Επιστροφή στις νίκες(3-0 ο Ολυμπιακός τον Εργοτέλη)


Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με 3-0 του Εργοτέλη σε αναμέτρηση για την 19η ημέρα. Τα τέρματα των «ερυθρόλευκων» σημείωσαν οι Πάντελιτς (58΄), Μέλμπεργκ (65΄) και Φετφατζίδης (90΄) ενώ ο Εργοτέλης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με εννέα παίκτες, λόγω αποβολής των Χίμπλιγκερ και Μπουχαλάκη με δεύτερ κίτρινη κάρτα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό, όταν ο Αμπντούν βρήκε πολύ ωραία τον Πάντελιτς στην μικρή περιοχή, ο Σέρβος έκανε το σουτ αλλά ο Πίρσον απέκρουσε. Τέσσερα λεπτά αργότερα (12΄) ο Ιμπαγάσα σέντραρε για τον Ντιόγκο, ο Βραζιλιάνος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι των φιλοξενούμενων. Η ομάδα του Βαλβέρδε συνέχισε να έχει την υπεροχή του αγώνα χωρίς ωστόσο να μπορεί να σημειώσει ένα τέρμα. Οι γηπεδούχοι έχασαν δύο ακόμη ευκαιρίες πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Πάντελιτς, στο 39΄ και στο 42΄ αλλά και στις δύο περιπτώσεις τα σουτ του Σέρβου έστειλαν την μπάλα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν για ένα τέρμα. Στο 56ο λεπτό η ομάδα της Κρήτης έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χίμπλιγκερ με πολύ αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αμέσως μετά ο Μαρκάνο έκανε το γύρισμα μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Πάντελιτς άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Πέντε λεπτά αργότερα τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, καθώς αποβλήθηκε και ο Μπουχαλάκης με δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα. Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν εκ νέου την αριθμητική υπεροχή, αυτή τη φορά με τέρμα του Μέλμπεργκ μετά από σέντρα του Αμπντούν. Στο 90ο λεπτό ο Φετφατζίδης διαμόρφωσε το τελικό 3-0.


Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες : Ορμπάιθ, Αμπντούν - Μπουχαλάκης, Χίμπλιγκερ, Κατσικοκέρης, Γιοβάνοβιτς

Κόκκινες : Χίμπλιγκερ (δεύτερη κίτρινη), Μπουχαλάκης (δεύτερη κίτρινη)

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Α.Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (83΄ Παπάζογλου), Μοντέστο, Μαρκάνο, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (69΄ Μακούν), Ντιόγκο, Αμπντούν (74΄ Φετφατζίδης), Πάντελιτς

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλιγκερ, Δάρλας (50΄ Γιοαλούσης), Μπουχαλάκης, Κυριακίδης, Ολίσε, Λεάλ, Κατσικοκέρης, Μπούντιμιρ (62΄ Γιοβάνοβιτς), Σασιασβίλι (55΄ Τζανακάκης)


Πηγή: skai.gr