Φέντερερ: «Δεν θυμάμαι να έχω ξαναπαίξει τόσο μεγάλο σετ»

Χρειάστηκε να δώσει ένα «μαραθώνιο» διάρκειας περίπου 4.5 ωρών, αλλά ο Ρότζερ Φέντερερ εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά τένις του Λονδίνου. Ο πρώτος ημιτελικός του απλού ανδρών, που έφερε αντιμέτωπους τον Ελβετό Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και τον Αργεντινό Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, αποδείχθηκε αντάξιος της ιστορίας του φημισμένου Γουίμπλεντον, στις εγκαταστάσεις του οποίου διεξάγεται το Ολυμπιακό τουρνουά. Μετά από ένα εκπληκτικό ματς, ο Φέντερερ πήρε τη νίκη με 2-1 σετ και 19-17 στο τρίτο και αποφασιστικό, εξασφαλίζοντας το πρώτο του Ολυμπιακό μετάλλιο στο απλό (είχε αναδειχθεί «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο διπλό το 2008, με παρτενέρ τον Στάνισλαν Βαβρίνκα).

«Ηταν ένα πολύ δύσκολο ματς από την αρχή ως το τέλος. Στάθηκα τυχερός στο δεύτερο σετ (σ.σ. το κέρδισε στο τάι-μπρέικ) και ισοφάρισα, αλλά το τρίτο ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Δεν νομίζω να έχω ξαναπαίξει τόσο μεγάλο σε διάρκεια σετ, σε αγώνα best of three. Στο τέλος έπαιξε ρόλο η φυσική κατάσταση, αλλά και η νοοτροπία. Αισθάνομαι άσχημα για τον Χουάν Μάρτιν, αλλά πρέπει να είναι περήφανος», δήλωσε ο Φέντερερ, ο οποίος πριν λίγο καιρό κέρδισε στο ίδιο γήπεδο το έβδομο Γουίμπλεντον της καριέρας του.

Αν και δυσκολεύθηκε ιδιαίτερα, ο Ρότζερ Φέντερερ προκρίθηκε στον τελικό του μονού στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις του Λονδίνου. Μολονότι βρέθηκε να χάνει 1-0 σετ, ο Ελβετός, ο οποίος είναι Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, κατέβαλε την αντίσταση του μαχητικότατου Αργεντινού Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο ύστερα από περίπου 4,5 ώρες με 2-1 σετ (3-6, 7-6, 19-17) και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό, εκεί όπου θα προσπαθήσει να στεφθεί «χρυσός» Ολυμπιονίκης και στο μονό (σ.σ. το 2008 κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό). Στον τελικό ο Φέντερερ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του άλλου ημιτελικού, στον οποίο θα αναμετρηθούν ο Βρετανός Άντι Μάρεϊ και ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς.



Πανηγυρική πρόκρισή στον τελικό του απλού γυναικών στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις πήρε η Σερένα Γουίλιαμς, η οποία στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου θα αντιμετωπίσει τη ρωσίδα Μαρία Σαράποβα. Η Αμερικανή επικράτησε 6-1, 6-2 της Βικτόρια Αζαρένκα στα ημιτελικά και έστειλε τη Λευκορωσίδα στον «μικρό τελικό», όπου απέναντι στην Ρωσίδα Μαρία Κιριλένκο θα παλέψει για το χάλκινο.





Πηγή: skai.gr