Η ενημέρωση των μικρομετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Το πλάνο για την «σωτηρία» του Παναθηναϊκού παρουσίασε σε μικρομετόχους της ΠΑΕ το απόγευμα της Τετάρτης, ο Γιάννης Αλαφούζος! Παρών στην συνάντηση και ο Δημήτρης Γόντικας!

Στην συνάντηση ενημέρωσης το παρών έδωσαν συνολικά 39 από τους 140 μικρομετόχους, οι οποίοι από τις 16:00 μέχρι λίγο πριν τις 17:30 άκουσαν δια στόματος Αλαφούζου, αλλά και από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Δημήτρη Γόντικα την ανάλυση του πλάνου σωτηρίας της ομάδας

Άκρως ενθαρρυντικά, πάντως, ήταν τα μηνύματα που πήραν οι Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Γόντικας

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας βρέθηκαν 39μέτοχοι του Τριφυλλιού, από τους 50 που είχαν δηλώσει ότι θα παραστούν, σε ενημέρωση που είχαν με τους ανθρώπους της πράσινης ΠΑΕ της προηγούμενες μέρες, με σκοπό να ακούσουν από τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Δημήτρη Γόντικα το πλάνο της λαϊκής βάσης στο οποίο θα στηριχτεί ο Παναθηναϊκός για να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο.

Μια παρουσίαση η οποία δεν έγινε με πίνακες και προτζέκτορες αλλά με τους Αλαφούζο και Γόντικα να απαντάνε στις απορίες των μετόχων και να προσπαθούν να τους εξηγήσουν το κάθε τι ώστε να τους δώσουν να καταλάβουν τι ακριβώς αλλά και πως θα συμβεί. Όπως επίσης να τους μιλάνε και για τους κινδύνους που ελοχεύει αυτή η κίνηση.

Η συνάντηση κράτησε για μια ώρα και τριανταπέντε λεπτά με τον Γιάννη Αλαφούζο να αποχωρεί γύρω στις 5.20μ.μ. λόγω κάποιων υποχρεώσεων και τον Δημήτρη Γόντικα να αναλαμβάνει για το επόμενο τέταρτο να λύνει τις όποιες απορίες.

Τα σημεία κλειδιά

Στα σημεία τα οποία θα πρέπει να σταθούμε από τα όσα συζητήθηκαν εντός της αίθουσας είναι πρώτον ότι ο Γιάννης Αλαφούζος ενημέρωσε πως το όλο πλάνο δεν πρόκειται να ξεκινήσει αν δεν γίνει πρώτα οριστικά η μεταβίβαση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο "Σωματείο".

Δεν πρόκειται δηλαδή κανείς να ζητήσει λεφτά από τον κόσμο αν δεν υπάρχει ένα επίσημο χαρτί με το οποίο ο νυν μεγαλομέτοχος θα παραχωρεί οριστικά και αμετάκλητα τις μετοχές του στο "Σωματείο".

Όπως ενημέρωσε αυτό αναμένεται να γίνει το αργότερο μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Επίσης οι δυο άνδρες σημείωσαν πως ο κάθε οπαδός του Παναθηναϊκού θα μπορεί να βοηθήσει καθώς η συνδρομή στο "Σωματείο" θα ξεκινάει για ανθρώπους με χαμηλά βαλάντια και θα ανεβαίνει. Βέβαια όσα και να προσφέρει ο καθένας θα έχει μια ψήφο και όχι ανάλογα με τα χρήματα που θα εισφέρει.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό υπάρχουν ήδη συζητήσεις με τράπεζες έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να καταβάλει το αντίστοιχο ποσό και μέσω καρτών και άτοκων δόσεων. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την αγορά διαρκείας.

Ο Γιάννης Αλαφούζος επανέλαβε πως ο πρωταρχικός στόχος είναι η συγκέντρωση 15 εκ. ευρώ έτσι ώστε να μπορέσει η ομάδα να αποκτήσει ένα βιώσιμο πλάνο.

Μάλιστα ο κ. Αλαφούζος υποστήριξε μεταξύ άλλων πως οι συζητήσεις με τράπεζα για την χορήγηση δανείου ύψους 5 εκ. ευρώ είναι σε πολύ καλό σημείο και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να έχει πάρει θετική απάντηση.

Από την άλλη όμως απέφυγε να μιλήσει για το ποσό το οποίο έχει ήδη συγκεντρώση το "Σωματείο" για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως εν συνεχεία αρκετοί εκ των μικρομέτοχων μίλησαν για κάποια λάθη που γίνονταν στο παρελθόν στην πράσινη ΠΑΕ και υποστήριξαν πως αρκετά πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν ενώ αναφέρθηκαν επίσης και στις συζητήσεις με την ΕΠΟ και το τι γίνεται με την αδειοδότηση.
Πηγή: skai.gr