Φερέιρα:"Το πιστεύουμε και θέλουμε να προκριθούμε"

O Ζεσουάλδο Φερέιρα επισήμανε πως αυτός ο αγώνας αποτελεί μια πρόκληση για τους πράσινους και ένα ισχυρό τεστ για τους παίκτες ώστε να δείξουν πόσο μαχητές είναι, τονίζοντας ότι πρέπει να του αποδείξουν ότι είναι ικανοί να σταθούν στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο."Το πιστεύουμε και θέλουμε να προκριθούμε", ανέφερε ο Πορτογάλος τεχνικός που κάλεσε τους φιλάθλους του Τριφυλλιού να γεμίσουν το ΟΑΚΑ για να σπρώξουν την ομάδα στην μεγάλη ανατροπή. "Οδηγός μας το δεύτερο ημίχρονο της Ισπανίας, αλλά πρέπει να σκοράρουμε", είπε ο Βύντρα.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ζεσουάλδο Φερέιρα:

-Ποια στοιχεία πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός για να προκριθεί αύριο;

"Το πρώτο στοιχείο είναι ότι πρέπει να βρούμε μια Μάλαγα πιο αδύναμη, όχι με τόση ποιότητα. Το δεύτερο στοιχείο ότι πρέπει η ομάδα να είναι πιο δυνατή, με πίστη στις δυνάμεις της, να αγωνιστεί πιο έντονα απ' ότι έπαιξε στην Ισπανία, άρα με περισσότερο ρυθμό και περισσότερη ένταση. Ο αυριανός αγώνας για μας είναι σημαντικός θα πρέπει να παίξουμε με σοβαρότητα και με τρόπο που θα μας ανταμείψει εφόσον πετύχουμε την ανατροπή και πάρουμε την πρόκριση. Είναι ένα τεστ για τους ποδοσφαιριστές, για να διαπιστώσω εάν είναι ικανοί να ανταποκριθούν στο υψηλό επίπεδο και αν είναι πολεμιστές. Στην Ευρώπη θα παίξουμε σίγουρα, απλά δεν ξέρουμε τη διοργάνωση. Οι ποδοσφαιριστές μου πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η τακτική είναι κάτι άλλο, το μαχητικό πνεύμα είναι κάτι διαφορετικό. Αυτό περιμένω να διαπιστώσω".

-Για το πως περιμένει την Μάλαγα να αγωνιστεί, που έρχεται κουρασμένη και με απουσίες παικτών;
"Κι εμείς παίξαμε αγώνα πρωταθλήματος το βράδυ του Σαββάτου και είχαμε μεγάλο ταξίδι με το λεωφορείο για την επιστροφή. Η Μάλαγα ταξίδεψε σήμερα για την Αθήνα και δεν είναι καλύτερο για την ανασύνταξη των δυνάμεών της, Ομως η Μάλαγα είναι μεγάλη ομάδα και έχει συνηθίσει να παίζει πολλά ματς σε μικρό χρονικό διάστημα. Για μας θα το επαναλάβω αποτελεί μια πρόκληση αυτός ο αγώνας για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα πρόκρισης".

-Βλέποντας το πρώτο ματς στην Ισπανία τι ποσοστά πρόκρισης δίνετε στις δυο ομάδες;
"Δεν είμαι δυνατός στα μαθηματικά για να δώσω ακριβή ποσοστά. Πιστεύω ότι έχουμε το αβαντάζ υπέρ μας για τη νίκη, αν και το πρώτο ματς έλειξε 2-0 υπέρ της Μάλαγα. Αυρίο ξεκινάμε από το 0-0, παίζουμε στο γήπεδό μας, το πιστεύουμε και θέλουμε να προκριθούμε. Αύριο μπαίνουμε στη μάχη σαν μεγάλος σύλλογος που είναι ο Παναθηναϊκός για να κάνει το παν για την ανατροπή και την πρόκριση".

-Στην Ισπανία είδαμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τόσο επιθετικός, για ποιο λόγο συνέβη αυτό; Δεν είχαν δυνάμεις οι παίκτες ή φταίει κάτι άλλο;

"Ολα συνετέλεσαν στο δικό τους ποσοστό. Μπήκαμε αγχωμένοι με λίγη αυτοπεποίθηση, το γρήγορο γκολ μας στέρησε τη δυνατότητα της γρήγορης αντίδρασης. Ηρθαν και παίκτες αργά στην προετοιμασία και δεν μπόρεσαν να ενσωματωθούν άμεσα. Υπάρχει βέβαια και μεγάλη διάφορά στα πρωταθλήματα που παίζουνε οι δύο ομάδες. Ενταση και σκληρή δουλειά προσπαθώ να περάσω στους παίκτες. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για την 4η ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος. Η Μάλαγα δεν είναι μεγάλο κλαμπ, αλλά φέτος έχει μια πολύ καλή ομάδα".

-Με δεδομένο το 2-0 του πρώτου αγώνα, να περιμένεουμε τον Παναθηναϊκό αύριο να παίξει διαφορετικά, πιο επιθετικά, με άλλη ενδεκάδα, με διαφορετική φιλοσοφία;
"Το σενάριο να κάνουμε 2-0 να πάμε παράταση και πέναλτι για να προκριθούμε δεν είναι το ιδανικό σενάριο. Υπάρχει ρίσκο τακτικής για να πετύχουμε πνευματική ανάταση και διαύγεια. Αν δεχτούμε γκολ θα κάνει δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού που πρέπει να ελεγχθεί με σιδερένια νεύρα και πάνω απ' όλα δεν πρέπει να δεχθούμε γκολ. Δεν πρέπει να συγκριθεί με τον αγώνα πρωταθλήματος που είχαμε το Σάββατο. Πρέπει να έχουμε πολύ καλό έλεγχο και αυτοπεποίθηση και να μην αφήσουμε την Μάλαγα να πετύχει γκολ. Περιμένω από τους φιλάθλους μας να γεμίσουν το γήπεδο γιατί από το αυριανό ματς εξαρτώνται πολλά πράγματα. Οχι μόνο από οικονομικής πλευράς που είναι πολύ σημαντικό, αλλά και από άποψη ιστορίας. Πρέπει να ξανακάνουμε τον Παναθηναϊκό μεγάλο στην Ευρώπη. Να έρθουν να μας ενισχύσουν με τα συνθήματα και την πίστη τους για να πετύχουμε την ανατροπή".

Βύντρα: Οδηγός το β' μέρος της Ισπανίας, αλλά πρέπει να σκοράρουμε

Τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο αρχηγός της ομάδας Λουκάς Βύντρα, ο οποίος, όπως πάντα ήταν... λιγομίλητος. Ξεκαθάρισε πως στόχος είναι η πρόκριση και γι' αυτή θα παλέψουν οι πράσινοι, λέγοντας πως οδηγός θα αποτελέσει το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Ισπανίας με την προϋπόθεση όμως να σκοράρει γκολ το Τριφύλλι...
"Δεν παίζει ρόλο η εμπειρία μου, το θέμα είναι τι τακτική θα ακολουθήσουμε με τον προπονητή μας και φυσικά δεν θα σας την πω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παίξουμε για την πρόκριση, Ξέρουμε οτι είναι δύσκολο αλλά θα προσπαθήσουμε", είπε αρχικά ο διεθνής αμυντικός.

- Αν το δεύτερο ημίχρονο στην Μάλαγα θα είναι οδηγός για το αυριανό ματς;

"Νομίζω ότι θα ειναι οδηγός, αλλά θα πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι και να πετύχουμε κάποια γκολ".

Πηγή: skai.gr