Στο μείον 2 μέσω... Τούμπας ο Ολυμπιακός(2-0 τον ΠΑΟΚ)

Στη μάχη του τίτλου μπήκε ξανά ο Ολυμπιακός. Μέσα σε 14 λεπτά οι πρωταθλητές "καθάρισαν" το ντέρμπι της 20ής ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας με τον ΠΑΟΚ και με το 2-0 πλησίασαν τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στους δύο βαθμούς.

Ο Αμπντούν στο 5΄ και ο Μιραλάς στο 18΄ ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε. Από το 76΄ ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Λάζαρ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Μιραλάς μπήκε από αριστερά, έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 5΄ το σουτ του Ιμπαγάσα τράνταξε τη συμβολή των δοκαριών του Κρέσιτς και στην εξέλιξη της φάσης, ο Αμπντούν από πολύ κοντά, μετά από προσωρινή επέμβαση του Μαλεζά, άνοιξε το σκορ για τους "ερυθρόλευκους" (0-1). Στο 18΄ ο Μιραλάς μπήκε χωρίς πίεση στην περιοχή και με άψογο πλασέ έκανε το 0-2 και, πλέον, η πλάστιγγα του ματς είχε γείρει από νωρίς στη μεριά των Πειραιωτών.

Από το 20ο λεπτό και μετά ο Ολυμπιακός, που μέχρι τότε ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα, οπισθοχώρησε κάπως, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να αναλάβει την πρωτοβουλία και να απειλήσει στο 29΄, με το σουτ του Πάμπλο Γκαρσία να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μέγερι. Η κακοτυχία που έπληξε τον "Δικέφαλο του Βορρά" πριν το ματς με τον Ολυμπιακό (ο Γλύκος τραυματίστηκε κι ενώ είχε δηλωθεί ότι θα ξεκινήσει, τελικά έπαιξε ο Κρέσιτς), συνεχίστηκε και στη διάρκειά του. Ο Κατσικάς ήταν το δεύτερο "θύμα" στο 11΄ (αντικαταστάθηκε από τον Μπαλάφα), ενώ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου τραυματίστηκε και ο Αθανασιάδης, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Ιβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κακό ποιοτικά, με σκληρά μαρκαρίσματα κυρίως από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που όσο έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν να πετύχουν το γκολ για να ξαναμπούν στο ματς επιδίδονταν σε αντιαθλητικά χτυπήματα. Ο Λάζαρ στο 76΄ είδε την κόκκινη κάρτα καθώς, αφού έκανε σκληρό φάουλ στον Μιραλάς, στη συνέχεια έριξε... κουτουλιά στον Τζιμπούρ, που του ζήτησε το λόγο. Η πιο μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο χάθηκε για τον Ολυμπιακό στο 87΄, με τον Μοδέστο να βρίσκεται απέναντι από τον Κρέσιτς και να σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Κίτρινες: Σταφυλλίδης, Γκαρσία, Φωτάκης - Αμπντούν, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ

Κόκκινες: 76΄ Λάζαρ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Λίνο, Κατσικάς (11΄ Μπαλάφας), Μαλεζάς, Πάμπλο Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (80΄ Ρομπέρ), Αθανασιάδης (38΄ Ιβιτς).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοδέστο, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (62΄ Τοροσίδης), Αμπντούν (88΄ Χολέμπας), Μιραλάς (77΄ Καζίμ Ρίτσαρντς), Τζιμπούρ.
Πηγή: skai.gr