Με το δεξί και... οφσάιντ μπήκε η Κροατία(3-1 την Ιρλανδία)

Με το... δεξί μπήκε η Κροατία στο EURO 2012. Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς επικράτησε 3-1 της Ιρλανδίας, στο δεύτερο χρονικά ματς του 3ου ομίλου της διοργάνωσης στο Πόζναν, με τον Μάντζουκιτς να πετυχαίνει δύο γκολ (3', 48΄), ενώ στο 43΄ σκόραρε και ο Γέλαβιτς. Για το συγκρότημα του Τζιοβάνι Τραπατόνι είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Λέντζερ στο 19΄.

Με γκολ από... τα αποδυτήρια ξεκίνησε η αναμέτρηση στο «Μουνισιπάλ». Αυτοί που πανηγύρισαν ήταν οι Κροάτες, με την κεφαλιά του Μάντζουκιτς στο 3ο μόλις λεπτό να αιφνιδιάζει τον Γκίβεν και να βάζει μπροστά την ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς (0-1). Δεν το έβαλαν κάτω οι Ιρλανδοί και χωρίς να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση έφτασαν στην ισοφάριση στο 19ο λεπτό με την κεφαλιά του Λέντζερ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντόιλ (1-1).

Στο 21΄ ο Γκίβεν έκανε σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Ράκιτιτς, ενώ στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους Κροάτες, πάντως, να έχουν τον έλεγχο και να ψάχνουν το δεύτερο γκολ περισσότερο από τους Ιρλανδούς που προσπαθούσαν στην κόντρα να γίνουν απειλητικοί. Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς τα κατάφερε να μπει στ' αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα, έστω κι αν ο Γέλαβιτς σκόραρε από θέση οφσάιντ στο 43ο λεπτό. Ο επιθετικός της Έβερτον ήταν σχεδόν ένα μέτρο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό των Ιρλανδών, χωρίς να το αντιληφθεί ο βοηθός διαιτητή.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς από την ομάδα του Τραπατόνι να μπει και να πιέσει για την ισοφάριση, οι Κροάτες πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 48ο λεπτό, πάλι με κεφαλιά του Μάντζουκιτς. Στη συνέχεια το ματς κύλησε, με τις δυνατές μονομαχίες να κυριαρχούν και τους Κροάτες να διατηρούν το προβάδισμα έως το τέλος κι έτσι να παίρνουν τη σημαντική νίκη.





Διαιτητής: Μπγιορν Κούιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες: Αντριους - Μόντριτς, Κράνιτσαρ

Οι συνθέσεις:

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Τζιοβάνι Τραπατόνι): Γκίβεν. Ο'Σέι, Λέντζερ, Νταν, Γουόρντ, ΜακΓκίντι (54΄ Κοξ), Γουίλαν, Αντριους, Νταφ, Κιν (74΄ Λονγκ), Ντόιλ (53΄ Γουόλτερς)

ΚΡΟΑΤΙΑ (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Σίλντεφελντ, Στρίνιτς, Ράκιτιτς (92΄ Ντουΐμοβιτς), Βουκόγιεβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς (89΄ Εντουάρντο), Μάντζουκιτς, Γέλαβιτς (72΄Κράνιτσαρ).
Πηγή: skai.gr