Η ΑΕΚ "πάγωσε" τον Παναθηναϊκό(2-0), στο - 4 απο την κορυφή

Μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οι "πράσινοι" ηττήθηκαν 2-0 από την ψυχωμένη ΑΕΚ στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 24ης ημέρας του πρωταθλήματος  της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ του Λεονάρντο στο 48΄ και αυτό του Κλωναρίδη στο 71΄ άφησαν τέσσερις βαθμούς πίσω το "τριφύλλι" από τον "αιώνιο" αντίπαλό του, ενώ για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα η ομάδα του Ζεσουάλντο Φερέιρα γνωρίζει την ήττα για δεύτερη διαδοχική φορά (προηγήθηκε το 2-0 από τον ΠΑΟΚ).

Ο Παναθηναϊκός υποτίθεται πως ήταν η ομάδα που ήθελε περισσότερο το ματς και θα περίμενε κανείς από τους παίκτες του να μπουν στο γήπεδο και να πιέσουν. Αντίθετα, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο του αγώνα σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας δύο καλές φάσεις μπροστά στην εστία του Καρνέζη.

Στην πρώτη, το σουτ του Σιαλμά έξω από την περιοχή βρήκε στο σώμα του Μαρίνου και, αφού "έγλυψε" το οριζόντιο δοκάρι, πέρασε κόρνερ. Στο διάστημα αυτό οι "πράσινοι" δεν απείλησαν ούτε μία φορά τον Κωνσταντόπουλο και όχι μόνο αυτό, αλλά η συνολική εικόνα τους έδειχνε μία ομάδα που, όπως και στα περασμένα παιχνίδια, περίμενε τον αντίπαλό της πίσω από τη μεσαία γραμμή και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να βγει μπροστά.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, οι παίκτες της πήγαιναν πρώτοι πάνω στη μπάλα, ενώ οι "πράσινοι", με παιδαριώδη λάθη στην ανάπτυξη και παίκτες... εκτός παιχνιδιού (Κουΐνσι), θα πρέπει να αισθάνονταν ικανοποιημένοι με το 0-0 στα πρώτα 45 λεπτά. Η Ένωση είχε "καθαρή" ευκαιρία να προηγηθεί στο 45΄, όταν, μετά από ασυνεννοησία Σπυρόπουλου-Κουΐνσι, ο Γεωργέας έδωσε στον Βάργκας, αυτός "σέρβιρε"... μισό γκολ στον Λεονάρντο, το πλασέ του οποίου στην "καρδιά" της μικρής περιοχής έφυγε άουτ.

Με ευκαιρία για το "τριφύλλι" ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, από πάσα του Ζέκα, ο Κατσουράνης έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε με διπλή προσπάθεια.

Το γκολ ήρθε για την ΑΕΚ στο 48΄. Το μακρινό φάουλ του Λεονάρντο και η μεσολάβηση του Κάφέ απο ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, αιφνιδίασε τον Καρνέζη για το 1-0. Μη έχοντας επιλογές, οι "πράσινοι" βγήκαν μαζικά στην επίθεση και στο 60΄ δεν τους δόθηκε πέναλτι σε κράτημα του Χριστοδουλόπουλου από τον Γεωργέα. Αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει από τα πρώτα λεπτά, το έκαναν μετά το γκολ που δέχτηκαν, αλλά ήταν αργά... Άλλωστε, από τα έξι ματς, στα οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Παναθηναϊκός (με το σημερινό), μόνο σε ένα έφυγε νικητής (με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, 1-2). Τελικά το "τρίποντο" της ΑΕΚ "σφράγισε" ο Κλωναρίδης στο 71΄, με αποτέλεσμα ο "Δικέφαλος" να πανηγυρίσει τη νίκη μετά από τρεις αγώνες.

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Καράμπελας, Γεωργέας, Λεονάρντο, Κλωναρίδης - Κατσουράνης, Μαρίνος, Σιμάο

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καφές (66΄ Λαγός), Κοντοές, Μανωλάς, Λεονάρντο, Σιαλμάς (64΄ Κλωναρίδης), Μάκος, Καράμπελας, Βάργκας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος (76΄ Μπέλεκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Καντέ, Τοτσέ, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι (65΄ Κλέιτον), Ζέκα, Μπιάρσμιρ, Μαρίνος (70΄ Καραγκούνης), Σιμάο, Κατσουράνης (80΄ Νίνης), Σπυρόπουλος.



Τα αποτελέσματα της 24ης ημέρας στη Σούπερ Λίγκα, στις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν έως τώρα:


ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-1
Ατρόμητος-Δόξα Δράμας 2-0
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-3
ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 2-0
Κέρκυρα-Ξάνθη 2-0
Ολυμπιακός-Αρης 3-0
Παναιτωλικός-Εργοτέλης 2-0
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-0

Η βαθμολογία


ΑΓ. ΒΑΘ.
1. Ολυμπιακός 24               58
2. Παναθηναϊκός 24             54
3. ΠΑΟΚ 24                        42
4. ΑΕΚ 24                           41
5. Ατρόμητος 23                    40
6. Αστέρας Τρίπολης 24        37
7. ΟΦΗ 24                            33
. Άρης 24                              33
9. Ξάνθη 24                           29
10. Πανιώνιος 24                    26
11. Λεβαδειακός 23               25
12. ΠΑΣ Γιάννινα 23               24
. Παναιτωλικός 24                  24
. Κέρκυρα 24                        24
15. Εργοτέλης 24                   23
16. Δόξα Δράμας 23              15



Πηγή: skai.gr