Ξενιάδης: Φέρνω τα 10 εκατ. σε 4 μέρες


Στην εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ βρέθηκε ο Βασίλης Ξενιάδης, ανοίγοντας τα χαρτιά του σχετικά με την προσπάθεια που κάνει προκειμένου να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο 46χρονος επιχειρηματίας είπε αρχικά για τις αμφισβητήσεις που υπάρχουν για το πρόσωπό του: «Οι δημοσιογράφοι κάνουν λάθος. Θα έπρεπε να ασχολούνται με την ΑΕΚ και όχι με τα διπλώματά μου. Έχω φοιτήσει στο Τζέρσεϊ σε οικονομικό πανεπιστήμιο. Εγώ δεν θέλησα δημοσιότητα. Κατέθεσα μία πρόταση ενός Ομίλου στον πρόεδρο της ΑΕΚ. Κακώς βγήκε προς τα έξω».

Δεσμεύτηκε ότι θα δώσει όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για να πάρει το 51% των μετοχών της ΠΑΕ. Τόνισε δε ότι έχει «καθαρότατο ποινικό μητρώο» και τόνισε ότι υπάρχουν τα 10.250.000 ευρώ και μπορούν να παρουσιαστούν τις επόμενες τρεις-τέσσερις μέρες, με την πλευρά της ΑΕΚ, διά του νομικού της εκπροσώπου κ. Οικονομόπουλου να έχει αντιρρήσεις σχετικά με την φερεγγυότητα της πρότασης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα που έχει κάνει η πλευρά του επιχειρηματία: «Ο όμιλος έκανε μία έρευνα με την Morgan Stanley, στο Λονδίνο. Εκεί απευθυνθήκαμε πρώτα. Όλες οι επαφές μας έγιναν στο Λονδίνο. Δεν θέλαμε να δώσουμε αφορμή σε κανέναν άνθρωπο της ΑΕΚ να αποκαλύψουμε τις προθέσεις μας. Είδαμε ότι ήταν μία χρονοβόρα διαδικασία και αποφασίσαμε να πάμε κατευθείαν στον μεταβατικό πρόεδρο της ΑΕΚ. Το πρώτο ραντεβού κλείστηκε με τον καλό μου φίλο κ. Στράτο που αναμείχθηκε. Θέλουμε τα 2,5 εκατ. ευρώ και εν συνεχεία τα 7,5 εκατ. ευρώ ως ταμειακή διευκόλυνση. Επειδή ξέραμε ότι εμπλέκεται το θέμα της Morgan, έπρεπε να εξετάσουν και οι νομικοί. Ρωτήσαμε αν υπάρχει άλλη πρόταση και μου είπε ο Αδαμίδης ότι μόνο ενδιαφέρον. Στο δεύτερο ραντεβού μας είπαν πως θα πρέπει να δείξουμε τα κεφάλαια και είπαμε μάλιστα να πάμε μαζί στην Morgan Stanley και είπανε όχι. Είπανε τα πρώτα 2,5 εκατ. ευρώ να πάνε στη Morgan Stanley για τις μετοχές και τα υπόλοιπα να πάνε στη ΑΜΚ»

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω με ποιον αξιωματούχο της Morgan Stanley έχω μιλήσει. Είστε μία αναξιόπιστη εταιρία», είπε ο Ξενιάδης, για να του απαντήσει ο κ. Οικονομόπουλος: «Γιατί θέλετε να μπείτε σε μία αναξιόπιστη ΠΑΕ;», με τον Ξενιάδη να απαντάει: «Γιατί θέλουμε να την κάνουμε αξιόπιστη». Εν συνεχεία επανέλαβε ακόμα μία φορά πως τα χρήματα των 10 εκατ. ευρώ υπάρχουν, σε αντίθεση με την ΠΑΕ ΑΕΚ που δεν έχει ελεύθερο το 51% των μετοχών της, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε: «Ο όμιλος ενδιαφέρεται να επενδύσει. Ο όμιλος θα αγοράσει την ΑΕΚ. Δεν θα είμαι εγώ πρόεδρος»

«Οι νομικοί μου, απάντησαν στον κ. Οικονομόπουλο, τα έχουμε όλα αυτά που χρειάζονται από την ΕΕΑ. Ας κανονίσουμε με την ΠΑΕ ΑΕΚ για να προχωρήσουμε. Μου κοπανάνε από την αρχή για την ΕΕΑ. Εγώ και στο Facebook απάντησα ότι τα έχω. Είπα δείξτε μου το 51%. Επίσης είπα και τις αρχικές προϋποθέσεις που ζήτησε η ΠΑΕ ΑΕΚ τις δέχομαι. Για αυτό ας πάμε στα νομικά θέματα με τη Morgan».

Εν συνεχεία ρωτήθηκε για το αν θα έκανε κίνηση ο κ. Ξενιάδης κατευθείαν στην Morgan Stanley αν δεν μπορούσε να τα βρει με την ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε ότι από πίσω του είναι κινεζική εταιρία: «Θα κάνω ότι είναι δυνατό. Γιατί όχι. Αν δεν τα βρω με τη διοίκηση θα κάνω και αυτό. Πιστεύω ότι θα τα βρούμε με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Αφού μου είπε ο κ. Οικονομόπουλος ότι υπάρχει το 51%, τότε δεν υπάρχει θέμα. Οι πίσω μου είναι Κινέζοι. Δεν ενδιαφέρονται μόνο για την ΑΕΚ, ξεκινάμε ένα πρότζεκτ στην Ελλάδα, έχουμε κάνει ήδη επενδύσεις στην Αυστρία και την Γερμανία. Είναι ένα πρότζεκτ πάνω στο Real Estate, αλλά επειδή είμαι Έλληνας το έφερα και εδώ. Και βέβαια σκεφτόμαστε το θέμα του γηπέδου και μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια.Έχουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που μας κάνουν νόμιμους. Μπορώ να έχω τα χρήματα μέχρι την Πέμπτη, αρκεί να μου εγγυηθείτε ότι στη Γ.Σ. της 3ης Φλεβάρη θα υπάρχουν οι μετοχές».

«Βόμβες» από τον Οικονομόπουλο για τον Ξενιάδη!

Στην εκπομπή «ΔΙΚΗ» του ΣΚΑΪ εκτός του Βασίλη Ξενιάδη, δίνει το παρόν και ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος και με καταγγελίες ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να συλληφθεί ο Ελληνας επιχειρηματίας και υποψήφιος επενδυτής της ΑΕΚ που έχει ανεκτέλεστη απόφαση εις βάρος του! Μεταξύ άλλων έχει πει «Υπάρχει μια σύμβαση ενεχύρου από το 2006 με την Morgan Stanley. Οι μετοχές έχουν αυξηθεί από Μ.Κ. Ανακρίβειες και αναλήθειες λέγονται τώρα από τον κ.Ξενιάδη. Δεν έδωσε τα χέρια με κ.Αδαμίδη στην πρώτη του συνάντηση. Υπάρχει μια ανεκτέλεστη απόφαση εις βάρος του από το 2007. Πέντε φορές έχει καταδικαστεί και ανά πάσα στιγμή μπορεί να συλληφθεί ο κ.Ξενιάδης. Επίσης δεν μπορεί η Morgan Stanley να δώσει πληροφορίες χωρίς την έγκριση μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ετσι λέει η σύμβαση μας. Υπάρχει δημοσίευμα του Εθνους που λέει ότι χρωστάτε. Σύμφωνα με την ΔΟΥ Πειραιά με εταιρία σας 1.656.000 ευρώ. Υπάρχουν και άλλες εταιρίες που χρωστάτε.

Ειπατε κ.Ξενιάδη στην συνάντηση μας ότι θα σκεφτείτε αν θα φέρετε ποινικό μητρώο. Αν δείξετε τα λεφτά θα μας πάει ο κόσμος της ΑΕΚ… καροτσάκι να υπογράψουμε. Υπάρχει το 72% διαθέσιμο από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Κάνουμε Γ.Σ. εγκεκριμένες από το Υπουργείο Εμπορίου. Θα πάρει το 51% με αύξηση Μ.Κ. αν δείξει τα λεφτά κα στις 3 Φεβρουαρίου απλά θα επιβεβαιώσει πανηγυρικά ότι είστε αφεντικό. Μέσω μόνο με Νοτιά και Supporters έχουμε το 72%. Ο επενδυτής θα μπει στην ΑΕΚ χωρίς ευρώ σε κανέναν μέτοχο. Η συμμετοχή γίνεται με χρήματα στα ταμεία της ΑΕΚ. Ο κ.Ξενιάδης είναι ένας άνθρωπος ξεπετάχτηκε ξαφνικά, είπε είμαι ΑΕΚ, τον έφερε ο κ.Στράτος. Εχω εντολή να πάρω τα χρήματα της ΠΑΕ ΑΕΚ από την υπόθεση Ψωμιάδη και ότι όποιος επενδυτής έρθει δεν θα πειράξει αυτά τα χρήματα. Θέλετε κ.Ξενιάδη να πάρετε μια ομάδα ή να την καταστρέψετε; Ο κ.Ξενιάδης είπε ότι έχει χρήματα στην Κίνα. Ας τα αποδείξει όλα αυτά. Η ΕΕΑ θέλει λευκό ποινικό μητρώο και ασφαλιστικές ενημερότητες και τρεις τελευταίες φορολογικές ενημερότητες. Είναι πλασματικό ενέχυρο το ποσοστό της Morgan Stanley. Εγώ δεν έχω τίποτα στην ΑΕΚ. Αλλοι αποφασίζουν. Εγώ είμαι δικηγόρος σε μια υπόθεση. Εμείς θέλουμε να πληροί τις προϋποθέσεις. Δεν ακούω στοιχεία από τον κ.Ξενιάδη. Οποιος δώσει 10.250.000 ευρώ θα πάρει στις 3 Φλεβάρη το 51% της ΠΑΕ ΑΕΚ. Δώστε τα λεφτά κ.Ξενιάδη. Δεν γνωρίζω αν το δάνειο είναι περασμένο στα βιβλία. Είναι αδιανόητο να μην είναι. Θα πρέπει να απαντήσεις ο κ.Πουλάκος, ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ».

Σταθάκος: Το 86% ανήκει στη Morgan Stanley

Παρέμβαση στη συζήτηση έκανε και ο εκπρόσωπος των Φίλων της ΑΕΚ, κ. Σταθάκος, ο οποίος είπε: Το 86% των μετοχών έχει δοθεί ως ενέχυρο στη Morgan. Αυτό το είδα στο μετοχολόγιο πριν από δύο μήνες. Για να δοθούν χέρια πρέπει να υπάρχουν και σκέλια. Η διοίκηση της ΑΕΚ είναι διοίκηση αχυρανθρώπων. Με ποιους έδωσε λοιπόν τα χέρια. Ο κ Αδαμίδης από την προηγούμενη Γ.Σ. εμφάνισε τον κ. Βλάχο, που είδε, απήλθε και δεν είπε λέξη. Δεσμεύτηκε ο κ Αδαμίδης πως αν δεν εμφανιστεί θα αποκαλύψει το όνομά του και τώρα τελευταία μάθαμε ότι δεν ήξερε. Ο κ. Ξενιάδης εμφανίστηκε εδώ και κάτι μέρες, αυτό που είχε να κάνει τόσες μέρες είναι να βρει ποιος είναι. Αλλά ποια είναι η διοίκηση. Η διοίκηση βρίσκεται στο Λονδίνο. Είναι η διοίκηση που παίζει με σημαδεμένα ζάρια.

«Αν πληρείς τις προϋποθέσεις, παίρνεις την ΠΑΕ»

Ο Ξενιάδης, μετά από σχετικές ερωτήσεις, τόνισε ότι «δε θα είμαι εγώ στην ΑΕΚ αν ο όμιλος πάρει την ΠΑΕ». Συνέχισε να ρωτάει τον Οικονομόπουλο για το αν οι μετοχές ανήκουν στην Morgan Stanley ή όχι, με τον δικηγόρο να απαντάει πως «αν ο κ. Ξενιάδης παρουσιάσει ως την Πέμπτη λευκό ποινικό μητρώτο, τα 10.250.000 ευρώ και τις τρεις τελευταίες φορολογικές δηλώσεις του, από το... Τσιμπουκτού ή οπουδήπουτε αλλού κάνει δήλωση, τότε να είναι σίγουρος ότι στις 3 Φεβρουαρίου η ΠΑΕ θα είναι δική του. Είναι απλά τα πράγματα».

Ο Ξενιάδης δήλωσε πως θα τα παρουσιάσει αυτά αν η ΠΑΕ παρουσιάσει το 51% των μετοχών και σε ερώτηση για το ποιος θα τρέχει την ΠΑΕ αφού οι Κινέζοι δεν μπορούν από τη στιγμή που δεν έχει περάσει σχετικός νόμος, απάντησε πως «μπορεί να είμαι και εγώ», αν και λίγα λεπτά πριν είχε πει πως δε θα είναι αυτός... Παράλληλα, επισήμανε ότι αγαπάει πολύ την ΑΕΚ, τη νοιάζεται και θέλει να τη βοηθήσει και να χτίσει γήπεδο «στη Φιλαδέλφεια και μόνο στη Φιλαδέλφεια

«Έχουμε κάνει οικονομικό έλεγχο. Ο κ Αδαμίδης συμφώνησε να κάνουμε την καταβολή και αν το χρέος είναι πάνω από 40 εκατ. ευρώ, τότε αναλαμβάνει τη διαφορά η διοίκηση. Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι αμπέλι. Πήραμε κάποια έγγραφα από την ΠΑΕ. Όπως φεύγουν οι πληροφορίες φεύγουν και φάκελοι. Έχουμε μελετήσει αυτά τα έγγραφα και τους ισολογισμούς.
«Ήταν ένα επικοινωνιακό λάθος που παρουσιάστηκα με τον κ. Σαλιαρέλη στην συνάντηση», είπε ο κ. Ξενιάδης, ο οποίος επανέλαβε πως ο ρόλος του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού ήταν καθαρά συμβουλευτικός

Παρέμβαση Χατζηχρήστου

Στην εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικά και ο ηγέτης της ORIGINAL Δημήτρης Χατζηχρήστος, ο οποίος είπε: «Η περίπτωση του κ. Ξενιάδη μέχρι στιγμής είναι η μόνη υπαρκτή, γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα ζούμε σε ένα καθεστώς διαπραγματεύσεων με διάφορους που δεν τους ξέρουμε. Αν ο κ. Ξενιάδης θέλει να πάρει την ΑΕΚ, μπορεί ο άνθρωπος να βάλει τα χρήματα και να την πάρει. Υπάρχει αύξηση, να μπει όποιος θέλει. Δεν οδηγούν πουθενά αυτές οι κουβέντες. Η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι κάτι περισσότερο από τραγική. Όλες αυτές οι κουβέντες δεν οδηγούν πουθενά. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως η δύναμη είναι ο κόσμος. Αυτός που προσελκύει τους επενδυτές. Ένας κόσμος που έχει κουραστεί να βάζει πλάτη. Από αυτόν τον κόσμο έχει μέλλον η ΑΕΚ. Αν λοιπόν ο κ. Ξενιάδης έχει τα λεφτά ας τα βάλει, σας περάσει μετά και από την Ερασιτεχνική να δώσει και τις 800.000 ευρώ που οφείλει η ΠΑΕ. Ο κόσμος έχει ζαλιστεί».
«Ναι, κανένα πρόβλημα. Θα βάλω περισσότερα», απάντησε ο Ξενιάδης.


Ρωτήθηκε στη συνέχεια αν υπάρχει κάποια δικαστική απόφασή του εναντίον του και αν υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο: «Την περασμένη Πέμπτη υπήρξε μία απόφαση για χρέος 63.000 ευρώ. Ήμουν ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας και επειδή πέθανε ο συνέταιρός μου, πέρασε σε μένα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα τελειώσει το θέμα. Σαν επιχειρηματίας, όταν έχεις μία απόφαση, κάνεις μία έφεση που ή αθωώνεσαι ή καταδικάζεσαι. Μετά πας στον Άρειο Πάγο. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν έχω καταδικαστεί», είπε αρχικά και στη συνέχεια παρουσιάστηκε μία ακάλυπτη επιταγή, όπου απάντησε: Είναι σε έφεση. Δεν είναι καταδικαστική και τρέχει η έφεση. Οι 18 μήνες φυλάκιση δεν ισχύουν γιατί δεν έχει τελεσιδικήσει η απόφαση. Καθίστε να τελεσιδικήσει και βλέπουμε. Πρόκειται για μία επιταγή πληρώματος προηγούμενου συνεταίρου. Δεν λέω το όνομα γιατί έχει πεθάνει. Αυτή η απόφαση γράφτηκε στο ποινικό μητρώο επειδή δεν ίσχυε, ήδη έχει αφαιρεθεί».

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η αποκάλυψη του Κυριάκου Θωμαΐδη, που ρώτησε τον Ξενιάδη: «Είστε σίγουρος ότι δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση;». Η απάντηση ήταν «ναι». Εκεί, λοιπόν, ο Θωμαΐδης έβγαλε δικογραφία, δημόσιο και επίσημο έγγραφο δηλαδή, στην οποία φαίνεται ότι ο Ξενιάδης καταδικάστηκε για 18 μήνες λόγω οικονομικών διαφορών με κάποιον κ. Χρυσοχοΐδη!

Η απάντηση του Ξενιάδη, που λίγο πριν ήταν απόλυτος ότι δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση, ήταν: «Ξέρω αυτή την υπόθεση. Καταδικάστικα ερήμην και έχω κάνει έφεση. Άρα δεν έχω καταδικαστεί αυτή τη στιγμή»!

Υπογεγραμμένη δήλωση: «1.000 ευρώ μηνιαίως»!


Οι αποκαλύψεις συνεχίστηκαν καθώς ο άνθρωπος που είναι έτοιμος να βάλει του κόσμου τα εκατομμύρια στην ΑΕΚ, έχει κάνει υπεύθυνη δήλωση για μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ. Η δήλωση μάλιστα, υπογεγραμμένη από τον Ξενιάδη καθώς το έγγραφο παρουσιάστηκε στην εκπομπή και το παραδέχθηκε ο ίδιος, έγινε πριν δύο μήνες! Στις 29 Νοεμβρίου 2011 και αναφέρει τα ακόλουθα.

«Είμαι πατέρας τριών ανηλίκων παιδιών και μόνο εγώ εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος στην οικογένεια μου και κερδίζω 1.000 ευρώ το μήνα, που δε φτάνουν για να καλύψουν τις οικογενειακές ανάγκες μου»!

Ο Ξενιάδης τοποθετήθηκε για αυτό το θέμα και παραδέχθηκε ότι «από το 2005 κάνω μηδενικές φορολογικές δηλώσεις στην Ελλάδα»!

 Όσο για την χρηματιστηριακή εταιρία στην οποία ανακλήθηκε η άδειά της, σχολίασε: «Ανεκλήθη η άδεια, είμαστε στο ΣτΕ και θα την κερδίσουμε». Εν συνεχεία κλήθηκε να απαντήσει σε ένα έγγραφο που υποστήριζε πως εισπράττει 1.000 ευρώ μηνιαίος, για να πει: «Κάνω μηδενική φορολογική δήλωση, όπως όλοι οι εφοπλιστές. Αυτή τη στιγμή φαίνομαι στην Ελλάδα με μηδενικές δηλώσεις».

"Αυτή τη στιγμή δεν υπάρζει άλλη πρόταση για την ΑΕΚ", πρόσθεσε

Ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο που ο ίδιος ή όποιος βγει... μπροστά, «κοπεί» από την ΕΕΑ, αν θα μπει κανείς άλλος μπροστά, για να πει: «Αν δούμε ότι στον φάκελο υπάρχει κάτι μεμπτό, έχουμε ανθρώπους που θα μπουν μπροστά. Δεν είμαστε κρυψίνους», ενώ για την κόντρα του με τον Μπιτσαξή, είπε: «Όταν ο κ. Μπιτσαξής βγαίνει και λέει όχι λαμόγια στις ιστορικές ομάδες, σε τι αναφέρεται».

«Money talks, bullshit walks»!

Μετά από όλα αυτά, ο Χάρης Οικονομόπουλος πήρε ξανά τον λόγο και είπε στον Ξενιάδη αυτά που είχε πει και στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής

«Τα πράγματα κ.Ξενιάδη είναι απλά και σας το έχω ξαναπεί. Money talks, bullshit walks! Παρουσιάστε τα λεφτά και ό,τι άλλο χρειάζεται η ΕΕΑ και πάρτε την ΑΕΚ. Κανείς μας δε θα μπορεί να σας πει όχι αν είστε σε όλα σωστός γιατί θα μας πάει καροτσάκι ο κόσμος της ΑΕΚ. Εγώ, επειδή είμαι καλόπιστος, μπορώ να πιστέψω ότι όλοι όσοι σας κυνηγάνε είναι κακοί άνθρωποι και εσείς ο καλός. Μακάρι να είστε αλλά περιμένουμε ακόμη έστω για ένα χαρτί».

Τροχανάς κατά Οικονομόπουλου!

Κάπου εκεί παρενέβη ξανά ο Μιχάλης Τροχανάς για να τσακωθεί με τον Χάρη Οικονομόπουλο, λέγοντας πως είστε ένας «παλιάνθρωπος και συκοφάντης δικηγόρος»!

Η απάντηση του Οικονομόπουλου ήταν: «Ελπίζω κ.Τροχανά να έχετε περιουσία γιατί η ελάχιστη αποζημίωση για δυσφήμηση μέσω του Τύπου είναι πάρα πολύ μεγάλη. Αν θέλετε μπορείτε να ανακαλέσετε γιατί δε θέλω να αντιδικήσω με άνθρωπο της ηλικίας. Αν δεν ανακαλέσετε, θα πρέπει να αποδείξετε ότι είμαι αυτά που είπατε. Είμαι ο μόνος που δέχθηκε να αναλάβει την υπόθεση Ψωμιάδη -και έχουν ήδη βρεθεί και δεσμευθεί 21.000.000 ευρώ και ανήκουν στην ΑΕΚ αυτά- επειδή όλοι φοβούνται τον Ψωμιάδη. Αφού δεν ανακαλείται, ειλικρινά εύχομαι να έχετε περιουσία»!





































Πηγή: skai.gr