Αρχίζει το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα Α1 Ανδρών

Την έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ των Ανδρών το προσεχές Σαββατοκύριακο αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ: «Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, έχοντας ως βασική επιδίωξη την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού του Πρωταθλήματος, αποφάσισε την έναρξη της Basket League 2012-13 το Σάββατο 13/10/2012. Η απόφαση αυτή δεν αναιρεί την αδιάλειπτη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του επαγγελματικού μπάσκετ, όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα».

Μετά από διαπραγματεύσεις περίπου 3 ωρών και με το θέμα των τηλεοπτικών να αποτελεί «αγκάθι», τελικά αποφασίστηκε η αναβολή της πρεμιέρας να μην έχει διάρκεια πάνω από μία εβδομάδα. Το πρόγραμμα της πρεμιέρας θα ανακοινωθεί και επισήμως αύριο από τον ΕΣΑΚΕ, ενώ εκτός απροόπτου η 1η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα (15/10) με την αναμέτρηση Άρης-Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη.

Με την ολοκλήρωση του Δ.Σ., στο οποίο πήρε θέση και ο πρόεδρος της εταιρίας που διαχειρίζεται τα δικαιώματα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (TAF), ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, δεσμεύτηκε προς τις ομάδες ότι θα καταβάλει προσπάθειες για αύξηση των χρημάτων που θα έχουν λαμβάνειν από το διαφημιστικό χρόνο. Συνολικά οι ομάδες θα διασφαλίσουν περίπου 600.000 ευρώ από εγγυημένο τηλεοπτικό χρόνο, ενώ μαζί με την... οπισθοχώρηση των «αιωνίων», που δέχθηκαν το 50-50% της ΕΡΤ, το ποσό που θα μοιραστούν αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ.
Πηγή: skai.gr