ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ


Διαμαντίδης και Πρίντεζης για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας

Σε ερωτήσεις ενόψει του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας απάντησαν ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Γιώργος Πρίντεζης|«Εύχομαι να περάσουν και οι δύο ελληνικές ομάδες. Είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ που βρισκόμαστε στο φάιναλ φορ. Είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ να έχει και τις δύο ομάδες στον τελικό» έδειξε το δρόμο στους φιλάθλους και των δύο ομάδων ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
Σε ερωτήσεις ενόψει του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας απάντησαν ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Γιώργος Πρίντεζης στην ιστοσελίδα γνωστής εταιρείας αθλητικής ένδυσης στο «facebook». Τόσο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού όσο και ο φόργουορντ του Ολυμπιακού εξέφρασαν την επιθυμία να προκριθούν και οι δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό της 13ης Μαΐου, στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης.

«Εύχομαι να περάσουν και οι δύο ελληνικές ομάδες. Είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ που βρισκόμαστε στο φάιναλ φορ. Είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ να έχει και τις δύο ομάδες στον τελικό. Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι ένα ματς με ιδιαιτερότητες. Δεν τρέφω μίσος, όταν τελειώσει το ματς όλα τελειώνουν» έδειξε το δρόμο στους φιλάθλους και των δύο ομάδων ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ενόψει του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Διαμαντίδης εξήγησε:

«Μπορεί να μας έχει νικήσει δύο φορές φέτος η ΤΣΣΚΑ, αλλά εδώ μιλάμε για ένα φάιναλ φορ. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Θα πάμε εκεί για να νικήσουμε. Σαφώς θέλουμε να περάσουμε την ΤΣΣΚΑ. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Αν το αξίζουμε και μπορούμε, θα περάσουμε. Αν όχι, δεν θα περάσουμε».

Ερωτηθείς για το μεγάλο αστέρι της ρωσικής ομάδας, Αντρέι Κιριλένκο, ο Διαμαντίδης είπε:

«Τους δίνει ενέργεια. Τους δίνει δύναμη, σίγουρα μας προβληματίζει η παρουσία του. Πρέπει να μειώσουμε το τι κάνει, αλλά όλη η ομάδα της ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή. Παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες. Χρειάζεται δουλειά, συγκέντρωση και να έχουμε τύχη να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Πού θα κριθεί ο νικητής;

«Μικρές λεπτομέρειες παίζουν σημαντικό ρόλο. Η τύχη, τα λάθη, οι χαμένες μπάλες θα παίξουν το ρόλο τους. Το “pick ‘n’ roll” της ομάδας είναι πολύ βασικό για εμάς. Δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σε αυτό όμως».

Ο αρχηγός των «πρασίνων» υπογράμμισε τη σημασία του πάγκου του Παναθηναϊκού:

«Σίγουρα η ομάδα έχει αποδείξει ότι έχει 12 παίκτες ετοιμοπόλεμους. Δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Όσοι έρχονται από εκεί βοηθάνε. Έχουμε οδηγό τα δύο ματς που δώσαμε φέτος». Πάντως, ο Καστοριανός γκαρντ δεν θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός θα έχει ευκολότερο έργο στον τελικό, αν ξεπεράσει το «εμπόδιο» της ΤΣΣΚΑ: «Ο τελικός δεν νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολος από τον ημιτελικό. Θα είναι πιο δύσκολο ματς για εμάς, σίγουρα».

Στη συνέχεια ο Διαμαντίδης αναφέρθηκε στον Ομπράντοβιτς, εξηγώντας πως «για μένα είναι εξίσου σημαντικό και τι είδους άνθρωπος είναι πλην του επαγγελματία».

«Το μέλλον μου είναι στον Παναθηναϊκό. Έχω ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο και είμαι πολύ ευχαριστημένος» ήταν η απάντησή του σε σχετική ερώτηση, ενώ ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά πως «δεν έχω μετανιώσει που αποχώρησα από την Εθνική. Έχει κλείσει η Εθνική με ευχάριστες αναμνήσεις». Πλησιάζει η στιγμή που θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση; «Δεν το ξέρω. Είμαι στα 32, πλέον θα αρχίσει να παίρνει την κατιούσα. Θέλω να είμαι καλά στην υγεία μου. Όταν δεν θα είμαι καλά, θα αποχωρήσω. Να μπορώ να είμαι καλά, να παίζω σε υψηλό επίπεδο. Όσο μεγαλώνεις, όμως, δυσκολεύουν τα πράγματα». Στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει στη δική του θέση όποιον ανεγκέφαλο οπαδό πετά αντικείμενα: «Αυτοί οι άνθρωποι που πετάνε πράγματα, θέλω να τους πω ότι θα τους άρεσε να πάω εγώ πάνω και να του πετάω πράγματα; Να δούμε πως θα νιώσει. Εμείς να παρακαλάμε να μην μας πετύχει κάτι».

Στην ερώτηση αν έχει μετανιώσει για κάτι, θυμήθηκε ως αρνητική αντίδραση εκ μέρους του το περιστατικό με τον τότε παίκτη του Ολυμπιακού, Μίλος Τεόντοσιτς, όταν τον είχε φτύσει:


«Υπάρχουν επιλογές που ίσως να μην έκανα, αλλά τις έκανα και τις στηρίζω. Ίσως μία αντίδραση μου να ήταν λάθος. Ίσως αυτό να άλλαζα, την αντίδραση μου στο περιστατικό με τον Τεόντοσιτς. Απλά, για να φτάσεις να κάνεις κάτι, έχουν προηγηθεί κάποια πράγματα. Κατά τα άλλα δεν έχω μετανιώσει». Στο τέλος, ο Διαμαντίδης απέκλεισε το ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ποιόν αντίπαλο προτιμά ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης, εφόσον η ομάδα του ξεπεράσει την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό; Παναθηναϊκό ή ΤΣΣΚΑ;

«Τον Παναθηναϊκό θα έλεγα. Κι επειδή τον γνωρίζουμε καλύτερα κι επειδή θα είναι καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ να έχει δύο ομάδες στον τελικό» είπε ο άσος των «ερυθρολεύκων».

Όπως εξήγησε, στόχος του Ολυμπιακού είναι βέβαια η νίκη στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, αλλά τόνισε πως «αν χάσουμε, δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου».

Ο Πρίντεζης παραδέχτηκε:

«Δεν είμαστε το φαβορί κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ήταν μεγάλη επιτυχία η πρόκριση στο φάιναλ φορ, αλλά δεν σταματάμε εκεί. Πάμε εκεί για να νικήσουμε. Δεν αγχωνόμαστε, αλλά πρέπει να έχουμε δημιουργικό άγχος. Μόνο καλύτεροι γινόμαστε μέχρι στιγμής. Πρέπει να δώσουμε το 100% και πιστεύω ότι μπορεί να νικήσουμε. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πίεση. Παίξαμε πολύ καλά σε όποια ματς είχαμε πίεση. Αν χάσουμε. δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου». Το ατού των «ερυθρόλευκων», σύμφωνα με τον Γιώργο Πρίντεζη, είναι πως «παίζει σαν ομάδα ο Ολυμπιακός. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που να κοιτάζει να βάλει περισσότερους πόντους στην ομάδα. Προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πετυχαίνουμε το εύκολο καλάθι».

Για τους στόχους του Ολυμπιακού, ο διεθνής φόργουορντ επισήμανε:


«Από την αρχή της χρονιάς είχαμε θέσει ως στόχο να φτιάξει η ομάδα έναν καλό κορμό, να κάνει μία καλή παρουσία. Όταν ανέβηκε ο πήχης, σαν στόχο είχαμε το πρωτάθλημα. Η πρόκριση στο φάιναλ φορ ήρθε ως απόρροια της καλής μας απόδοσης. Έτσι και δεν καταφέρουμε να πάμε τελικό ή να πάρουμε τον τίτλο, σίγουρα το πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος».

Η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Ρίκι Ρούμπιο αποδυναμώθηκε;

«Δεν πιστεύω ότι ο Ρούμπιο έκανε τόση διαφορά όσο κάνει στο ΝΒΑ. Ο Μαρσελίνιο Ουέρτας έδεσε κατευθείαν και είναι πολύ καλός. Για μένα ο Ναβάρο και ο Λόρμπεκ είναι τα κλειδιά. Αν περιορίσουμε αυτούς τους δύο, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες» είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τεχνικό του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς.

«Ο προπονητής παίζει πάντα πολύ σημαντικό ρόλο στη βελτίωσή ενός παίκτη. Ένας καλός προπονητής που καταφέρνει να βγάζει το 100% από τον κάθε παίκτη είναι σίγουρα ο Ίβκοβιτς. Όλα παίζουν ρόλο, συμπαίκτες, προπονητής κ.α. Για μένα η περυσινή ήταν μία δύσκολη σεζόν στη Μάλαγα. Δεν μου άξιζε όλο αυτό που έγινε. Είχα ένα καλοκαίρι να δουλέψω και προσπάθησα να μην χάσω ούτε μία μέρα προπόνησης» επισήμανε για να ευχηθεί στο τέλος: «Μακάρι να μείνω στον Ολυμπιακό μέχρι να τελειώσω την καριέρα μου».
 

Άρθρα που παραπέμπουν εδώ

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό»
Σε μια περίοδο που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρίσκονται στα… χαρακώματα και με τους τελικούς της Α1 ενόψει,…
18.05.2013, 21:19
Με νίκες ολοκλήρωσαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την Πυλαία, επικρατώντας 71-61 του ΠΑΟΚ για την 26η και τελευταία αγωνιστι…
18.05.2013, 21:14
Αναστασίου στο Goal χωρίς Σύνορα: Θέλω ένα Παναθηναϊκό που να εκπέμπει υγεία
O Γιάννης Αναστασίου μίλησε στην αθλητική εκπομπή του ΣΚΑΪ Goal χωρίς Σύνορα στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντε…
18.05.2013, 17:14
Αλαφούζος: Ανασυγκροτήσαμε την ΠΑΕ - όραμα μας ένας πολύ καλός Παναθηναϊκός
"Πλέον έχουμε καταφέρει να ανασυγκροτήσουμε την ΠΑΕ, το 58% ανήκει στην Συμμαχία, είμαστε πλέον 8.500 μέλη και…
18.05.2013, 01:23
Κάταγμα στη μύτη ο Σταφυλίδης, χάνει τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα
Χωρίς τον Κώστα Σταφυλίδη, που υπέστη σήμερα κάταγμα στη μύτη στην διάρκεια της προπόνησης, και με περιορισμέν…
17.05.2013, 19:06
Σπανός: «Αν μείνω στην ομάδα θα μείνει και ο Παράσχος»
Την απόφαση του Γιώργου Σπανού, σχετικά με το αν θα παραμείνει η όχι στην ομάδα του Ατρομήτου, περιμένει και ο…
17.05.2013, 19:03
Δεκτή η αίτηση του Αρη για το άρθρο 99
Την είσοδο του στο άρθρο 99 πανηγυρίζει ο Άρης. Η αίτηση υπαγωγής στο συγκεκριμένο άρθρο έγινε δεκτή από το Πρ…
17.05.2013, 19:01
Όσο χρειαζόταν για να νικήσει
Χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τα Ιλίσια στην αναμέτρηση…
16.05.2013, 20:32
Το βιογραφικό του Ντέιβιντ Μπέκαμ
Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν γνωστοποίησε σήμερα ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο 38χρονος …
16.05.2013, 20:23
Αντιδράσεις για την αποχώρηση του Μπέκαμ από την ενεργό δράση
Γκάρι Νέβιλ (πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γ. και της εθνικής Αγγλίας): «Νομίζω ότι απλά αισθάνεται πως είναι …
16.05.2013, 20:17

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 71  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΚΛΕΙΣΤΕΣ OI ΑΡΔΗΤΤΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΥ Λ. ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ ΚΑΙ Λ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ, ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Λ. ΑΜΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ.