ολυμπιακό, έχασε τη δική του ευκαιρία στο 90' με το κακό πλασέ του Μασάντο, αλλά το 1-0 δεν άλλαξε ως το τέλος.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 77' Φουκς

ΔΟΚΑΡΙ: 10' Χόλτμπι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 39' Παπαδόπουλος - 41' Χολέμπας

ΣΑΛΚΕ: Ούνερσταλ, Χέβεντες, Φουκς, Μάτιπ, Παπαδόπουλος, Τζόουνς, Νόιστετερ, Φαρφάν, Ντράξλερ (89' Μπαρνέτα), Χόλτμπι (71' Πούκι), Χούντελααρ (90'+1' Μαρικά).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης, Μοντέστο (81' Ιμπαγάσα), Αμπντούν, Γκρέκο (65' Φουστέρ), Μασάντο, Μήτρογλου (74' Τζιμπούρ).


Στους 16 του Champions League προκρίθηκε η Αρσεναλ, που επικράτησε με 2-0 της Μονπελιέ στο Emirates, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Την πρόκριση τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης εξασφάλισαν και οι Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Παρί Σεν Ζερμέν και Σάλκε.

Στην φάση των 16 του Champions League προκρίθηκε από τον 2ο όμιλο η Αρσεναλ, που επικράτησε με 2-0 της Μονπελιέ στο Λονδίνο, μετά και την νίκη της Σάλκε επί του Ολυμπιακού.

Μετά από ένα... άσφαιρο πρώτο μέρος, ο Γουίλσιρ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 49', ενώ στο 63' ο Ποντόλσκι, με ένα πολύ ωραίο γκολ, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την ομάδα του Βενγκέρ.

Την πρόκριση τους στους 16 από τον 4ο όμιλο εξασφάλισαν οι Μπορούσια Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μπορούσια έκανε... περίπατο στην Ολλανδία, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-1 του Αγιαξ, με τον Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει δύο γκολ.

Παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν από το 73' με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Αρμπελόα, η Ρεάλ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Μάντσεστερ, 1-1 με την Σίτι.

Οι ισπανοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 10' με τον Μπενζεμά, αλλά στο 73' ο Αγκουέρο, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Μετά την Πόρτο, η Παρί έγινε η δεύτερη ομάδα από τον 1ο όμιλο που πήρε την πρόκριση στους 16, αφού επικράτησε με 2-0 της Ντιναμό στο Κίεβο, με πρωταγωνιστή τον Λαβέτσι.

Ο αργεντινός άνοιξε το σκορ για τους γάλλους στο 45', ενώ στο 52', με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την ομάδα του Αντσελότι.

Η Μίλαν είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει την Μάλαγα στους 16 από τον 3ο όμιλο, μετά την νίκη της με 2-1 επί της Αντερλεχτ στο Βέλγιο.

Μετά από ένα πρώτο μέρος χωρίς γκολ, η ομάδα του Αλέγκρι άνοιξε το σκορ στο 47', με τον Ελ Σαραουί, ενώ στο 71' ο Μεξές, με ψαλιδάκι από το ύψος της περιοχής, πέτυχε το γκολ της αγωνιστικής και διπλασίασε το προβάδισμα των ροσονέρι!

Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 στο 78', με τον Ντε Σούτερ, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πάτο έβαλε τέλος στις ελπίδες της Αντερλεχτ για ένα θετικό αποτέλεσμα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 για την Μίλαν.

Τέλος, η Πόρτο, η οποία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της στην επόμενη φάση από την προηγούμενη αγωνιστική, επικράτησε εύκολα με 3-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Πορτογαλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων της Τετάρτης (21/11), για την 5η αγωνιστική:
Ζενίτ - Μάλαγα 2-2 (49' Ντάνι, 86' Φαϊζούλιν - 8' Μπουονανότε, 9' Σέμπα)
Μάντσεστερ Σ. - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (73' πέν. Αγκουέρο - 10' Μπενζεμά)
Αγιαξ - Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-4 (87' Χόεσεν - 8' Ρόις, 36' Γκέτσε, 41', 67' Λεβαντόφσκι)
Αντερλεχτ - Μίλαν 1-3 (78' Ντε Σούτερ - 47' Ελ Σαραουί, 71' Μεξές, 90'+1' Πάτο)
Πόρτο - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0 (20' Γκονζάλεζ, 67' Μουτίνιο, 85' Βαρέλα)
Ντιναμό Κιέβου - Παρί Σεν Ζερμέν 0-2 (45', 52' Λαβέτσι)
Σάλκε - Ολυμπιακός 1-0 (77' Φούκς)
Αρσεναλ - Μονπελιέ 2-0 (49' Γουίλσιρ, 63' Ποντόλσκι)





Πηγή: skai.gr